Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienyje įsitvirtinusi 16-metė manekenė Agnė Končiūtė konkurencijos nebijo: „Atėjau į atranką, esu geriausia – darbą gausiu“

Modelis iš Mažeikių Agnė Končiūtė jau nebesuskaičiuoja, kiek drabužių jai teko demonstruoti ir kiek kilometrų ji nužingsniavo garsiausių pasaulio dizainerių podiumais. Praėjusiais metais mergina žingsniavo net ant Karlo Lagerfeldo iš saulės baterijų sukonstruoto „Chanel“ takelio bei tapo prancūzų mados namų „Chloe“ sukurtos linijos jaunimui „See By Chloe“ reklamos veidu.
Agnė Končiūtė „East/West“ žurnalo fotosesijoje
Agnė Končiūtė „East/West“ žurnalo fotosesijoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Agnė debiutavo Londono mados savaitėje, Milane demonstravo mados namų „Alberta Ferreti“, „Anteprima“, „Blumarine“, „Dolce & Gabbana“, „Emporio Armani“, „Fendi“, „Francesco Scognamiglio“, „Giafranco Ferre“, „Giorgio Armani“, „Versus and Antonio Berardi“ kolekcijas. Paryžiuje – „Cacharel“, „Carven“, „Celine“, „Chanel“, „Christian Dior“, „Dries Van Noten“, „Giambattista Valli“, „Givenchy“, „Mugler“, „Nina Ricci“, „Paco Rabanne“, „Rochas“, „Stella McCartney“, „Valentino“ drabužius.

Merginą atradusi modelių agentūros „Supermodels“ savininkė Jurgita Kiguolė vadina Agnę nauja mados viltimi, o dizaineriai liaupsina jos grožį. Šiuo metu Milane besidarbuojanti mergina Žmonės.lt pasakojo, kad mados pasaulyje atsidūrė visai netikėtai.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Končiūtė C-Heads žurnalo fotosesijoje
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Končiūtė „C-Heads“ žurnalo fotosesijoje

Papasakok kokią nors įdomią istoriją, kaip tave pastebėjo agentūros atstovai? Juk visuomet garsių modelių išgarsėjimo aplinkybės būna intriguojančios.

Mados pasaulyje atsiradau daugiau nei prieš dvejus metus, kai mano motininės agentūros savininkė Jurgita Kiguolė mane pastebėjo socialiniame tinklalapyje „Facebook“ ir pasiūlė atvykti į Kauną peržiūrai. Iškart jiems patikau ir dabar galiu dėkoti jiems už įdėtas pastangas ir dabartinius rezultatus.

Ar sunku prasimušti mados pasaulyje? Ar jauti konkurenciją, apie kurią visi taip kalba?

Taip, mados pasaulyje tikrai nelengva, o ypač, kai žinai, kad su kiekvienais metais auga nauja mados pasaulio karta, taigi savaime aišku, kad ir konkurencija šiame versle yra be galo didelė. Tačiau aš konkurencijos nesureikšminu. Mano gyvenime vyrauja nuostata „atėjau į atranką, esu geriausia – darbą gausiu“. Neigiamas mintis stumiu į šalį ir kol kas visa tai puikiai veikia.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Končiūtė Nina Ricci kolekcijos pristatyme
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Končiūtė „Nina Ricci“ kolekcijos pristatyme

Papasakok, iš kur esi kilusi? Ką veiki be modelio darbo?

Esu kilusi iš Mažeikių. Nedirbdama laiką leidžiu su šeima, draugais, mylimu augintiniu, mokausi. Mokslus ir darbą suderinti nėra lengva, tam reikia didelių pastangų ir noro, tačiau kol kas tai pavyksta gana gerai. Nors turiu pripažinti – kartais tenka atsisakyti gerų darbelių dėl mokslų.

Kokių dizainerių drabužius teko demonstruoti?

Turbūt būtų sunku išvardyti visus dizainerius, bet keletas iš jų: Fendi, Chanel, Dioras, Valentino, D&G, Giorgio Armani,  Paco Rabanne, Givenchy, Celine, Nina Ricci ir kiti. Esu pozavusi kelioms reklamos kampanijoms  – „See by Chloe“, „Jet“, „Warehouse“.

Galbūt galėtum įvardyti dizainerį, kurio kūryba tave labiausiai žavi? Na, pavyzdžiui, kurio kolekcijos neatsisakytum demonstruoti.

Nė nedvejodama išskirsiu K.Lagerfeldą. Jo kolekcijos tiesiog užburiančios, spinduliuoja elegancija. Jo kurti drabužiai parodo, kaip turi atrodyti tikra, savimi pasitikinti moteris, todėl jo kurtą „Chanel“ kolekciją dar ne kartą norėčiau pademonstruoti.

O ką įvardytum kaip savo idealą tarp modelių?

Mane žavi Anja Rubik. Šios merginos istorija labai įdomi. Ji pradėjo dirbti mažoje Lenkijos agentūroje, bet sugebėjo prasimušti šiame versle ir žingsnis po žingsnio užkariauti dizainerių širdis. Ji spinduliuoja paprastumu, tačiau turi tai, ko reikia šiame versle, – pasitikėjimą savimi.

Ar modelio darbas yra pelningas kaip dauguma įsivaizduoja?

Kiekvienam modeliui yra skirtingai, vienos uždirba daugiau, kitos – mažiau. Bet iš tiesų tai gali būti puiki galimybė užsitikrinti sau ateitį. Aš didžiuojuosi savo veikla – modelio darbu, nes kaskart šis darbas (bei hobis) atneša vis kažką naujo į mano gyvenimą.

Ar daug pagundų yra mados pasaulyje?

Taip, pagundų daug – klubai, alkoholis ir panašiai, tačiau norint pasiekti daug, reikia išmokti ignoruoti visus šiuos pasiūlymus, kitaip sakant – turėti galvą ant pečių. 

Kur save įsivaizduoji, tarkim, po 10 metų? Ar turi svajonių bei planų, nesusijusių su mados pasauliu?

Gyvenu šia diena ir stengiuosi nebėgti laikui prieš akis.

Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Končiūtė
Asmeninio archyvo nuotr./Agnė Končiūtė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius