-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidas Baumila: pirmiausia esu aktorius

Dalyvavimas 2005 metais vykusiame TV realybės šou „Dangus“ Vaidui Baumilai buvo lemtingas – vaikinas akimirksniu išpopuliarėjo. Ir nors nuo 2009 metų Vaidas gyvena ir mokosi Didžiojoje Britanijoje, iki pat šių dienų Lietuvoje jis yra klausytojų mėgiamas atlikėjas. 24-erių V.Baumila nekuria dirbtinių skandalų, nesibodi važinėti viešuoju transportu ir paiso vertybių, kurios žinomais tapusiems žmonėms dažnai pasimiršta.
Koncerto akimirka
Didžiojoje Britanijoje studijuojantis Vaidas Baumila nepamiršta klausytojų Lietuvoje. Gegužės 14-ąją jis surengė akustinį koncertą Vilniuje. / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Iš Lietuvos V.Baumila išvyko 2009 metais, vienerius metus praleido paruošiamuosiuose kursuose Glazge, Škotijoje, o nuo 2010-ųjų siekia magistro laipsnio muzikinio teatro specialybėje prestižinėje menų mokykloje „Guildford School of Acting“. Atlikėjo dienotvarkė išties įtempta – kasdien paskaitose ir repeticijose jis praleidžia kone pusę paros. Tačiau Vaidas nesiskundžia, priešingai – jaučiasi puikiai, galėdamas atsiduoti didžiausioms savo gyvenimo aistroms – teatrui ir muzikai.

Aktorystė svarbi taip pat, kaip ir muzikavimas

Su Vaidu dažnas tapatina tik muzikanto amplua. Tačiau pats atlikėjas teigia, kad teatras ir vaidyba kūrybinėje veikloje jam yra visų svarbiausias prioritetas. Ko gero, net ir ne visi gerbėjai žino faktą, jog Vilniaus kolegijoje Vaidas yra baigęs teatro studijas, o ir jo atliktų vaidmenų sąrašas netrumpas. Miuzikle „Tadas Blinda“ V.Baumilai atiteko pagrindinis svieto lygintojo vaidmuo, spektaklyje „Mirtinas bučinys“ jis pasirodė žudiko Kito „kailyje“, „Ugnies medžioklėje su varovais“ jis kūrė Juliaus personažą. Sąrašą galima tęsti ir tęsti...

„Aš mokausi muzikinio teatro specialybės, esu atlikęs ne vieną vaidmenį įvairiuose spektakliuose, tačiau galbūt dėl to, jog dainos yra prieinamos kiekvienam, o teatras vienija siauresnę auditoriją, visuomenei geriau esu žinomas kaip dainininkas. Viliuosi, kad vieną dieną žmonės įvertins ir mano vaidybą“, – pasakoja Vaidas.

Dirbtiniai skandalai – talento stygiaus maskavimui

„Dirbtinių skandalų nekūriau ir nekursiu. Noriu būti įdomus dėl savo kūrybos, o ne dėl kažkokių menkaverčių paskalų, kurios pasimiršta jau kitą dieną po jų atsiradimo. Tokį populiarumo siekimo būdą naudojantiems atlikėjams tikriausiai trūksta talento, o visi skandalai ir intrigos, nepalikdami vietos kūrybos vertinimui, puikiai tai maskuoja. Be to, labai gerbiu savo šeimą. Žinomi žmonės neretai tampa tikri savanaudžiai ir pamiršta, jog jų tėvams bei artimiesiems gali būti nemalonu dėl tam tikrų jų poelgių“, – paklaustas, ką mano apie triukus, skirtus populiarumui skatinti, atsako Vaidas.

„Vienos nakties nuotykiai tik trumpam išblaško ir padeda užsimiršti. Jau kitą dieną supranti, jog tas vienišumo jausmas tik dar labiau paūmėjęs...“, – prisipažino Vaidas.Tačiau žmonių, tokiu būdu siekiančių populiarumo, jis nesmerkia, nes apskritai nemano turįs teisę ką nors teisti. Atlikėjo nuomone, kiekvienas turi privilegiją pasirinkti savo gyvenimo būdą, tačiau viskam yra ribos. Kai nėščia Natalija Zvonkė pasirodė scenoje su itin atvira suknele, atlikėjas nepabijojo viešai išsakyti kritiškos nuomonės socialiniame tinklalapyje, dėl to sulaukė dainininkės pasipiktinimo. Vaidas sako, kad tėvų auklėjimas, gyvenimas svečiose šalyse lėmė jo pažiūrų platumą bei toleranciją įvairių žmonių ir reiškinių atžvilgiu, tačiau kai tokie šventi dalykai kaip nėštumas tampa priemone nustebinti ir atkreipti į save dėmesį, tai, anot atlikėjo, peržengia padorumo ribas.

Širdis laisva

Paskaitos, miuziklų repeticijos, pastangos lavinti artistinius įgūdžius bei gabumus pasiglemžia kone visą Vaido laisvalaikį. Jis pripažįsta, jog šiuo metu draugės neturi. Ne paslaptis, jog populiarūs atlikėjai yra apsupti išskirtinio priešingos lyties atstovių dėmesio. To neneigia ir Vaidas, tačiau dainininkas aiškina pirmenybę teikiantis nuoširdžiais jausmais paremtiems santykiams. „Žinoma, kartais jaučiuosi vienišas. Tačiau vienos nakties nuotykiai tik trumpam išblaško ir padeda užsimiršti. Jau kitą dieną supranti, jog tas vienišumo jausmas tik dar labiau paūmėjęs...“, – prisipažino atlikėjas.

Ateitį Lietuvoje įsivaizduoja sunkiai

„Ilgiuosi Lietuvos... Ilgiuosi šeimos ir draugų, lietuviško maisto, Vilniaus – visko... Ir lankausi čia dažnai. Tačiau dėl savo pašaukimo ateitį Lietuvoje įsivaizduoti sunku..., – pasakoja Vaidas. – Lietuvoje trūksta galimybių tobulėti scenos žmonėms. Daug kam pakanka tariamos žvaigždės titulo be jokių talento nuopelnų, tačiau aš noriu jausti progresą savo, kaip atlikėjo, veikloje. O ir pats lietuviškasis pramogų pasaulis primena mažą akvariumą, kuriame iš tikrųjų plaukioja tokie patys žmonės kaip ir tie, kurie stebi tą akvariumą, įsivaizduodami, jog regi kitokios prigimties būtybes.“

Tačiau Vaidui lietuviška scena yra svarbi. Gegužės 14-ąją atlikėjas kvietė savo gerbėjus į akustinį gyvo garso koncertą sostinės „Tamstos“ klube, o ir tolimesniuose planuose yra ne vienas pasirodymas Lietuvoje. Vaido nuomone, labai svarbu, kad klausydami jo dainų klausytojai jaustųsi tarsi bendraudami su giminiškos sielos žmogumi, juk kas supranta kūrėjo išgyvenimais paremtą kūrybą, tas supranta ir jį patį, o tai reiškia, jog jų pasaulėjauta sutampa.

Vaido Baumilos kūryba – tarsi dienoraštis. Kiekviena daina paremta jo asmeniniais išgyvenimais ir patyrimais. „Mano mama yra lietuvių kalbos mokytoja, tad ji dažnai man pataria kuriant dainų tekstus naudoti daugiau skambių metaforų. Tačiau aš rašau žodžius, kurie ateina iš širdies. Jei dėl skambesio specialiai pridėčiau įvairių posakių, tai būtų dirbtina“, – sako Vaidas.

VIDEO: Vaidas „Ieškok manęs“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius