Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trikdo erotinės fantazijos

Sveika, Ramune. Su drauge santykiai geri, gyvenam kartu jau trejus metus. Mūsų seksualinis gyvenimas taip pat neblogas, gal tik galėtų būti įvairesnis. Pastaruoju metu pradėjau dažnai fantazuoti labai gašlias situacijas ir užplūsta tokie vaizdiniai, kad net pats savim stebiuosi. Ir iš kur? Kodėl?
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė / G.Kropio nuotr.

Pavyzdžiui, kad ji elgiasi kaip laisvo elgesio moteris, o aš jai įsakinėju, ką ji turi daryti. Kartais taip norisi papasakoti jas draugei, gal net paversti jas tikrove,  bet vis neišdrįstu: baisu, kad ji gali įsižeisti. Ar gali įsižeisti moteris, jei vyras turi tokių norų? Saulius

Labas, Sauliau. Seksualinės fantazijos – tai natūrali žmogaus prigimties savybė ir svarbi mūsų seksualumo išraiška. Seksualinių fantazijų visi turime, ir tai nereiškia, kad tavo jausmai draugei yra nenuoširdūs arba kad jūsų seksualiniai santykiai blogi. Šiais visuotinės seksualinės laisvės laikais, kai, regis, iki smulkmenų aptarinėjama beveik viskas, seksualinės fantazijos – bene vienas iš paskutiniųjų likusių tabu. Jos išlieka ir, ko gero, išliks viena slapčiausių be galo intymių mūsų psichikos užkaborių, kurių paprastai neatveriame ar apie kurių egzistavimą net sau kartais nedrįstame iki galo prisipažinti. Tai, ką įsivaizduojame, apie ką svajojame, susiję su pačia mūsų savastimi. Kaip tik dėl to savo seksualinėmis fantazijomis dalinamasi gana retai.

Atskleisti savo intymias paslaptis gali būti sunku todėl, kad atsivėrimas duotų kitam savotišką raktą į giliausiai paslėptus lūkesčius, slapčiausių ir dažniausiai ne visai padorių ir „normalių“ troškimų pasaulį, kuris kartais yra visai ne toks, koks yra rodomas partneriui. Mes galim gėdytis savo seksualinių fantazijų, nes jas vertinam kaip perversiškas, iškrypėliškas. Visgi perversija ir tai, kas vadinama „norma“, yra labai sąlyginis dalykas ir priklauso nuo kultūros, visuomenės normų, asmens auklėjimo, įsitikinimų, nuostatų. Galų gale tam tikromis dozėmis visi turime, pavyzdžiui, ekschibicionizmo, vojerizmo ar fetišizmo apraiškų.

Galite sustiprinti intymumą

Tavo seksualinė fantazija – užuomina į draudimų, ribų peržengimą bei partnerės užkariavimą, jos besąlyginį paklusimą tavo įgeidžiams, tačiau tai juk nereiškia, kad tu realybėje norėtum mylėtis su prostitute ar kaip nors pažeminti, niekinti savo draugę. Ką nors įsivaizduoti, svajoti nereiškia to norėti gyvenime. Gal tau tiesiog norisi daugiau kūrybos, žaismės, rafinuotumo, polėkio jūsų seksualiniuose santykiuose?

Jei esate artimi, jūsų santykiai yra nuoširdūs, tikrai nemanau, kad draugė įsižeistų dėl tokių tavo fantazijų ar norų vienaip ar kitaip jas įgyvendinti. Gal net paaiškės, kad ir ji kartais pasvajoja panašiai. Pasidalinimas seksualinėmis fantazijomis gali sustiprinti intymumą bei tarpusavio supratimą. Pokalbis gali padėti jums sukurti intymią atmosferą, atverti savo erotinę vaizduotę ir aistrą, dar labiau ištobulinti tarpusavio pajautimą seksualiniame gyvenime. Manau, verta pabandyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius