-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV3 laida „Gyvenimas yra gražus“ atskleis, kaip gyvena auksinis Lietuvos jaunimas

Kai esi milijonierių ar garsių tėvų vaikas, rodos, gyventi labai paprasta: tavo ateitis aprūpinta, rytojus – sotus ir šviesus. Tačiau ar tikrai lengva turėti žinomą pavardę? Juk norėdamas įrodyti, kad esi ko nors vertas, turi galynėtis ne tik su konkurentais, o ir su garsių tėvų laimėjimais. Skambi pavardė nė kiek neapsaugo nuo pagundų ir klystkelių. TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus“ kūrėjai nusprendė pasiaiškinti, kaip iš tikrųjų gyvena auksinis Lietuvos jaunimas.
Tadas Lukoševičius
Tadas Lukoševičius / „Scanpix“ nuotr.

„Kitaip, nei daugelis įsivaizduoja, pinigų lietaus nebuvo – mūsų šeimoje vyravo griežta taupymo politika“, – pasakoja naftos magnato Ivano Paleičiko dukra Renata, kuriai vaikystėje teko kentėti vaikų užgauliojimus ir patyčias vien dėl to, kad jos šeima gyveno geriau nei aplinkiniai. Tuo metu Renatai rūpėjo tik viena – tėvams ir aplinkiniams įrodyti, kad yra savarankiška asmenybė. Deja, kaip pati mergina įsitikinusi, būtent tėvo įtaka lėmė, kad ji neįstojo į Dailės akademiją, nors be galo to troško. Ir tai ne vienintelė staigmena, kurią kalbėdama apie savo vaikystę papasakos R.Paleičikaitė.

Kita laidos herojė Birutė – klestinčios verslininkės ir žinomos moters Irenos Marozienės duktė. Dabar 28-erių mergina yra tėvams priklausančios užeigos direktorė ir mano šio posto esanti verta ne dėl pavardės. Juk pirmuosius pinigus Birutė pradėjo uždirbti dar tuomet, kai jos bendraamžiai žaidė su lėlėmis ir mašinėlėmis. Septynerių mergaitė jau plovė indus pirmoje tėvų kavinėje, o aštuonerių įkūrė savo verslą.

Garsi tėvų pavardė gali suteikti daugybę privilegijų, tačiau neapsaugo nuo pagundų ir klaidų. Šviesaus atminimo dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus Tadas nuo vaikystės su tėvu lankė visus koncertus ir vakarėlius. Dėl to nukentėdavo mokslai, tačiau vaikinui tai buvo nė motais – jam labai patiko muzikos pasaulio užkulisiai, kur visi gerbė Alvydą Lukoševičių ir, be abejonės, itin palankiai žiūrėjo į jo sūnų. Tačiau tikrąja garsenybe Tadas tapo aštuoniolikos, kada ėmė dainuoti populiarioje vaikinų grupėje N.E.O. Šlovė, geri honorarai, aplinkinių, ypač merginų, dėmesys ir, be abejonės, vakarėliai – visa tai tapo kasdienybe.

„Viename filme herojus sako: ‚Vaikai, nepirkite narkotikų. Tapkite žvaigždėmis ir gausite jų dykai.“ Šį posakį galima pritaikyti ir Lietuvos pramogų pasauliui. Kol esi žvaigždė, vakarėliuose pinigų tau praktiškai nereikia – barų savininkai vaišina kokteiliais, kad tik ateitum į jų organizuojamus renginius“, – pasakojo T.Lukoševičius, per vakarą aplankydavęs net tris pasilinksminimų įstaigas.

Tais laikais, kuriuos 24-erių vaikinas dabar vadina auksiniais, jis, paėmęs banko paskolą, pirko beveik milijoną kainuojantį butą. „Tėvas džiaugėsi sužinojęs, kad ketinu turėti nuosavus namus. Jis buvo įsitikinęs, kad iškilus bėdai galės padėti mokėti didžiules paskolos įmokas“, – pasakojo dainininkas. Tačiau staiga viskas apsivertė. Vaikino pečius užgriuvo bėdos – viena po kitos.

Kokios nelaimės užgriuvo Tadą Lukoševičių? Dėl ko naftos magnato duktė bėgdavo iš namų ir kokį verslo planą sugalvojo būdama vos aštuonerių Birutė Marozaitė? Atsakymai į šiuos klausimus ir pasakojimas apie auksinio Lietuvos jaunimo privilegijas bei pagundas laidoje „Gyvenimas yra gražus“ su Vytautu Rumšu jaunesniuoju – jau šį vakarą, 20.30 val., per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius