Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Pilypaitės Velykos kvepia pyragais

Dainininkė Asta Pilypaitė Velykas sutiks tradiciškai: prie vaišėmis nukrauto stalo, giminaičių būryje. Asta neketina pamiršti ir velykinių žaidimų: nuo kirvio ridens vašku pačios margintus kiaušinius.
Asta Pilypaitė
Asta Pilypaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Su dukromis Saule ir Rūta A.Pilypaitė ilgąjį savaitgalį praleis mamos namuose, į kurį sugužės ir kitų giminaičių – atvyks Astos sesers ir brolio šeimos. 

„Tradiciškai ridensime nuo kirvio kiaušinius, daužysime susėdę prie stalo. Per Velykas man labiausiai patinka kiaušinių dažymas vašku. Porą metų turiu įsigijusi tikro vaško ir juo marginu kiaušinius. Dukroms, o ypač mažajai Saulei, kiaušinius labai patinka apklijuoti lipdukais ar išpiešti nagų laku“, – tikino Asta. Natūralaus vaško moteris ieško mugėse, ekologiškų produktų parduotuvėse.

Dainininkė prisimena, kad marginti kiaušinius vašku ją išmokė senelė, gyvenusi Luokės kaime, netoli įžymiojo Šatrijos kalno.

„Prie pečiaus abi sėdėdavom ir dažydavom. Tai labai malonus prisiminimas iš vaikystės“, – teigė moteris, kiaušinių dažymą vadinanti terapija. Moteris kiaušinius margina ne tik vašku, bet ir skutinėja, raižo įvairiausius ornamentus.

Dar viena tradicija, kurios laikosi Asta ir jos dukros – prieš pavasario šventę būtinai iškepa gardų pyragą arba tortą, kurį vykdamos į svečius veža lauktuvių.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius