Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila ir kiti miuziklo „Rent“ aktoriai liko be atlygio: prodiuserė skoloms grąžinti ima paskolą

Rudenį Lietuvoje rodyto miuziklo „Rent“ aktoriai pasipiktinę – už nuo liepos mėnesio ruoštus pasirodymus nė vienas negavo atlyginimo, o daugumai jų – nesumokėta ir už repeticijas. Viešai apie tai prabilęs dainininkas Vaidas Baumila kaltina šio miuziklo prodiuserę Gytę Bartoš, kuri, pasak jo, vis išsisukinėja ir nesiteikia sumokėti. Tačiau prodiuserė 15min sako, kad atlygis bus sumokėtas netrukus – vos tik gaus paskolą iš banko.
Miuziklas „Rent“
Miuziklas „Rent“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.

15min Vaidas Baumila pasakojo, kad didelė grupė aktorių bei dainininkų liepą pradėjo repetuoti miuziklą „Rent“. Tačiau už repeticijas buvo sumokėta tik keletui, o už vaidintus spektaklius, jo žiniomis, nė vienam atlikėjui. Taip pat be atlygio liko ir užsienio bei muzikos režisieriai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Miuziklo „Rent“ premjera pažymėta milžiniška sėkme

„Miuziklo prodiuserė Gytė Bartoš turėjo sumokėti ir už spektaklio pastatymą, ir už pačius pasirodymus. Mes darėme ne vieną susitikimą su ja, paruošėme net mokėjimo planą, tačiau jis nėra vykdomas iki šiol. Jau sausio 25 dieną turėjo būti galutinė data sumokėjimui, kuri, tiesą sakant, jau ne pirmą kartą nukeliama. Tačiau tikriausiai bus vilkinama vėl“, – pasakojo Vaidas Baumila.

Gyčio Vidžiūno nuotr./Miuziklo RENT akimirka
Gyčio Vidžiūno nuotr./Miuziklo RENT akimirka

Iš viso buvo parodyti 8 spektakliai, kuriuose vaidino dvi grupės aktorių – tad kiekvienam teko dainuoti po 4 kartus: „Kai vaidinome, vakariniuose spektakliuose būdavo daug žmonių. Prodiuserė buvo sugalvojusi daryti ir pietinius spektaklius, į kuriuos, be abejo, žmonės darbo metu nesusirinkdavo. Nežinau, gal dėl to ji pralošė. Bet tai nėra aktorių problemos, tai yra prodiusuojančios įmonės problema, ji turėjo pasiskaičiuoti viską.“

Negana to, pasirodo, kad aktoriai neatgauna net savo daiktų, kuriuos paskolino miuziklo scenografijai: „Mes atsinešėm savo rekvizitą – kuprines, striukes, drabužius, kėdę – viską, ko reikėjo. Iki šiol nieko negalime atgauti.“

Gyčio Vidžiūno nuotr./Vaidotas Baumila
Gyčio Vidžiūno nuotr./Vaidotas Baumila

Atlikėjas teigė, kad tai yra pirmas kartas, kai jis susidūrė su tokia problema. Nors buvo planuota Klaipėdoje rengti dar pasirodymų, jis sakė, kad daugiau čia nepasirodys.

„Jau pavargau nuo jos išsisukinėjimo. Nesvarbu, ar pinigus atgausiu, ar ne, bet noriu, kad kolegos žinotų apie ją. Ypač jaunieji aktoriai, kurie dažniausiai „pasimauna“, – kalbėjo Vaidas Baumila.

Personažus miuzikle taip pat kūrė Dominykas Vaitiekūnas, Girmantė Vaitkutė, Martynas Kavaliauskas, Jeronimas Milius, Justinas Lapatinskas, Kristina Radžiukynaitė, Gabrielė Bielskytė, Martynas Vaidotas, Tomas Legenzovas, Tomas Žaibus, Justinas Stanislovaitis, Šarūnas Navickas, Indrė Launikonytė, Laura Rakauskaitė ir daugelis kitų.

Prodiuserė žada sumokėti

15min susisiekė ir su prodiusere Gyte Bartoš. Ji teigė, kad netrukus aktoriams pinigai bus sumokėti.

„Jau ketiname atsiskaityti šiomis dienomis, nes esame gavę paskolą iš banko apyvartinėms lėšoms. Dabar su konsultantais deriname išmokų grafikus“, – 15min kalbėjo ji.

Paklausta apie vis nukeliamą atlyginimą aktoriams, ši sakė: „Tai nėra vienos dienos reikalas. Mes ruošiam verslo planą ir kitus dalykus, juk tą paskolą reikės vėliau grąžinti.“

Pasak Gytės, tokia situacija susiklostė dėl to, nes už miuziklą nesurinkta tiek pinigų, kiek buvo tikėtasi: „Mes nesurinkom pakankamai lėšų iš rėmėjų ir parduotų bilietų – nebuvo visi parduoti.“

Vaidas Baumila savo apmaudu pasidalino ir viešai feisbuke.

„Visiems, kam kada nors darbą siūlys Gytė Bartoš ir jos VšĮ „Jaunimo miuziklo teatras“, turi ypatingai saugotis šios personos. Teatrinius projektus vykdantis žmogus šiemet apsiėmė prodiusuoti pasaulinio garso miuziklą RENT. Šiam spektakliui samdėsi daug žinomų vardų muzikos ir muzikinio teatro pasaulyje. Tik viena bėda. Net ir pasirašius sutartis – pinigų sumokėti Gytei nepavyksta jau nuo 2016-ųjų rugsėjo. Ir tai nėra pirmas atvejis, kai šis žmogus vengia ir visais įmanomais būdais išsisukinėja nuo mokestinių prievolių, o kiek teko šniukštinėtis internetuose, Latvijoje jai iškelta bankroto byla, nebent tai kitas asmuo tuo pačiu vardu ir pavarde.

Be kita ko, kad ir kaip būtų juokinga – mes, aktoriai, niekaip negalime atgauti savo atsinešto ir naudoto rekvizito spektaklio metu, už kurį patys mokėjome pinigus. Tad ne tik, kad už mėnesį repeticijų bei 8 pasirodymų negauname atlyginimų, bet dar ir patys prarandame nejučia suinvestuotus pinigus. Perspėju visus kolegas režisierius ir aktorius/atlikėjus – jokiu būdu nepasikliaukite šio žmogaus pažadais ir siūlymais“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius