Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Trijų seserų“ gimtadienyje – jautrios akimirkos ir labdarai neabejingų garsių moterų palaikymas

Kalbėti apie savo problemas išdrįsta ne kiekvienas. Nelikti vienoms, drąsiai ir garsiai kalbėti bei ieškoti pagalbos skatina socialinis labdaros projektas „Trys seserys“. Šeštadienį ši iniciatyva šventė savo pirmąjį gimtadienį.
Rūta Mikelkevičiūtė, Simona Burbaitė, Jurgita Jurkutė, Inga Stumbrienė
Inga Stumbrienė, Simona Burbaitė, Jurgita Jurkutė, Rūta Mikelkevičiūtė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Šeštadienio popietę pirmąjį gimtadienį labdaros projektas „Trys seserys“ švenčia Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre. Į šventę buvo pakviesta ne tik projektą kurianti komanda, bet ir bendraminčiai.

„Trys seserys“ – socialinė akcija, kurios komanda siekia padėti likimo nuskriaustoms moterims. Projekto iniciatorės – Rima Olberkytė-Stankus ir Jurgita Jurkutės-Širvaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Trijų seserų“ kūrėja Rima Olberkytė-Stankus: „Svarbiausias pasiekimas – įgytas moterų pasitikėjimas“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Trijų seserų“ gimtadienio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė

Jurgita Jurkutė-Širvaitė pradedama renginį sakė: „Jaudinuosi, prisipažinsiu. Niekas taip stipriai neliečia, kaip asmeninė istorija. Mes tokių turime daug: ir džiugių, ir liūdnų. Man gyvenimas nepagailėjo nei tų, nei tų. Esu praradus du artimus žmones. Tačiau mirtis ir gyvybė žengia koja kojon. Šiandien mes švenčiame gyvybę.“

J.Jurkutė-Širvaitė pasakojo, kad sugalvojus tokią „Trijų seserų“ idėją, ieškojo žmogaus, kuris galėtų padėti tai įgyvendinti: „Aš meldžiau Dievo, kad man parodytų, kas tas žmogus. Jis man davė labai greitai – tai Rima. Be galo talentingas, nuoširdus, kūrybingas žmogus.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Rima Olberkyte-Stankus ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Rima Olberkyte-Stankus ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė

Ant scenos prisijungė ir pati Rima, kuri papasakojo, ką moterims pavyko kartu pasiekti per metus. „Labai laukėme šito vakaro. Tie metai taip greitai pralėkė. Kartais sulaukiu klausimo, kodėl mums rūpi svetimos moterys. Man nėra jokio svetimo, yra tik nepažintas. Noriu padrąsinti moteris ir pasakyti, kad jūs mums nesvetimos, mes tiesiog dar nesusipažinome. O jūs, kurios atėjote pas mus, mes labai džiaugiamės. Iš viso dabar yra 22 tūkstančiai moterų, pravesti 25 seminarai.

Mes norim plėstis, įgyvendinti daug gerų dalykų, norim visur važiuoti ir su visomis dalintis. Noriu pasidžiaugti, kad šiuo metu surinkome 40 tūkstančių eurų. Mūsų projektas darosi nepaprastai stiprus“, – kalbėjo R.Olberkytė-Stankus.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Trijų seserų“ gimtadienio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Rima Olberkyte-Stankus ir Jurgita Jurkutė-Širvaitė

Į renginį buvo pakviestos visos moterys, kurios rūpinosi, organizavo ir padėjo įgyvendinti labdaringąsias „Tris seseris“.

Tarp apsilankiusiųjų – Rūta Mikelkevičiūtė, sakiusi, kad „Trijų seserų“ iniciatyva yra labai sveikintina: „Jurgita Jurkutė man yra labai simpatiška. Man labai smagu matyti, kaip Jurgita auga, jos geri darbai man imponuoja. Man visada norisi palaikyti tą žmogų, kuris ne tik kalba, bet ir daro.

Dalintis yra labai gera mada. Man atrodo, kad tas ir yra svarbiausia – ne tik imti, griebti ir turėti, bet ir duoti. Ir tas vartotojiškas gyvenimo būdas – kaupti ir pirkti, mes juk rodome kitą momentą, kad nereikia tiek daiktų“, – Žmonės.lt sakė R.Mikelkevičiūtė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./  Eglė Malinauskienė ir Rūta Mikelkevičiūtė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Eglė Malinauskienė ir Rūta Mikelkevičiūtė

Modelis Simona Burbaitė pasakojo, kad šis projektas jai pačiai yra labai artimas: „Aš su „Trimis seserims“ esu nuo pat pradžių, kai tik pamačiau, kad įsikūrė tokia socialinė akcija, nieko nelaukusi iškart bėgau pas Rimą ir Jurgitą su savo drabužiais.

Šis projektas man davė labai daug: šios iniciatyvos tikslas man išsipildė su kaupu ir sulaukiau to moteriško solidarumo, ką jos skatina, ir ko man trūko ilgus metus. Po visų grožių konkursų aš pati praradau visas geriausias drauges ir jaučiausi labai vieniša. Džiugu, kad visgi atsirado toks dalykas. Tikiuosi, kad šie pirmi metai bus tik pati pradžia.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Trijų seserų“ gimtadienio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Simona Burbaitė (dešinėje)

Inga Stumbrienė teigė, kad visada palaiko tokias iniciatyvas: „Man jau teko su Jurgita bendrauti apie šią „Trijų seserų“ idėją anksčiau. Iš tikrųjų, visąlaik palaikau tokias gražias akcijas, kurios skirtos padėti kitiems.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./„Trijų seserų“ gimtadienio akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Rasa Martens

Rasa Martens sakė, kad tokie projektai yra itin svarbūs: „Palaikau gerus darbus ir gražių, stiprių moterų iniciatyvas. Apie projektą girdžiu nuo pat jo įkūrimo ir dar anksčiau. Manau, kad tai labai svarbu, kad moterys moterims padeda. Kitas dalykas, man gražu, kad parodoma, jog moterys ne tik konkurentės, o priešingai, gali solidarizuotis. Čia labai daug širdies.“

Šventės metu susirinkusieji klausėsi Ievos Norkutės koncerto. Jurgita Jurkutė-Širvaitė pristatydama Ievą sakė, kad dainininkė pati paskambino ir paprašė prisidėti prie šios „Trijų seserų“ veiklos: „Ji sakė, kad labai nori prisėdėti, kad ji taip pat yra  psichologijos magistrantė. Ieva labai nori dalintis. Šįvakar jos muzika bus gydanti, skleis gerumą – visa tai, kas yra „Trys seserys“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ieva Narkutė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ieva Narkutė

Šventinę atmosferą kurti padėjo detalės: floristo Manto Petruškevičiaus gėlių kompozicijos, VMG komandos paruošti ledų desertai. 

„Jokios pompastikos, tik atviras, širdingas pokalbis su prie projekto jau prisidėjusiomis moterimis, ir su tomis, kurioms pagalbos reikia“, – šypsosi viena iš „Trijų seserų“ įkūrėjų Rima Olberkytė-Stankus.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mantas Petruškevičius
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mantas Petruškevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius