Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Televizijos įžymybių pasodintos gėlės įkvėps drąsos onkologiniams ligoniams

LNK laidų vedėjai ir televizijos projektų dalyviai pirmadienio vidurdienį rinkosi prie Vilniaus universiteto Onkologijos instituto. Čia susirinkusieji sodino mėlynos ir baltos spalvos našlaites, iš kurių susidarė labdaros telemaratono „Gerumo dienos“ simbolis – Gerumo sparnas.
Rimantė Kulvinskytė, Oksana Pikul ir Vaida Genytė
Rimantė Kulvinskytė, Oksana Pikul ir Vaida Genytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tikimasi, kad šios atminimo, širdies ramybės ir džiaugsmo gėlės įkvėps sergantiems žmonėms drąsos, pasitikėjimo savimi ir vilties.

„Šios gėlės tiems žmonėms, kurie lankosi šioje klinikoje, suteiks daugiau vilties ir daugiau drąsos, kad jie galėtų nugalėti šią klastingą ir piktą amžiaus ligą. Už visas paaukotas lėšas, net keturioms didžiausioms vėžį gydančioms ligoninėms Lietuvoje bus perkama trūkstama diagnostinė įranga“, – teigė labdaros telemaratono „Gerumo diena“ vedėjas Rolandas Vilkončius, pasidžiaugęs, kad šią dieną akcijai jau yra paaukota milijonas litų. 

Vilniaus universiteto Onkologijos instituto direktorius, profesorius Konstantinas Povilas Valuckas pažymėjo, kad Vilniaus universiteto klinikose už gautus pinigus bus modernizuota aparatūra, skirta gydyti krūties ir prostatos vėžio susirgimus. Už telemaratono metu surinktas lėšas taip pat planuojama įsigyti lazerinę aparatūrą, skirtą gydyti odos susirgimus.

Pasak K.P.Valucko, trečdalis vėžiu sergančių asmenų šio susirgimo galėjo išvengti, jei būtų laiku pasitikrinę sveikatą, dar trečdalis – išgyti, jei liga būtų nustatyta ne per vėlai.

„Geriau anksčiau nustatyti ligą, nei kreiptis per vėlai“, – patikino Vilniaus universiteto konsultacinės poliklinikos vedėja Daiva Kanopienė.

Akcijoje dalyvavo ir gėles sodino LNK žinių vedėjai Asta Dudurytė ir Gintaras Deksnys, aktorė Valda Bičkutė, šokėjas Andrius Butkus, muzikos pasaulio atstovai Vaida Genytė, Giedrė Balutytė,  Eglė ir Vytautas Juozapaičiai, Oksana Pikul, laidų vedėjai Rimantė Kulvinskytė, Giedrius Leškevičius, Rolandas Vilkončius ir kiti.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Giedrė Balutytė ir Giedrius Leakevičius
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Giedrė Balutytė ir Giedrius Leškevičius

LNK „Gerumo diena“ – šį penktadienį 19 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius