-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trokštančio padėti vaikams Simo Jasaičio nesulaikė net užsiundytas šuo

Jau kitą penktadienį tiesioginiame TV3 televizijos eteryje – UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“. Transliacijoje netruks iššūkių žinomiems žmonėms ir karčios vaikų realybės patirčių iš ketvirtosios misijos, vykusios stichijos nusiaubtame Haityje. Prisidėti prie misijos pasiryžo ir krepšininkas Simas Jasaitis. Jis drauge su TV3 laidų vedėju humoristu Vitalijumi Cololo pamėgino surinkti lėšų UNICEF globojamiems Haičio vaikams.
Simas Jasaitis ir Vitalijus Cololo
Simas Jasaitis ir Vitalijus Cololo / TV3 nuotr.

Vilniaus senamiestyje Simas drąsiai traukė dainas kartu su gatvės muzikantais, kalbino ir ragino paaukoti Pilies gatve einančius užsienio turistus. Atkakliai ir entuziastingai kiekvienam sutiktajam pasakojo, kad iš 10 milijonų Haičio gyventojų, 7,5 mln. turi išgyventi vos už 2 dolerius per dieną. Šaliai sunku atsigauti po 2010 metais šalį nusiaubusio žemės drebėjimo ir po to sekusios choleros epidemijos.

„Ne veltui Simas yra vienas iš mūsų krepšinio rinktinės pergalių kalvių. Tikras kovotojas – kilniam tikslui jis visom priemonės išspaus maksimumą“, – pagyrų negailėjo misijos partneris V. Cololo. Skaudu ir graudu, pagalvojus, kad galima lengvai išvengti dviejų trečdalių šių mirčių Haityje – kad išgelbėtume vieno vaiko gyvenimą užtenka 5 litų.

Su žinia, jog vaikai iki 5 metų amžiaus Haityje miršta nuo infekcinių ligų ir bado, Simas su Vitalijumi užsuko į prabanga toli gražu nedvelkiantį studentų bendrabutį. Geraširdžiai studentai rado būdą kaip prisidėti prie UNICEF paramos iniciatyvos, o Simui teko su studentais skusti bulves ir fotografuotis su studentėmis. Tuo metu Cololo grojo gitara linksmindamas visus.

Penkių litų paramos vaikams vedami žinomi vyrai apsilankė ne viename Vilniaus bute. Viename daugiabutyje sutiko mielą senolę, kuri siūlė Haičio vaikams savo konservuotas uogienes, nes kitaip prisidėt ji neišgali –pati vos vos pragyvena. Haitis – tolimoje Lotynų Amerikoje ir vaikai negali priimti jos dovanų, tačiau Simas su Vitalijumi neišėjo tuščiomis ir buvo sujaudinti senjorės kilnios širdies.

Beje, siekdamas surinkti kuo daugiau aukų, S. Jasaitis nersis iš kailio. „Šis atletas pasiryžęs viskam, kad tik pasiektų tikslą. Net į medį įsiropštė!“, – krepšininko atkaklumu žavėjosi V. Cololo.

TV3 nuotr./Simas Jasaitis ir Vitalijus Cololo
TV3 nuotr./Simas Jasaitis ir Vitalijus Cololo

Kaip baigėsi Simo ir Vitalijaus vizitas prabangiame privačių namų kvartale? Kodėl ant Simo buvo užsiundytas šuo? Kodėl jis ropštėsi į medį? Jų nuotykius ir kitų žvaigždžių žygius, siekiant surinkti aukų, TV3 žiūrovai pamatys jau spalio 10 dieną 19.30 val. val. UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ metu.

Paaukoti Haičio vaikams galima jau dabar. UNICEF primena, kad skambindami trumpuoju numeriu 1891 (5 litai), išgelbėsite vieno vaiko gyvybę, skambindami 1892 (10 litų) – dviejų vaikų gyvybes.

VIDEO: Trokštančio padėti vaikams S. Jasaičio nesulaikė net užsiundytas šuo

Ketvirtoji UNICEF ir TV3 misija negailestingai gamtos stichijų nusiaubtame Haityje vyko rugpjūčio 2 – 9 d. Skaudžias šio šalies vaikų kasdienybės patirtis ryžosi perteikti aktoriai Virgina Kochanskytė ir Giedrius Savickas, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė ir „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

TV3 nuotr./Simas Jasaitis
TV3 nuotr./Simas Jasaitis

Apie UNICEF

UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Apie projektą „Už kiekvieną vaiką“

UNICEF projektą „Už kiekvieną vaiką“ globoja J.E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Misija Haityje – tai ketvirtasis UNICEF ir TV3 bendradarbiavimo vaisius, skirtas pasaulio vaikams. Jo kulminacija įvyks spalio 10 d. 19.30 val. TV3 tiesioginiame eteryje nuskambėsiančiame UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“. Vakaro metu žiūrovai išvys ne tik įsimintinas akimirkas iš A. Savicko, V. Kochanskytės, L. Blaževičiūtės ir J. Majauskaitės viešnagės Haityje, bet ir stebės Lietuvos ir užsienio žvaigždžių pasirodymus.

UNICEF taip pat vykdė misijas Kambodžoje, Siera Leonėje ir Tanzanijoje. UNICEF projektas „Už kiekvieną vaiką“ 2014 yra iš dalies finansuojamas Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius