-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Grincevičius neliko abejingas skriaudžiamiems gyvūnams: gero darbo sąskaita – 4 valandos miego

„Youtube“ žvaigždė Vaidotas Grincevičius taip pat neliko abejingas Lietuvoje vykstančioms gyvūnų gelbėjimo operacijoms. Sekmadienį jis surengė labdaringą „stream'ą“, už kurį gautus pinigus planuoja paaukoti prieglaudoms bei nupirkti šunims dabar taip reikalingų daiktų.
Vaidotas Grincevičius, asociatyvi nuotrauka
Vaidotas Grincevičius, asociatyvi nuotrauka / Luko Balandžio, nuotrauka iš Veronikos „Facebook“ puslapio

Tiesioginius vaizdo įrašus – „stream'us“, trunkančius kelias ar net keliolika valandų, – Vaidotas Grincevičius yra transliavęs ir anksčiau. Juose žinomas vaizdo įrašų kūrėjas aptardavo įvairias aktualijas, skaitydavo komentarus, bendraudavo su žiūrovais.

Dar visai neseniai, kartu su Giedriumi Sasnausku jis nusprendė vėl imtis šios veiklos ir bent kartą per mėnesį tokį „stream'ą“ paskirti gyvūnams. Tik šių dienų aktualijos privertė tai padaryti greičiau, nei buvo planuota.

„Norėjome dar nusipirkti kameras, bet, kadangi dabar nutiko tokia situacija dėl šunų, nusprendėme daryti su tokiomis, kokias turime. Tikėjomės, kad mūsų auditorija taip pat prisidės prie skriaudžiamų gyvūnų gerovės“, – apie iniciatyvos pradžią pasakojo žinomas vaizdo įrašų kūrėjas, praėjusią parą miegojęs vos 4 valandas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidotas Grincevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidotas Grincevičius

Planuojama, kad iš viso sekmadienį 18 valandą prasidėjęs žinomo vaikino gyvūnams skirtas „stream'as“ truks net apie 30 ar 40 valandų. Šalia jo yra ir aprašymas su aktyvia nuoroda, ant kurios paspaudę žmonės gali paaukoti pinigų šunims, esantiems gyvūnų prieglaudose.

Pagalbai šunims Vaidotas pasirinkto būtent tokią platformą, nes joje tik labai nedidelė surinktų pinigų suma nukeliaus privalomiems mokesčiams. Beveik viskas, ką paaukos šiai skriaudžiamų gyvūnų situacijai neabejingi žmonės, pateks į geras rankas.

„Paleidę transliaciją tikėjomės surinkti bent porą šimtų eurų, bet dabar jau žiūrime, kad turime beveik 10 tūkst. eurų. Mėginsime surinkti apie 17 tūkst. eurų“, – 15min apie savo ambicingas idėjas pasakojo Vaidotas.

Vėliau, kai „stream'as“ bus sustabdytas, Vaidotas domėsis situacija, kam daugiausia reikia šių surinktų pinigų. Juos vaizdo įrašų kūrėjas sako paaukosiąs įvairioms prieglaudoms, kurios pasirūpins skriaudžiamais šunimis, taip pat nupirks jiems reikalingų prekių, pavyzdžiui, maisto, šampūno.

Vaidotas Grincevičius, paklaustas, kaip žmonės reaguoja į tokią iniciatyvą, pasakojo sulaukiantis teigiamų komentarų. Žinoma, kartais atsiranda ir vienas kitas narsuolis, kuris drįsta rėžti, kad vaikinas pats pasiims visus surinktus pinigus.

„Tokio dalyko negali būti. Neįmanoma. Esu labai sąžiningas žmogus, net minties tokios nėra. Todėl mane labai erzina tokie komentarai“, – nusivylimo neslėpė V.Grincevičius.

Prie tokios iniciatyvos planuoja prisidėti ir socialinių tinklų žvaigždė Paul de Miko. Anot Vaidoto, ir jo bičiulis tikisi, kad su tokia pagalba pavyks surinkti dar didesnę sumą pinigų, kurią bus galima paaukoti skriaudžiamiems šunims.

„Žinau „stream'o“ galią, žmonės tikrai linkę mokėti pinigus geriems tikslams. Kodėl nepasinaudojus tokia didžiule armija žmonių ir nepadarius gero darbo“, – sakė V.Grincevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius