Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisme paaiškėjo, kad Nemenčinės plente į medį įsirėžusiam šokėjui Arturui Bajorui nustatytas 2,4 promilės girtumas

Buvusiam „Žuvėdros“ šokėjui, įvairių šokių projektų dalyviui Arturui Bajorui iškeltoje administracinio teisės pažeidimo (ATP) byloje gresia tūkstantinė bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas.
Arturas Bajor ir Viktorija Engelgardt-Bajor
Arturas Bajoras ir Viktorija Engelgardt-Bajor / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip vasarą rašė 15min.lt, eismo nelaimė rugpjūčio 23 dieną apie 18.14 val. įvyko Nemenčinės plente, ties Antaviliais. Dideliu greičiu važiavęs automobilis „Mitsubishi Colt“ nuvažiavo nuo kelio ir rėžėsi į medį. Po avarijos greitosios pagalbos medikai į ligoninę išvežė A.Bajorą (gim. 1983 m.), kuris automobiliu važiavo vienas. Trumpam jis paguldytas į reanimaciją, netrukus ir operuotas.

Trečiadienio rytą Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme paaiškėjo, kad po eismo įvykio A.Bajorui nustatytas 2,4 promilės alkoholio girtumas. Už tai pažeidėjui gresia tūkstantinė bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas.

Trečiadienį bylos nagrinėjimas atidėtas, nes šokėjo advokatė pasigedo institucijos, surašiusios jos klientui ATP protokolą, atstovo.

Kodekse numatyta, kad neblaivaus (girto) arba apsvaigusio nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų asmens padaryta avarija užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

A.Bajoro interesams atstovavusi teisininkė bylos dokumentuose pasigedo medžiagos apie tai, koks svetimas turtas buvo sugadintas. Anot advokatės, jei tokių duomenų nėra, pažeidėjas turėtų būti baudžiamas pagal švelnesnę sankciją, tik už vairavimą neblaiviam. Anot atstovės, A.Bajoras per avariją sudaužė žmonos Viktorijos Engelgardt-Bajor vardu registruotą automobilį, o dėl nubrozdintų medžių pretenzijų niekas nepareiškė.

Bylos nagrinėjimas atidėtas iki kito posėdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius