Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Teminiame Bobo Marley vakarėlyje nugalėjo bananų duona (nuotraukos)

Valdelis, Viktoras Diawara ir Rasa Kaušiūtė pasinėrė į maisto ruošimą.
Organizatorių nuotr. / Vakarėlio akimirka
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Penktadienį „Electrolux“ teminių vakarėlių ciklo „Dinner explorer“ gerbėjai jamaikietiškai paminėjo regio muzikos legendos – Bobo Marlio – gimtadienį, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Pasak šio muzikanto kūryba ir biografija besidominčio „Skamp“ nario Viktoro Diawara, 1981 m. miręs 36–erių B.Marley šį šeštadienį būtų minėjęs 65–erių metų gimtadienį. „Bobas Marlis iš tiesų yra legenda, nes jį, kaip ir Madoną ar Džeksoną, žino visame pasaulyje“, – sakė V.Diawara.

Vakarėlių ciklo organizatorius, „Electrolux“ direktorius Deimantas Kirlys mano, kad Jamaikos virtuvė lietuviams mažai pažįstama, todėl šis vakarėlis puiki proga ne tik prisiminti garsų muzikantą, bet ir sušildyti lietuvišką žiemą kulinarinėmis improvizacijomis.

Bob Marley garbei skirtas vakarėlis neapsiėjo be paplūdimio atmosferą primenančių atributų – egzotiško plakato, balto smėlio, padžiautų rankšluosčių, baro po ryškiaspalviu skėčiu bei DJ Teodoro grojamos regio muzikos.

Vakarėlio dalyviai, tarp kurių sukosi ištikima teminių vakarėlių gerbėja Rasa Kaušiūtė, pirmą kartą apsilankę Viktoras Diawara, Lidija Rasutis bei Valdelis iš „Išjunk šviesą“, pirmiausia ragavo jamaikietiško romo. Vėliau vaišinosi prieš 66 metus sukurto recepto klasikiniu kokteilio „Mai Tai“ ir  egzotišku „Jamaica fizz“.

Pasiskirstę į tris – žvaigdžių, tinklaraštininkų ir partnerių – komandas vakarėlio dalyviai varžėsi gamindami jamaikietišką viščiuką, bananų duoną ir ryžių pudingą.

Kulinarinių tinklaraščių autorių pagamintas viščiukas išsiskyrė netradiciniu aštroku padažu, bananų duoną žvaigžių komanda pristatė perfrazavusi B.Marley dainą „No woman, no cry“ į „Nėr duonos, neverk“, o partnerių komanda pasižymėjo prancūzišku ryžių pudingo pateikimu, uždegant cukraus sluoksnį, pašlakstytą romu.

Iš itin preciziškai patielalus gaminusių ir serviravusių komandų išrinkti laimėtoją publikos šaukimu ir plojimais nepavyko, todėl šis sprendimas atiteko profesionaliam šefui – „Skonio studijos“ vadovui Valentinui Judickiui. Jis savo balsą atidavė netradiciniam kepiniui, kuriuo pagrindinis ingredientas – bananai.

Bananų duonos receptas:

½ stiklinė riebalų (sviesto arba grietinėlės) 
1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
¾ puodelio trintų gerai prinokusių bananų
1 arbat. šaukštelis vanilės
1-1/4 stiklinės sijotų miltų
¾ arbat. šaukštelis kepimo miltelių (sodos)
½ arbat. šaukštelis druskos
Galima dar dėti ½ stiklinės kapotų riešutų (jai patinka)

1.Ištrinkite riebalus su cukrumi iki purumo.
2.Po vieną sudėkite kiaušinius.
3.Įmaišykite bananus su vanile. 
4.Sumaišykite visus sausus produktus kartu ir sudėkite į bendrą masę. Gerai ištrinkite.
5.Supilkite masę į riebalais išteptą duonos kepimo indą ir kepkite orkaitėje 30-35 min. 160 laipsnių temperatūroje.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką