-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 16-oji: kaip ją švenčia ir kodėl nešvenčia žinomi žmonės

Vasario 16-ąją Žmonės.lt pasidomėjo, kaip pramogų pasaulio atstovai mini šią dieną: gal švenčia originaliai ir gali pasiūlyti įdomių idėjų, o gal anaiptol – niekada nešventė ir neketina to daryti.
Tadas Vidmantas, Katažina Zvonkuvienė, Mantas Stonkus ir Monika Pundziūtė
Tadas Vidmantas, Katažina Zvonkuvienė, Mantas Stonkus ir Monika Pundziūtė / Žmonės.lt nuotr.

Režisierius ir scenaristas Tadas Vidmantas Žmonės.lt sakė, kad Vasario 16-osios nešvenčia. Tadas įsitikinęs, kad užtenka žinoti tautos istoriją, o simbolinių švenčių jis nesureikšmina.

„Niekaip nešvenčiu Vasario 16-osios, išvis nelabai švenčiu kalendorinių švenčių. Aš nedirbu ofisinio darbo, man tai nėra išeiginė diena. Ir šiaip tokios tradicijos manęs nelabai jaudina“, –  sakė jis.

T.Vidmantas retoriškai klausė, kam išvis reikia švęsti tokias šventes.

„Aš žinau, kad yra tokia diena. Aš žinau istoriją. Bet neturiu kol kas dar vietos, kur galėčiau vėliavą iškelti. Galbūt važiuosiu pas tėvus, jeigu nedirbsiu, bet tokių švenčių tikrai nesureikšminu“, –  sakė T.Vidmantas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tadas Vidmantas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Tadas Vidmantas

Šįmet Vasario 16-osios nešvenčia ir Katažina Zvonkuvienė. Tiesa, tik todėl, kad nepavyko – šventinę dieną tenka dirbti.

„Be abejo, ši data man labai svarbi, tačiau šįmet taip susiklostė aplinkybės, kad visą dieną turiu skirti darbui, – kartu su Šarūnu Kirdeikiu repetuosime savo pasirodymą „Žvaigždžių duetuose“. Šarūnas tik pirmadienį grįžo iš Vokietijos, o reikia parengti numerį. Mums, atlikėjams, darbymetis ir per šventes, ir savaitgaliais...

Vis dėlto tais atvejais, kai Vasario 16-ąją dirbti nereikia, dažniausiai stengiuosi išeiti į miestą, nors tokių progų pasitaiko retai. Pasivaikščioju Katedros aikštėje, senamiestyje... Jei pati nedainuoju šventiniame koncerte, stengiuosi jo paklausyti. Bet niekada neplanuoju: viskas nutinka spontaniškai“, – pasakojo Katažina.

Gretos Skaraitienės nuotr./Katažina Zvonkuvienė
Gretos Skaraitienės nuotr./Katažina Zvonkuvienė

Aktorius, humoristas Mantas Stonkus Lietuvos valstybės atkūrimo dieną švenčia su šeima. Jis įsitikinęs, kad tokią dieną paminėti būtina, tad Vasario 16-osios minėjimas jam tampa jau tradicija.

„Šią dieną švenčiame su šeima, būriu artimųjų. Tai jau darome ne pirmus metus. Labai dėl to džiaugiamės ir sulig kiekvienais metais jaučiame, kad šios šventės vis labiau laukiame. Lygiai tą patį bandome įdiegti savo vaikams. Norime, kad jie suprastų, jog ši šventė labai svarbi. O ją švęsti būtina susirenkant su brangiausiais žmonėmis“, – Žmonės.lt sakė M.Stonkus.

Mantas ragina ir kitus nepamiršti šios dienos – imti pavyzdį iš tų šalių, kuriose panašios šventės minimos linksmai.

„Valstybė prasideda nuo šeimos, todėl būtent su šeima ir reiktų švęsti valstybės gimtadienį. Reikėtų mokytis iš Vakarų, kaip švęsti tokias šventes, nes Lietuvoje švenčiame labai santūriai, oficialiai. O reikėtų – garsiai ir su fejerverkais, artimųjų tarpe. Tada būtų ne tik linksma, bet ir naudinga kiekvienai šeimai“, – teigė M.Stonkus.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Stonkus
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Stonkus

„X Faktoriaus“ nugalėtoja Monika Pundziūtė pripažįsta, kad Valstybės atkūrimo dienos nešvenčia.

„Aš niekada nebuvau ta, kuri labai domisi panašiomis šventėmis, tačiau tokiomis dienomis vis dėlto būna kažkoks geras jausmas Lietuvai. 

Tai nėra šventė, kurios labai laukiu ir tam visą dieną skiriu, bet, aš manau, kad šią dieną vis tik yra svarbu skirti bent kažkokiam renginiui ar paminėjimui.“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Monika Pundziūtė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Monika Pundziūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius