Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV3 koncerte „Skambios Kūčios“ dalyvaus net ir televizijų kerams atsparios žvaigždės

Pastaruoju metu tarp muzikantų netyla kalbos apie visiškai naujo formato koncertą „Skambios Kūčios”, kurį TV3 rodys gruodžio 24 dieną 19.20 val. Rūta Ščiogolevaitė jau iškėlė mintį, kad tokio tipo koncertą derėtų rengti kasmet, Erika Dženings su Jurgiu Didžiuliu užsidarė savo studijoje generuoti paslaptingų kūrybinių sumanymų, kurių neatskleidžia net koncerto meno vadovei Rositai Čivilytei.
TV3 „Skambios Kūčios“
TV3 „Skambios Kūčios“ / TV3 nuotr.

R.Čivilytė savo ruožtu visus išvertė iš veltinių pranešdama, kad TV3 Kūčių koncerte sutiko dalyvauti bene žymiausias ir geidžiamiausias elektroninės muzikos kūrėjų Jazzu ir Leon Somov duetas, paprastai abejingas televizijų vilionėms.

Pirmas neįprastas dalykas – „Skambios Kūčios” bus filmuojamos ne koncertų salėje ar televizijos studijoje, o visiškai naujoje erdvėje – „Ozo” prekybos ir pramogų centro kino teatre „Multikino”.

„Neprilygstamoji scenos dailininkė Edita Valaitė didžiosios „Multikino” salės ekraną pavers unikalia milžiniška, dinamiška dekoracija, kuri leis mums persikelti į visai kitokią stebuklo laukimo naktį, – pasakojo projekto sumanytojas, „Elitaz” kūrybos namų prodiuseris Gediminas Jaunius. – Mes neapsiribosime vien tik kompiuterinės grafikos triukais. Salėje „išdygs” neįprastos konstrukcijos, ant jų apsigyvens angelai – išdykę, svajingi, nebylūs, smalsūs. Jie žongliruos šešėliais, švieselėmis, drąsins muzikantus, kurių lauks visiškai nauja patirtis žengti į sceną iš tokių dimensijų.”

Koncerte „Skambios Kūčios” visos dainos bus atliekamos gyvai. Gražiausi Lietuvos balsai gaus progą pamiršti fonogramas ir atlikti „Tylią naktį” taip, kaip tą akimirką jaučia širdis.

„Ir ‚Tyli naktis‘, ir daugelis kitų pasaulinių hitų šiame koncerte įgaus visai kitą nuotaiką, nes ramias Kūčių giesmes čia netikėtai užtrauks rokeriai, amerikietiško džiaziuko akordus pakeis a cappella dainavimas, kažkur susijungs choras ir stipriausi šalies balsai – atrodys, kad ore tuoj kas nors sprogs”, – intrigavo G. Jaunius.

Koncerte dalyvaus Neda ir jos fleita, E. Dženings ir J. Didžiulis, Giedrė Kilčiauskienė, R. Ščiogolevaitė, Linas Adomaitis, Stasys Povilaitis, Violeta ir Vilius Tarasovai, Jeronimas Milius, Povilas Meškėla, R. Čivilytė, grupė „Kas jos tokios?”, Rafailas Karpis, Evelina Sašenko, gospelo choras „Sounds in G”, Jazzu ir Leon Somov ir kiti, pasirodys ir pripažinti instrumentalistai: pianistas Feliksas Zakrevskis, gitaros virtuozas Tomas Varnagiris, perkusininkas Darius Rudis, pasaulinio garso kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius ir kt.

Atlikėjai bus kviečiami įsitaisyti prie ilgo šventinio stalo ir stebėti kolegų pasirodymus, laužti kalėdaitį drauge su vakaro šeimininkais – Aurelija Razmarataite ir broliu Astijumi, klausytis jų įdomių diskusijų apie Kūčių nakties stebuklus ir tradicijas, sužinoti, kokia tikroji šiandien populiarių kalėdinių simbolių reikšmė.

„Skambios Kūčios“ – gruodžio 24 dieną 19.20 val. per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius