Velykas už Atlanto švenčianti Erika Santos: „Mano namuose nė viena šventė neapsieina be lietuviškų patiekalų“

Saulėtame Majamyje (Floridoje) įsikūrusi šešių vaikų motina Erika Santos (32) su nekantrumu laukė Velykų, kada trumpam galės atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių ir pasinerti į margučių ridenimo varžybas su savo atžalomis bei mėgautis šokoladiniais kiškučiais.
Erika Santos ir jos žavusis vaikų šešetukas
Erika Santos ir jos žavusis vaikų šešetukas / Teodoro Biliūno ir asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Erika Santos

Kompanijos „Bellux Fashion Empire“ įkūrėja portalui Žmonės.lt pasakojo, kad savo šventinių tradicijų, kurias jai vaikystėje įskiepijo artimieji, ji laikosi iki šių dienų. Erika prisiminė, kad, jai ištekėjus ir išvykus gyventi į Portugaliją, su ja iškeliavo ir jos paveldas, kuriuo ji dalinosi su savo vyru ir jo šeima. „Prieš tai jie darydavo eilinį didelį balių, bet, man atėjus į jų šeimą, parodžiau tikrą Velykų ir kitų švenčių dvasią. Net ir persikėlę į Majamį, visų savo papročių laikomės“, – Žmonės.lt pasakojo E.Santos.

Anot jos, Velykos – puikus metas pailsėti, pasinerti į vaikystės prisiminimus bei ką nors naujo sužinoti. Erika teigė turinti savo asmenines nuostatas apie kiekvieną šventę, tačiau tai netrukdo jai jų švęsti su didžiuliu malonumu, nes jos ypač patinka jos vaikams. Beje, kiekviena šventė turi savo istoriją, o tai yra labai įdomu tiek vaikams, tiek jai pačiai.

Paklausus apie velykines tradicijas, lietuviško „Playboy“ viršelį puošusi moteris pradeda vardyti nenustodama: „Mano namuose nė viena šventė neapsieina be lietuviškų patiekalų: įvairių mišrainių ir lengvų užkandžių. Man labai patinka visi tie su Velykomis susiję žaidimai bei tradicijos. Tiesą sakant, be galo pasiilgau Rumšiškių, nes ten visada jaučiuosi kaip tikroje senovinėje, tradicinėje Lietuvoje – su dainomis, šokiais ir žaidimais. Tokio nuostabaus šiltumo ir jaukumo niekur kitur nesu jautusi.“

E.Santos pasakojo, kad pirmiausia jos šeima apsilanko bažnyčioje, kurioje per kiekvieną šventę yra rengiama labai daug užsiėmimų vaikams. Šešių vaikų mama juokėsi, kad jos mažyliai jau nuo praeito sekmadienio apsilankymo nekantriai laukia Velykų ir žaidimų su kiaušiniais.

„Kiaušinius dažome dieną prieš. Tai – dviejų arba trijų valandų įdomus užsiėmimas vaikams. Jie labai mėgsta įvairius žaidimus, o ypač, kai gali save išreikšti. Dažo jie vašku, dažais ar net tradiciškai –  svogūnų lukštais. Leidžiu jiems terliotis, o paskui atnešti man įvertinti. Žinoma, visi mūsų kiaušiniai yra savotiški „Santos šeimos šedevrai“, – juokėsi Erika.

Velykų dieną E.Santos su šešiais savo vaikais ridena kiaušinius ir, kaip pati sako, tiesiog juos patestuoja. Neapsieina ir be dar vienos tradicijos – plastmasinių kiaušinių, kurie pripildyti saldainių, yra paslepiami kieme.

Asmeninio albumo nuotr./Margučių paieakos
Asmeninio albumo nuotr./Margučių paieškos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius