-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tėvų smurtą patiriančių vaikų jausmai – naujoje „Augink atsakingai“ ambasadorės E.Jennings ir „Skamp“ dainoje (video)

Dainininkė Erica Jennings su grupe „Skamp“ išleido naują dainą, pavadintą „Take me home“. Iniciatyvos „Augink atsakingai“ ambasadore tapusi atlikėja pripažįsta, kad Lietuvoje dar daug vaikų auklėjami baimės ir atpildo dvasia, o tai varžo jų laisvą mąstymą ir gniuždo kūrybiškumą.
Grupė „Skamp“
Grupė „Skamp“ / L.T. arch. nuotr.

„Galime daug ir argumentuotai kalbėti, kodėl negerai mušti vaikus. Tačiau per muziką mes kreipiamės ne į žmonių protą, o širdį“, – sakė E.Jennings.

Anot pranešimo spaudai, žodžius naujajai dainai E.Jennings kūrė su Viktoru Diawara ir Viliumi Alesiumi. Atlikėja sako, kad kiti „Skamp“ grupės nariai mielai sutiko dalyvauti kūrybos procese – atsakingo vaikų auginimo tema ypač aktuali Viliui, kuriam įkvėpimu tapo sava vaikystė.

„Užaugau su tėvu, kuris „auklėjimo tikslais“ nevengdavo pakelti rankos. Pats patyriau, ką tai reiškia – ir man, ir mano broliui, ir mano mamai. Dabar irgi gyvenu rajone, kuriame fiziškai ar psichologiškai smurtaujančių tėvų matau kiekvieną dieną“, – pasakojo vienas iš dainos kūrėjų V.Alesius.

Specialistų vertinimu, fizinės bausmės jau ankstyvoje vaikystėje užkerta kelią skleistis vaikų kūrybiškumui, neugdo atsakomybės, skatina smurto taikymą ateityje. Tyrimai rodo, kad Lietuvoje smurtas dar labai toleruojamas – jį šeimose patiria net 48 proc. vaikų (2008 m. TNS duomenys).

Iniciatyvos „Augink atsakingai“, kurios ambasadorė yra E.Jennings, pradininkų – visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ ir mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ – teigimu, būtent kūrybiškumo išlaisvinimas yra viena svarbiausių prielaidų kuriant naują Lietuvą.

Pirmą kartą naująją dainą „Take me home“ „Skamp“ gyvai atliks savo koncerte Vilniaus muzikos klube „Tamsta“ rugsėjo 5 dieną. Simboliška – šis koncertas bus paskutinis E.Jennings prieš antro vaikelio gimimą.

VIDEO: Erica Jennings - Take me home

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius