Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Triumfo arkos“ finalas: žiūrovų valia auksinio balso titulo savininku tapo Liudas Mikalauskas (atnaujinta 01.57 val.)

„Triumfo arkos“ auksinio balso finalas baigėsi. Nugalėjo Liudas Mikalauskas, aplenkęs Edmundą Seilių 124 žiūrovų balsais.
„Triumfo arkos“ finalas
Karštojo „Triumfo arkos“ finalo akimirkos. L.Mikalauskas (dešinėje) žiūrovų sprendimu įveikė E.Seilių, iškovojo auksinio balso titulą ir 50 tūkst. litų prizą. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

L.Mikalauskas: „Laimėti nesitikėjau“

Iš karto po laimėjimo naujienų portalas 15min.lt pasiteiravo L.Mikalausko, ar atlikėjas tikėjosi laimėti ir kokias emocijas dabar jaučia. Solistas džiaugėsi pergale ir tikino, kad jis publiką „paėmė“ savo originalumu ir pasirodymais. Tuo tarpu E.Seilius, pasak L.Mikalausko, vis dėlto buvo vertesnis pergalės, nes esąs profesionalesnis.

„Džiaugiuosi, kad laimėjau, tačiau tikrai nesitikėjau. Mano mokytoja mane visada mokė: nesitikėk laimėti, kad vėliau netektų skaudžiai nusivilti, išgyventi. Maniau, kad projektą laimės Edmundas Seilius, tačiau aš, matyt, publiką „paėmiau“ originalumu ir savo pasirodymais“, – kalbėjo auksinio balso titulo savininkas.Maniau, kad projektą laimės Edmundas Seilius, tačiau aš, matyt, publiką „paėmiau“ originalumu ir savo pasirodymais, – jau po pergalės kalbėjo L.Mikalauskas.

Paklaustas, ar nekilo minčių laimėtais 50 tūkst. litų pasidalinti su kolega E.Seiliumi, L.Mikalauskas pasakojo, kad siūlęs ir tokį variantą savo konkurentui finale. „Sakiau Edmundui, imk 25 tūkstančius, pasidaliname mano laimėtą piniginį prizą perpus, tačiau jis atsisakė“, – kalbėjo atlikėjas.

15min.lt pasiteiravo operos solisto, kur ketina išleisti laimėtus pinigus. O gal atlikėjas jų krizės metu leisti neketina ir pasidės indėlį į banką, kuriuo galėtų pasinaudoti juodą dieną? Solistas nebuvo kalbus, tačiau prasitarė, kad viskas jau suplanuota.

„Ketinu dalyvauti daugybėje tarptautinių konkursų, man prireiks daug individualių pamokų, o tai be galo brangiai kainuoja. Be to, pinigų prireiks ir patiems konkursams, kelionėms į juos. Visa tai labai labai brangu“, – pokalbį baigė Liudas Mikalauskas.

Ne nugalėtojo daina

Pirmasis finalinės „Triumfo arkos“ scenoje pasirodė individualiomis vokalo savybėmis ir ekstravagantiška išvaizda publiką pavergęs bosas Liudas Mikalauskas. Vyrukas prieš pirmąjį pasirodymą prisipažino, kad jaudinasi ir nerimauja. Pasklaustas apie savijautą, atsakė: „Sunkiai, rankytės dreba, širdelė dreba“. Jau atlikdamas pirmąją dainą išsiskyrė savo originalia išvaizda.

Ypač šventiškai atrodė ne tik L.Mikalauskas, bet ir  komisijos nariai: Inesa Linaburgytė, Sigutė Stonytė, Vytautas Miškinis ir komisijos pirmininkas Vytautas Juozapaitis.

V.Miškinio teigimu, esą jautėsi, kad L.Mikalauskas jaudinosi. Komisijos pirmininkas V.Juozapaitis buvo nusiteikęs griežtai ir po pirmosios L.Mikalausko arijos pareiškė: „Tai nebuvo nugalėtojo daina“. Komisijos pirmininkas buvo nusiteikęs abu atlikėjus vertinti griežtai, taip esą dera finaliniame ture.

Abu pabrėžė universalumą

Antrasis scenoje pasirodė Edmundas Seilius. Komisija atlikėją ir gyrė, ir peikė. V.Juozapaitis po pirmosios Edmundo dainos nepuolė jo liaupsinti, tačiau išsakė kiek geresnius vertinimus nei prieš tai scenoje pasirodžiusiam L.Mikalauskui: „Pasirodymas man patiko“.

Kiekvienas atlikėjas atliko po 4 arijas. Ir L.Mikalauskas, ir E.Seilius stengėsi sudainuoti labai skirtingus kūrinius, norėdami pabrėžti savo universalumą. Vyko atkakli kova, žiūrovų simpatijos buvo rinktos balsas po balso. Nors iš pradžių nedidele persvara pirmavo L.Mikalauskas, vėliau į priekį išsiveržė E.Seilius.Tai nebuvo nugalėtojo daina, – po pirmosios L.Mikalausko arijos pareiškė V.Juozapaitis.

Komisija negailėjo gerų žodžių, nes atmosfera ir taip buvo įkaitusi: abu aukšto meistriškumo atlikėjai vienas kitą bandė pranokti technika, meistriškumu, artistiškumu. Buvo galima įžvelgti, kad komisija (ypač jos narės Sigutė Stonytė ir Inesa Linaburgytė) pranašavo sėkmę Liudui (už artistiškumą ir organiškumą).

Vien pagyros

Po paskutiniojo L.Mikalausko pasirodymo komisija išreiškė ne tik paskutiniosios arijos vertinimus, bet ir trumpai prisiminė bei pakomentavo visą Liudo kelią „Triumfo arkoje“. Komisija pelnytai išreiškė palankią nuomonę, esą L.Mikalauskas – organiškas, nes turi savyje dalykų, kurių išmokti neįmanoma.

Tai, pasak S.Stonytės, yra Dievo dovana. I.Linaburgytė sakė: „Turite visą kompleksą dalykų, reikalingų dainininkų“. V.Juozapaitis negailėjo pagyrų L.Mikalauskui: „Triumfo arka“ be L.Mikalausko būtų ne „Triumfo arka“.

Vienas tikslas

Atlikusį baigiamąją ariją L.Mikalauską apėmė itin geros emocijos ir džiaugsmas. Vaikinas teištarė: „Ačiū komisijai, o žiūrovams noriu pasakyti: to, ko atėjau į „Triumfo arką“, pasiekiau. Iš pradžių dainavau, kai salėje sėdėdavo vos 50 žmonių, o pastaruoju metu salė būna pilna. Jeigu jūs nors truputį labiau pamilote operą, mano tikslas – pasiektas“. Pasak L.Mikalausko, šįvakar laimėjo muzika.

E.Seilius, prieš paskutinį kartą lipdamas į „Triumfo arkos“ sceną kalbėjo: „Pritariu Liudo nuomonei, šį vakarą laimėjo muzika“.

Viešnia iš JAV

Po L.Mikalausko ir E.Seiliaus pasirodymų, kai žiūrovai dar buvo raginami balsuoti už „Triumfo arkos“ finalininkus, scenoje išvydome vieną ryškiausių Amerikos miuziklų atlikėjų Lana Gordon. Garsenybė atliko kūrinį iš Eltono Johno miuziklo „Aida“, publika neliko abejinga pasirodymui. Atlikėja buvo ir sutikta, ir išlydėta gausiais plojimais.

50 000 litų čekį į sceną buvo pakviestas įteikti LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Komisijos balsai

L.Mikalauskui – iš viso 147 balsai.
V.Juozapaitis – 35, I.Linaburgytė – 38, S.Stonytė – 36, V.Miškinis - 38

E.Seiliui – iš viso 156 balsai.
V.Juozapaitis – 39, I.Linasburgytė – 38, S.Stonytė – 40, V.Miškinis – 39.

 Žiūrovų balsai

L.Mikalauskui - 19850
E.Seiliui - 19726

L.Mikalauskas E.Seilių pralenkė 124 žiūrovų balsais.

Galutinis rezultatas

Balsus pavertus balais, lygu: 19-19. Tačiau atsižvelgta į žiūrovų nuomonę, todėl 50 000 litų prizas ir auksinio balso titulas atiteko L. Mikalauskui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius