-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trijų vaikų mama aktorė Ilona Balsytė: „Nesuprantu tėvų, kurie nori pailsėti nuo savo atžalų“

Trijų vaikų mama aktorė Ilona Balsytė (50) džiaugiasi, kad jos atžalos yra kūrybingos ir kiekvieną Motinos dieną ją nustebina staigmenomis. Vaikai žino, kaip tai yra svarbu mamai, todėl visada pasistengia.
Ilona Balsytė su dukra Saule
Ilona Balsytė su dukra Saule / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

I.Balsytė džiaugėsi, kad jų šeimoje yra palaikomas ryšys, jis yra jaučiamas, šeimos nariai žino, kas vyksta vieno ar kito gyvenime. „Mūsų bet kokiose šeimos šventėse yra svarbiausia ne pasveikinti, o kitą nudžiuginti. Ypač kai vaikai buvo mažesni, jiems tai buvo itin svarbu, jie prisigalvodavo įvairiausių progų, kad tik kažką padarytų“, – portalui Žmonės.lt pasakojo aktorė.

Paklausta, kokias tradicijas ji su vaikais puoselėja, I.Balsytė pasakojo: „Pas mus visas gyvenimas yra tradicija. Esame išprotėję keistuoliai. Mėgstame keliauti ir būtinai bent jau kartą per metus kažkur nukeliaujame. Tai mus visus veža, laukiame, planuojame, džiaugiamės. Mažasis žymi kalendoriuje dienas, braižo žemėlapius. Nemėgstame tik kur nors nuvažiuoti ir, pavyzdžiui, degintis. Būtinai randame laiko ekskursijoms. Aš nesuprantu tų tėvų, kurie nori pailsėti nuo vaikų. Galvojau tai išbandyti, bet negalėjau prisiversti. Net gastrolių metu man būdavo liūdna, kad su vaikais negaliu pasidalinti tuo kelionės džiaugsmu.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ilona Balsytė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Ilona Balsytė

Vienoms moterims būti mama yra pašaukimas, kitoms – darbas, trečioms – didžiausia palaima. Ilona sakė mananti, kad kiekviena moteris gimsta tam, kad būtų mama. Ją itin sujaudino viena praeities istorija.

„Mano vyresnėlei  buvo gal kokie septyni mėnesiai ir ji tik išmoko sėdėti. Daviau jai pagraužti džiūvėsėlį. Šalia jos buvo lėlė, kurią ji gavo dovanų vos gimusi. Dukra niekada nematė, kaip reikia laikyti vaiką – aš ją nešiojau, o ji iš šalies to nebuvo mačiusi. Ir ką jūs manote? Ji paėmė tą lėlę kaip vaiką ir sėdi su ja tokia maža didelėmis akimis. Paskui pradėjo tą lėlę maitinti. Pagalvojau, kad motinystės instinktai yra labai stiprūs: ji pati dar kūdikis, tačiau tuo pačiu ir būsima mama“, – portalui Žmonės.lt pasakojo aktorė.

Ilona sakė, kad didžiausia gyvenimo dovana jai – vaikai. „Kiekvienam savo likimas. Tai, kad turiu tris vaikus, paverčia mane pačia laimingiausia pasaulyje. Aš visada norėjau tiek vaikų ir džiaugiuosi, kad man pavyko. Mane lydėjo angelai, nes vaikai yra didžiulė gyvenimo dovana“, – atviravo aktorė I.Balsytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius