Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užvaldė 9-asis dešimtmetis (nuotraukos)

Ant podiumų ir vėl karaliauja devintojo dešimtmečio atmosfera, kuri atkuto užpernai, o stipriai įsitvirtino praeitų metų madoje.
Aktualiausios devintojo dešimtmečio stiliaus kryptys vadovauja visam pavasario-vasaros mados paradui.
Aktualiausios devintojo dešimtmečio stiliaus kryptys vadovauja visam pavasario-vasaros mados paradui. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.
Temos: 1 Mada

Aktualiausios devintojo dešimtmečio stiliaus kryptys vadovauja visam pavasario-vasaros mados paradui. Pažiūrėkite keletą anuomet populiarios muilo operos „Dinastija“ serijų, ir žinosite visas svarbiausias šiųmetės mados tendencijas. Tai – platūs drabužių pečiai, pailginti, neproporcingi siluetai, konstruktyvios formos, griežtos linijos, provokuojantys audiniai. Ir akį traukiančios spalvos (violetinė, rožinė, žaižaruojanti raudona, žydra) bei kontrastingi jų deriniai. Ir agresyvios šukuosenos. Ir dideli saulės akiniai. Ir aukso jūroj išmaudyti masyvūs papuošalai.

Visa tai šiandienos dizaineriai naujai interpretuoja, prideda savitų detalių, kitų laikmečių, stilių elementų. „Naujoje“ devintojo dešimtmečio madoje neliko spindinčios, atvirai demonstruojamos prabangos, „Power Dressing“ (liet. stiprios moters) stiliui būdingo kategoriškumo. Spalvingos ir įžūlios, kartais moteriškos, seksualios ir elegantiškos, išsiskiriančios neįprastomis konstrukcijomis praėjusio amžiaus pabaigos mados interpretacijos šiandien atrodo puikiai ir aktualiai.

Platūs pečiai

Bene ryškiausias devintojo dešimtmečio mados palikimas – plati pečių linija. Dideles pūstas, surauktas ar nuleistas, pakeltas, masyviais petukais, sudėtingomis konstrukcinėmis detalėmis paryškintas rankoves turi beveik visi naujo sezono viršutinės dalies drabužiai. Aktualiausias iš jų – švarkas, be kurio šį sezoną tikrai neišsiversite. Jį, įvairiausių stilių, siluetų ir spalvų, būtinai su akcentuotais pečiais, siūloma vilkėti ir dieną, ir vakare. Dideliu, pailgintu, tiesaus kirpimo švarko variantu, vienu iš madingiausių šį sezoną, galite papildyti puošnius vakarinius apdarus, santūrius dalykinius ir neįpareigojančius laisvalaikio drabužius. Lakoniškas, vyriškas formas sušvelnins subtilios detalės, pavyzdžiui, lengvo audinio kaklaraištis ar skarelė, spalvingi papuošalai bei vėl didelio populiarumo susilaukę ant talijos juosiami diržai.

„Bananų“ sodas

Gimusios Rytuose, nepaprastai išpopuliarėjusios devintajame dešimtmetyje Vakaruose, plačios, siaurėjančios į apačią, banano formos kelnės su didžiausiu triukšmu sugrįžo ant viso pasaulio podiumų. Iš permatomo šilko, minkštos medvilnės, kieto lino, kritaus džersio, blizgaus atlaso, pustrumpės ir ilgos, gausiai surauktos ir išplatintos keliomis klostėmis, su pakelta ir nuleista talijos linija, su atvartais apačioje ir be jų – dizaineriai suteikia visišką laisvę rinktis. Šiuolaikinėms moterims, pamėgusioms neįprastų konstrukcijų sukneles ir sijonus, originalaus silueto kelnės turėtų tapti tikru atradimu. Derinkite jas su plačiu trumpu, ar įliemenuotu, ilgu švarku, laisvo kirpimo bliuzonu, romantiška šifono palaidine, standaus audinio marškiniais. Sukursite nepriklausomą ir drąsų įvaizdį. Tik nepamirškite prie nestandartinių proporcijų kostiumo priderinti tinkamą avalynę. Tai ypač aktualu neaukštoms, apvalainoms moterims.

Papuošalai – ir dieną, ir vakare

Devintasis dešimtmetis triumfuoja ir šio sezono aksesuarų tendencijose. Itin madingus didelių gabaritų auksinius, sidabrinius, brangakmeniais dekoruotus juvelyrinius dirbinius: seges, žiedus, auskarus, bižuteriją, medžiagines puošmenas, kaip ir anuomet rekomenduojama nešioti ir dieną, ir vakare. Prisijaukinkite ir skarelę. Nedidukę ar masyvią, svarbiausia, kad jos audinys būtų ryškus, dėmesį trauktų egzotiškais raštais, gražiais gėlių motyvais. Prisiminkite didelius, įvairiausiais blizgiais niekučiais papuoštus saulės akinius ir elegantiškas, įvairiausių spalvų rankines su grakščia grandinėle vietoj dirželio. Truputis „prabangos“ tikrai nepakenks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius