-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vaikinas spaudžia tuoktis

Labas, Ramune. Turiu vaikiną, su juo draugauju nuo liepos pradžios. Labai jį myliu, jis taip pat mane myli. Viskas būtų puiku, bet jis nori mane vesti, nori šeimos ir t.t. Esu studentė, ir tikrai dar šito nenoriu. Ką daryti, kad draugas manęs taip nespaustų? Neatmetu galimybės, kad jo meilė gali staiga išgaruoti, jei aš nesutiksiu. Esu sutrikusi ir panikuoju, nes bijau jį prarasti. Man 19-a, jam 21-eri. Laura.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

Labas, Laura. Visiškai suprantama, kad dar nesinori šeimos ir jautiesi nepasiruošusi tokiam rimtam žingsniui, kai esi tik devyniolikos. Ko gero, tau norisi pirmiausia pabaigti mokslus, daugiau pažinti save, kitus, subręsti kaip moteriai, būti tikrai, kad būtent su tuo žmogumi nori nugyventi gyvenimą. Galų gale jūs draugaujate vos keletą mėnesių.

Jei kyla baimė, kad tau nesutikus tekėti, draugo meilė gali staigiai išblėsti, vadinasi, tu nepasitiki juo, nesi tikra dėl jo tikrųjų jausmų. Beje, nieko keista, kai draugaujate taip trumpai. Juk reikia daug daugiau laiko, kad pažintum kitą žmogų, pamatytum jį įvairiose gyvenimo situacijose, praeitum įvairius etapus: ne tik džiaugsmingus, bet ir sunkius, nes tik tada gali atsirasti pasitikėjimas tuo žmogumi. Be to, jūs, ko gero, neturite realių pajamų ir būtumėte priklausomi nuo tėvų.

Nėra kur skubėti

Jokiu būdu nepasiduok spaudimui. Jei vaikinas myli ir tikrai nori vesti būtent tave, palauks tiek, kiek tau reikės. Tiesą sakant, tikrai mylintis žmogus niekada nedaro spaudimo, neterorizuoja, o yra kantrus ir gerbia kito poreikius. Jeigu vaikinas paliks tave, vadinasi, anokia čia ir meilė buvo. Kažkodėl nemanau, kad ir tavo vaikinas yra subrendęs santuokai, būdamas tik 21 metų. Tokiame amžiuje žmonės paprastai dar tik ieško savęs ir nėra pasiruošę tokiam atsakingam įsipareigojimui. Žinoma, visada būna išimčių.
Taigi ką tau daryti? Net jei jau kalbėjotės apie tai, būtinai dar kartą pasakyk, kad tikrai jį myli ir paaiškink jam savo motyvus, kodėl dar nesi pasiruošusi kurti šeimą, o taip pat – kad jo spaudimas tave labai slegia. Tikiuosi, jis išgirs tave? Sėkmės tau ir labiau pasitikėk savimi!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius