Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienišiems tėvams – likimo išbandymai

Tikriausiai bet kuri vieniša mama ar tėtis pasakys, kad užauginti atžalą vienam yra be galo sunku. Tačiau būrys garsių, bet vienišų tėvų puikiai susidoroja su likimo siųstais išbandymais.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / V. Ovadnevo nuotr.

Egidijus Dragūnas (34)
Sūnumi rūpinasi tarsi mama

Skandalingasis atlikėjas ir grupės SEL lyderis E. Dragūnas namuose ir scenoje skirtingas kaip diena ir naktis. Riebiai nusikeikti scenoje nevengiantis vyras, namuose tampa jautrus ir rūpestingas. Ir taip, matyt, yra todėl, jog jis vienas augina sūnų Deividą (4). Primename, kad po skandalingų teismo procesų prieš porą metų, kai prireikė net DNR testo tyrimų, buvo nuspręsta, kad kūdikį augins E. Dragūnas, o ne jo tuometinė draugė ir vaiko motina. Teismas konstatavo esą Egidijus geriau prižiūrės mažylį. 
Dabar, panašu, jog Temidės tarnai neklydo, kadangi muzikantas puikiai susitvarko vienas. Egidijus su Deividu stengiasi praleisti kuo daugiau laiko. „Kiekvieną vakarą sūnui šildau pieną, migdau lovelėje ir matau, kaip jam reikia šilumos“, – sako vyras.

V. Ovadnevo nuotr./Giedrė Balutytė
V. Ovadnevo nuotr./Giedrė Balutytė

Giedrė Balutytė (30)
Dukart vieniša

Likimas nepagailėjo dainininkės G. Balutytės. Moteris net du sykius išgyveno skyrybas su savo dviejų mergaičių – Augustės (11) ir Gabijos (4) – tėvais. Laimė, tvirta moteris nepalūžo ir sugebėjo įsikabinti į gyvenimą. „Vienai auginti vaiką velniškai sunku. Tačiau kartu galima itin suartėti su atžalomis. Vis dėlto be savo tėvelių pagalbos nebūčiau išsivertusi. Dėl to lenkiu prieš juos galvą“, – kalba Giedrė.
Nors dainininkės mergaičių tėčiai ir neprisideda prie dukrų auklėjimo, G. Balutytė sugebėjo iš abiejų prisiteisti alimentus. „Finansų dviem vaikams reikia labai daug, taip pat emocinės paramos. Turiu jiems būti ir mama, ir tėtis. Dažnai tenka pasinaudoti psichologinėmis žiniomis. Bet kuo toliau, tuo labiau džiaugiuosi, kad turiu dvi paneles. Jos mirtinos mano draugės“, – šypteli atlikėja.

M. Žičiaus nuotr./Daina Bilevičiūtė
M. Žičiaus nuotr./Daina Bilevičiūtė

Daina Bilevičiūtė (45)
„Svarbiausia – nepasiduoti“

Viena dukrą Elegiją (17) užauginusi garsi dainininkė bei ūkininkė D. Bilevičiūtė sako, kad sunkiausia buvo iškart po skyrybų. „Turbūt sunkiausia buvo viską psichologiškai ištverti. Tačiau su kiekviena akimirka stiprėjau. Kuo toliau, tuo darėsi lengviau. Pripratau būti viena už viską atsakinga“, – atvirauja moteris ir priduria, kad, dukrai augant, problemų tik mažėjo. Ką D. Bilevičiūtė galėtų patarti kitiems vienišiems tėvams? „Svarbiausia – nepasiduoti. Reikia neišsigąsti likimo siųstų išbandymų. Kai imiesi veikti, viskas ir pavyksta“, – sako Daina.

Asm. albumo nuotr./Monika Katunskytė
Asm. albumo nuotr./Monika Katunskytė

Monika Katunskytė (25)
„Mes esame panteros, ginančios savo guolį“

Vienišos mamos patirties turi ir dainininkė M. Katunskytė, kuri yra išsiskyrusi su savo sūnaus Kęstučio (4) tėčiu.  „Žinoma, kad vienai auginti vaiką nėra lengva, tačiau tikrai įmanoma. Tiesą pasakius sūnaus tėtis visada buvo labiau linkęs prie buitinių darbų, todėl vaiko priežiūra tekdavo man. Taigi esu pripratusi sūnumi rūpintis viena“, – atvirauja Monika.
Dainininkė sako, jog sunkiausias periodas per pastaruosius ketverius metus buvo tada, kai Kęstutis gulėjo ligoninėje. „Jis gimė per anksti, todėl medikai kovojo dėl jo gyvybės. Buvo sunkus etapas, nes gulėjau Kauno klinikose, o mano artimieji buvo Šiauliuose. Tačiau nepalūžau... Apskritai mes, moterys, esame panteros, ginančios savo guolį“, – įsitikinusi pašnekovė.

R.Parafinavičiaus nuotr./Agnė Grudytė
R.Parafinavičiaus nuotr./Agnė Grudytė

Agnė Grudytė (24)
Padėjo artimieji

Charizmatiškoji serialo „Naisių vasara“ aktorė A. Grudytė sako, kad be tėvų ir artimų bičiulių būtų sunkiai pakėlusi vienišos mamos dalią. „Tikrai negaliu skųstis. Man padėjo brangiausi žmonės. Galbūt pirmomis dienomis, tapus vieniša mama, ir buvo sunkiau, tačiau nenugrimzdau į depresiją. Nebuvo net tokių minčių, – sako pernai su vyru ir dukters Ievutės (2) tėvu išsiskyrusi A. Grudytė. – Negalėčiau sakyti, jog auginti vaiką vienai buvo neįmanoma ar be galo sunku. Priešingai – ganėtinai lengvai su viskuo susidorojau.“ Moteris įsitikinusi, kad ši patirtis ją užgrūdino ir padarė stipresnę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius