Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Unicef“ labdaros renginyje garsenybės kvietė aukoti badaujantiems vaikams Haityje

Penktadienį Vilniuje, „Forum Palace“ rūmuose vyko ketvirtasis UNICEF labdaros renginys „Už kiekvieną vaiką“, kurį TV3 žiūrovai galėjo stebėti tiesiogiai.
Ieva Narkutė
Ieva Narkutė

Ypatingą renginį vedė netikėtas duetas – Renata Šakalytė-Jakovleva, pati 2011-2012 metais dalyvavusi UNICEF misijose Kambodžoje bei Siera Leonėje, ir aktorius Arūnas Sakalauskas. Duetui teko svarbi užduotis – įtikinti visą Lietuvą, kad už 2 dolerius per dieną pragyvenančiose šeimose augantys Haičio vaikai yra verti žmoniškų sąlygų.

R.Šakalytės-Jakovlevos teigimu, vien „pliki“ faktai, kad gamtos stichijų nusiaubtame Haityje vaikai iki 5 metų amžiaus miršta nuo infekcinių ligų ir bado, kai kurių gali ir nesujaudinti, tačiau kai vis tai pateikiama vizualiai, kai apie tai pasakoja pačioje šalyje pabuvoję garsūs žmonės, kai už tuos vaikus mūru stoja eterio ir muzikos žvaigždės, likti abejingiems yra sunku.

Kolegei pritaria ir aktorius A. Sakalauskas, manantis, kad kalbant apie vaikus, reikėtų bandyti įsijausti į jų kailį. „Tema – skaudi. Kas gali būti blogiau, nei duonos kriaukšlės neturintis vaikas, apniktas ligų? Ir tai ne koks nors filmas – tai tikrovė. Visgi, privalome mąstyti šviesiai ir pozityviai, kadangi turime galimybių jiems padėti. Kalbėti apie tai nelengva, tačiau būtina“, – tvirtino A. Sakalauskas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ketvirtasis UNICEF labdaros renginys
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Ketvirtasis UNICEF labdaros renginys

Renginio metu buvo renkamos lėšos UNICEF globojamiems Haičio vaikams. Tikslą pasiekti padėjo gausybė žvaigždžių: TV3 laidų vedėjas Vitalijus Cololo, dainininkai Kastytis Kerbedis, Mantas Jankavičius, Edgaras Lubys, Girmantė Vaitkutė, Ieva Narkutė, Martynas Kavaliauskas, muzikinis projektas „ŠarkA“, krepšininkas Simas Jasaitis, olimpiečiai Virginijus Alekna, Jevgenijus Šuklinas, Evaldas Petrauskas bei ir daugelis kitų, vienaip ar kitaip prisidėjusių prie šviesesnės vaikų kasdienybės.

Vakaro metu neabejingi televizijos žiūrovai suaukojo kiek daugiau nei 300  tūkstančių litų: ši suma bus paskirta Haityje augančių vaikų gerovei stiprinti.

Ketvirtoji UNICEF ir TV3 misija negailestingai gamtos stichijų nusiaubtame Haityje vyko rugpjūčio 2 – 9 d. Skaudžias šio šalies vaikų kasdienybės patirtis ryžosi perteikti aktoriai Virgina Kochanskytė ir Giedrius Savickas, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė ir „UNICEF Lietuva“ vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė.

Paaukoti Haičio vaikams galite skambindami trumpuoju numeriu 1891 (5 litai) ir 1892 (10 litų) – dviejų vaikų gyvybes.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Alanas Chošnau

Apie UNICEF

UNICEF siekia užtikrinti kiekvieno vaiko teises ir gerovę. Kartu su partneriais mes dirbame 190 šalių ir teritorijų, kad šį įsipareigojimą paverstume tikrove. Ypatingą dėmesį skiriame labiausiai pažeistiems ir pamirštiems vaikams, kad pagalba pasiektų visus vaikus ir visur.

Apie projektą „Už kiekvieną vaiką“

UNICEF projektą „Už kiekvieną vaiką“ globoja J.E. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Misija Haityje – tai ketvirtasis UNICEF ir TV3 bendradarbiavimo vaisius, skirtas pasaulio vaikams. Jo kulminacija tapo TV3 tiesioginiame eteryje įvykęs UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“. Vakaro metu žiūrovai išvydo ne tik įsimintinas akimirkas iš A. Savicko, V. Kochanskytės, L. Blaževičiūtės ir J. Majauskaitės viešnagės Haityje, bet ir stebėjo Lietuvos ir užsienio žvaigždžių pasirodymus.

UNICEF taip pat vykdė misijas Kambodžoje, Siera Leonėje ir Tanzanijoje. UNICEF projektas „Už kiekvieną vaiką“ 2014 yra iš dalies finansuojamas Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis.

UNICEF nuotr./UNICEF misija Haityje
UNICEF nuotr./UNICEF misija Haityje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius