Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkandžiai, kurie suteikia džiaugsmo

Kai kurie užkandžiai gali jūsų nuotaiką pakeisti į gerąją pusę – padaryti jus laimingesnius. Mes pateiksime penkis užkandžių variantus, kurie turi būtinų mineralų, amino rūgščių ir vitaminų, jog pakeistų jūsų nuotaiką, savijautą ir smegenų funkciją.
Užkandžiai
Užkandžiai / Photos.com

Tritofanas – medžiaga, kuri natūraliu būdu pakelia serotonino kiekį smegenyse, susijusi su jūsų nuotaikos pakėlimu. Jį turi penki produktai, kurie gali būti vartojami kaip užkandžiai.

Bananai
Natūralaus cukraus ir pluoštų derinys žmogui suteikia energijos. Bananuose esantis vitaminas B, kalis ir geležis panaikina nuovargį ir taip pat pakelia energiją.

Saulėgrąžos
Juose esanti folio rūgštis ir magnis neatsiejami nuo nuotaikos kėlimo. Šių medžiagų trūkumas gali sukelti nerimą, nervingumą, depresiją, nemigą. Saulėgrąžose esantis tritofanas ir pluoštas pakelia serotonino kiekį ir stabilizuoja hormonų veiklą.

Graikiniai riešutai
Juose yra omega 3 ir uridino – šių medžiagų kombinacija laikoma natūraliu antidepresantu.

Juodas šokoladas
Šokoladas žmogų tikrai gali padaryti laimingesniu. Beveik visos šokolade esančios sudedamosios dalys gali pagerinti jūsų savijautą ar netgi suteikti jausmus panašius į euforiją.

Kiaušiniai
Kiaušiniuose esantis vitaminas B12 pakelia energiją, atminties galimybę bei geras emocijas, o baltymai stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius