Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tu gali šokti“: babuinų užpakaliai, spekuliacijos dainuškomis ir „kičiniai šedevrai“

Sekmadienio vakarą sostinės „Forume Palace“ rūmuose nuaidėjo tiesioginė TV3 projekto „Tu gali šokti“ ketvirtosios laidos transliacija, kurios metu iš projekto pasitraukė dar du dalyviai. Pastarųjų likimą kartu su žiūrovais nulėmė profesionalių šokėjų komisija: Jurijus Smoriginas, Jūratė Sodytė bei Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas.
 „Tu gali šokti“
„Tu gali šokti“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po visų penkių burtų keliu naujai sudarytų porų pasirodymų pagal projekto taisykles trys mažiausiai žiūrovų balsų gavusios poros atsidūrė projekto „karštojoje zonoje“, kurioje dėl išlikimo dalyviai kovėsi asmeniškai. Žiūrovų sprendimu, į „karštąją zoną“ pateko Rugilės ir Airido, Veronikos ir Justo bei Sandros ir Tomo poros. Šie šokėjai komisijai demonstravo solo pasirodymus, o prasčiausiai, komisijos nuomone, pasirodė Veronika ir Justas. Šokėjai daugiau nebetęs kovos projekte.

Nuo salsos iki šiuolaikinio šokio

Pirmoji pasirodė Airido ir Rugilės pora, sušokusi publikai salsą. Šokėjai savo pasirodymu perkėlė žiūrovus į saulėtą paplūdimį, nustebino pasirodymo ekspresija, kaitino seksualiais judesiais ir akrobatiniais triukais. „Man labai patiko Airidas figūriškai – jo užpakalis buvo kaip babuinos“, – vaizdingai komentavo J.Smoriginas. J.Sodytė kartu su D.Žebrausku pasirodymą įvertino teigiamai, tačiau pripažino pasigedę aistros ir klubų lingavimo...

Įspūdingą pasadoblį žiūrovams atliko Kristina ir Dominykas. Šokis užkrėtė žiūrovus aistra ir temperamentu, šie negailėjo aplodismentų šokėjų atliktiems akrobatiniams triukams, vaidybai. Dviprasmiškai pasirodymą vertino komisijos nariai: „Man šitas Karibų piratas žiauriai patiko!“ – šaukte šaukė J.Sodytė. Jai prieštaravo D.Žebrauskas, pasigedęs šokėjų tarpusavio ryšio. „Dominykai, pas tave ne fizinė negalia – pas tave psichinė negalia. Ir tu dėl jos iš tokio banalaus pasadoblio padarei kičinį šedevrą!“ – džiaugėsi J.Smoriginas.

Trečioji pasirodė Sandros ir Tomo pora, atlikusi šiuolaikinio šokio kompoziciją. Ji buvo itin romantiška ir sudėtinga – šokėjai pademonstravo itin jausmingą choreografiją, perpildytą akrobatiniais triukais. „Tai pats gražiausias dalykas, kokį gali įsivaizduoti ar net susapnuoti. Jei taip tai nežinau, kas bus toliau“, – sužavėtas liko D.Žebrauskas. J.Sodytė džiaugėsi choreografijos jaunatviškumu, šokėjų pademonstruota technika.

Veronika iš tikrųjų įkūnijo tą basą Lietuvą.Atspindėjo socialines problemas

Airida ir Edvardas žiūrovams sušoko savitą hiphopo kompoziciją. „Žiurke“ ir „Lopu“ prisistatę šokėjai pasirodymo metu nutarė paliesti skaudžią socialinę problemą – patyčias mokykloje – ir šokiu perteikė skriaudžiamųjų jausmus. Pasirodymas paliko didelį įspūdį netik žiūrovams, bet ir komisijai, kuri komentarus rėžė atsistojusi: „Žiauriai gera choreografija“, – sakė hihphopo meistras D.Žebrauskas. J.Sodytė komentuodama nesulaikė ašarų: „Esu sujaudinta. Pamačiau šokį, kuris yra priemonė kalbėti“, – jautriai reagavo ji. „Hiphopas yra socialinė kova prieš socialinius nukrypimus. Šįvakar tai pamatėme, labai jums ačiū“, – kalbėjo J.Smoriginas.

Pop stiliaus šokį žiūrovams atliko Justas ir Veronika. Pasirodymas dvelkė tautiška tematika – Veronika scenoje pasirodė pasipuošusi Lietuvos vėliavos spalvų suknele, šokio metu skambėjo laidos vedėjo Marijono Mikutavičiaus daina „Aš tikrai myliu Lietuvą“, o už šokėjų nugarų mirgėjo tautinės tematikos vaizdai. „Labai opi tema. Veronika iš tikrųjų įkūnijo tą basą Lietuvą“, – komentavo J.Sodytė. „Choreografas labai skurdus savo vidiniu pasauliu, nes labai spekuliatyviai priėjo prie šitos temos. Negalima spekuliuoti populiaria dainuška“, – kritikavo J.Smoriginas, tikinęs, kad choreografas Šarūnas Kirdeikis nužudė šokėjus. Jam prieštaravo D.Žebrauskas, likęs patenkintas pasirodymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius