Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV1 tarptautiniame žurnalistų ralyje didžiausios ovacijos skambėjo vairuojančioms moterims

TV1 žiūrovai netrukus pamatys įspūdingą renginį – Druskininkuose finišavusį penkioliktąjį tarptautinį žurnalistų ralį „Lietuva 2010“. Nuo 1996-ųjų šalies žurnalistų autoklubo be pertraukų rengiamas ralis šiemet paviliojo 33 greičiausių plunksnos brolijos narių ekipažus iš Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Ukrainos. Ralio dalyviams per dvi dienas teko įveikti 150 kilometrų distanciją, kurioje buvo 18 greičio ruožų, slalomo ir kitų specialių rungčių.
Lenktynių dalyviai G.Leškevičius (dešinėje) ir Ž.Vaškytė
Lenktynių dalyviai G.Leškevičius (dešinėje) ir Ž.Vaškytė / TV1 nuotr.

Varžybų rungtys buvo parinktos taip, kad jose galėtų pasireikšti ir mėgstantys didesnį greitį bei vairuojantys galingesnius automobilius, ir ne tokios didelės spartos, tačiau didesnio preciziškumo gerbėjai. Žodžiu, pralaimėję slalomą galėjo tikėtis atsigriebti greičio ruožuose ir atvirkščiai.

Druskininkiečiai ir kurorto svečiai mėgavosi dailiais automobiliais ir juos vairuojančiomis daugybe televizijos ekranuose, iš laikraščių ar žurnalų puslapių matomų žvaigždžių.

Žurnalistų ralius kasmet pamėgsta vis daugiau dailiosios lyties atstovių. Šiemet ralyje debiutavo ir iškart daugeliui senbuvių tikrą pirtį užkūrė radijo stoties FM 99 Vilijos Ramanauskienės ir Giedrės Aldonienės ekipažas, žiūrovai nenuleido akių nuo TV laidų vedėjos Živilės Vaškytės, kuriai talkino pati šalies automobilių ralio žvaigždė Vytautas Švedas, ekipažo bei daugelio kitų.

Beje, Živilė kasmet vis daugiau laiko skiria automobilių lenktynėms bei tobulėja kaip vairuotoja.  Žurnalistų ralyje ji jau dalyvavo prieš du metus, na o šiemet ji dalyvavo laidos Ne vienas kelyje projekte „Saugiausiai vairuojanti Lietuvos garsenybė“. Ir pasirodė kaip viena geriausių vairuotojų – tarp visų garsenybių ji užėmė aukštą ketvirtąją vietą. Ralio baigiamajame vakare būtent moterims aidėjo garsiausios ovacijos. Šios grupės nugalėtojomis tapo jau minėtos debiutantės V. Ramanauskienė ir G. Aldonienė.

Gausiausioje, iki 1,6 litro darbo tūrio variklius turinčių automobilių klasėje pergalę šventė „Keturių ratų“ žurnalistas Linas Butkus, kuriam nepaklysti su „Toyota Yaris“ painiose slalomo ir kitose trasose padėjo Vidas Onuškevičius.  Iki 2 litrų klasėje pergalę su „Nissan Almera“ iškovojo LNK laidos „Ne vienas kelyje“ vedėjas Dainius Leonavičius, kuriam talkino dukra Lina. Beje, šis laimėjimas Dainiui sutapo su šeštąja pergale žurnalistų raliuose ir jis tapo nekarūnuotu jų karaliumi. 15 metų lenktynėse važiuojantis Dainius, savo sportinę karjerą pradėjo būtent pačiame pirmajame tarptautiniame žurnalistų ralyje.

Galingiausių, per dviejų litrų darbo tūrio variklius turinčių automobilių klasėje pergalę šventė nuolatiniai Lietuvoje rengiamų žurnalistų ralių dalyviai, lenkai Jacekas Jureckis su Arkadiušu Raszewskiu. Dar auštant ralio pirmosios dienos rytui jis buvo Brazilijoje, po pietų atsidūrė Varšuvoje, kur su raliui parengtu „Fiat 500 Abart“ jo jau laukė šturmanas. Svečiai iš Lenkijos ne tik suspėjo, bet ir laimėjo ralį, o geriausia treniruote tapo Jaceko spurtas iš Varšuvos į Druskininkus per 3.5 valandos.   Komandinę įskaitą, surinkusi 26 taškus, laimėjo žurnalo „Autocar“ ekipa.

Tarptautinis žurnalistų ralis „Lietuva 2010“ – liepos 11 dieną, 15.30 val. per TV1.

15min.tv – pirmoji nemokama televizija internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius