-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Triumfo arkoje“ į pergalę žengia O.Kolobovaitė

„Triumfo arkoje“ šeštadienį prasidėjus ketvirtfinaliui skambėjo vokiškos, itališkos, lietuviškos arijos ir žaibavo „visas tas džiazas“. Kol kas tvirčiausiai į pergalę žengia Ona Kolobovaitė (sopranas), dar kartą sudainavusi „And All That Jazz“ („Visas tas džiazas“) iš Johno Kanderio ir Fredo Ebbo miuziklo „Čikaga“. Šį kartą ji publiką nustebino grodama klavišiniais.
Ona Kolobovaitė
Ona Kolobovaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Įvertinau jūsų pastangas sukurti kitą vaidmenį dainuojant tą patį kūrinį. Iš tikrųjų gražu buvo žiūrėti“, – komentavo komisijos narė Sigutė Stonytė.

„Pradžioje buvau pradėjęs žiovauti, bet kai prisėdote prie fortepijono, atsibudau“, – vertino kitas komisijos narys Vytautas Juozapaitis.

Tiek komisijos, tiek žiūrovų simpatijas laimėjusi O.Kolobovaitė tik vienu komisijos balu ir 33 žiūrovų balsais įveikė ankstesniame etape pirmavusią Joaną Gedmintaitę.

Šeštadienį „Triumfo arkoje“ prasidėjęs ketvirtfinalis tęsis dar vieną laidą – po jos balsai bus sumuojami ir iš 8 dabar likusių dalyvių į pusfinalį pateks šeši.

Ankstesniuose etapuose atlikėjų surinkti balai anuliuoti, tad ketvirtfinaliu kova tarp geriausiųjų buvo pradėta iš naujo, nors solistai šeštadienį ir kartojo palankiausiai iki šiol įvertintus savo kūrinius.

Antrojoje vietoje likusi taip pat sopranas J.Gedmintaitė, pakartojo Mimi ariją iš Giacomo Puccini operos „Bohema“. Komisijos balų dalybose ji surinko 36 ir nuo O.Kolobovaitės atsiliko vos 1 tašku. Balsuojant žiūrovams, J.Gedmintaitei atiteko 1296, O.Kolobovaitei – 1329 balsai.

„Balsas jūsų skambus, jūs viską turite, tik nėra tos spalvos ir to gaivališkumo balse, kai jūs dainuojate apie gėles, apie poeziją. Tiesiog surenkate tą garsą be interpretacijos“, – J.Gedmintaitės pasirodymą apibendrino S.Stonytė.

Pernai „Triumfo arkoje“ nugalėjęs Liudas Mikalauskas šeštadienį prognozavo, kad „dvi moterys“ turėtų dainuoti ir šių metų projekto finale.

„Dabar Lietuvoje Prezidentė moteris, Seimo Pirmininkė moteris... Finale turėtų dalyvauti dvi moterys. Branda ir jaunystė“, – savo nuomonę užuomina išdėstė jis.

Ties riba iškristi kol kas balansuoja Andrius Apšega (baritonas) ir Diana Tiškovaitė (lyrinis sopranas).

„Pasigedau kulminacijos. Ėjot, ėjot, bet neužlipot į tą kalną“, – ariją itališkai sudainavusio A.Apšegos, kuris liko aštuntojoje vietoje, pasirodymą komentavo komisijos narys Vladimiras Prudnikovas. Komisijoje dalyvius taip pat vertino režisierius Gytis Padegimas.

Šį šeštadienį „Triumfo arkos“ dalyviai savo pasirodymų įrašo transliacijos, kuri parodyta televizijos žiūrovams, pirmą kartą buvo susirinkę stebėti LRT klube.

„Galėjo būti ir geriau, galėjau nesijaudinti, „neišskristi“. Kuo toliau, tuo jautriau man viskas darosi“, – kalbėjo D.Tiškovaitė, neslėpdama, kad jaudulys apima ne tik per pasirodymą, bet ir jį žvelgiant iš šalies.

Ypatingasis šeštadienio „Triumfo arkos“ svečias buvo Laimonas Pautienius, atlikęs Don Žuano ariją iš Wolfgango A.Mozarto operos „Don Žuanas“.

Kaip ir kiekvieną laidą, dalyviams grojo Kauno miesto simfoninis orkestras, tačiau šįkart jam dirigavo ne Modestas Pitrėnas, o Martynas Staškus. Taip pat grojo LRT grupė.

LTV šeštadieniais rodomo muzikinio projekto „Triumfo arka“ tikslas – išrinkti „auksinį“ balsą. Koncertai transliuojami ir per Lietuvos radiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius