Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vien gero sekso santykiams neužtenka

Ramune, man ramybės neduoda klausimas – kaip su vaikinu gali būti toks nuostabus seksas, ir nieko kito? Apie metus bendrauju su vyru, su juo susitinkame maždaug porą kartų per savaitę ir tas kelias valandas, praleistas kartu, mes ištisai mylimės.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė / G.Kropio nuotr.

Aš galvojau, jei seksas toks puikus, jis įsimylės mane, prisiriš... Juk sakoma, kad vyrus tai valdo, jiems yra svarbiausia seksas, bet neatrodo, kad taip yra šito vyro atveju. Jis niekur manęs nesikviečia, mes niekur neinam kartu. Nejaugi jis nieko man nejaučia? Akvilė.

Sveika, Akvile. Pasakysiu tiesiai šviesiai: intymumas, kuriamas vien seksualiniais santykiais, paprastai nepasitvirtina. Greičiau – tai intymumo pakaitalas. Geras seksas visiškai nebūtinai reiškia stiprius jausmus, tad nereiktų šių dalykų painioti. Tai, jog vyrui svarbiausias dalykas tarpusavio santykiuose yra seksas, yra toks pat mitas, kaip tai, jog moterys mylisi tik su vyru, kurį myli. Visa tai – mąstymo, suvokimo klišės. Aišku, vyras (ir moteris) gali atskirti tokius dalykus kaip seksas ir meilė. Žinoma, seksas yra labai svarbi santykių dalis, bet vien tik seksas niekada neatstos visų santykių esmės, visaverčio poros ryšio.  

Atrodo, tu iš tiesų papuolei į spąstus. Ir visų pirma – savo pačios. Galbūt seksu tu bandai užpildyti nepakeliamą emocinę tuštumą. Toks ryšys, kurį aprašai laiške, neretai tampa sunkiai nusimetamais pančiais, priklausomybe. Jei per metus tas vyras tavęs niekur nepakvietė, greičiausiai jam esi tik gera sekso partnerė, ir niekas daugiau. Nemanau, kad tau verta tikėtis stebuklo, jog jis vieną dieną pasikeis ir prisipažins tau meilę ar pasakys, kad be tavęs negali gyventi. Tavo lūkesčiai ir viltys, tiesą sakant, man atrodo bergždžios.

Tik štai iškyla daug kitų klausimų, klausimų tau. Kodėl, kaip supratau, vienintelė tave džiuginanti jūsų ryšio savybė yra seksas? Kodėl nepaisant to, kad šie santykiai neperauga į kitą kokybę, tu vis dar palaikai juos? Ar tavo aistra liepsnotų toliau, jei tas vyras prisirištų? Galbūt tu pati bijai tikro emocinio artumo, įsipareigojimų ir taip trokštamas to vyro prisirišimas ir atsidavimas tave gana greitai atstumtų? Ką apie tai manai, Akvile? Ką manai apie save?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius