Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilija Matačiūnaitė išdrįso perdainuoti Natalijos Zvonkės dainą

LNK muzikiniame projekte „Lietuvos daina“ kova dėl geriausios dainos titulo apima visą šalį. Jau šį penktadienį bus kova tarp miestų dainų. Balsavimas laukia nuožmus ir aršus, nes kažkurio miesto daina gali tapti Lietuvos daina.
Vilija Matačiūnaitė
Vilija Matačiūnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vakarą pradės keliautojų tarp Vilniaus ir Kauno daina „Pokštas“ apie Vilniaus ir Kauno bokštus, kurią atliks Paulius ir „Studentės” . Beje, dainą sudainavusi „Antis“ gimė Kaune, bet savo aukso amžių išgyveno Vilniuje. Išskyrus jos lyderį kaunietį Algirdą Kaušpėdą, visi kiti „Anties“ nariai buvo vilniečiai.

ŽAS atliks V.Kernagio ir J.Erlicko „Santechniką iš Ukmergės“. Daina gimė gūdžiais Lietuvai 1980-aisiais, kai tautiečiai gyveno izoliuoti nuo išorinio pasaulio. Šiandien, žinoma, santechnikai važiuoja ne tik į Jamaiką. O tuomet reikėjo simbolinės saulėtosios Jamaikos.

Violeta ir Vilius Tarasovai atliks „Dabartį“, grupės „Studija“ dainą, tapusią neoficialiu Klaipėdos miesto himnu.

Legendinius „Vilniaus stogus“ dainuos Egidijus Sipavičius. Šią dainą šviesaus atminimo kompozitorius Mikas Vaitkevičius sukūrė 1965 m. Įvilkta į šokio ritmo drabužį, „Vilniaus stogų“ melodija Lietuvoje sulaukė neregėto populiarumo, o jos pirmajam atlikėjui Jonui Mašanauskui teko garbė nusifilmuoti ir pirmajame lietuviškame vaizdo klipe.

Zakarauskas ir Fara atliks „Žemyn upe“ – studentų susibūrimuose, sporto varžybose ir kitokio pobūdžio renginiuose iki skausmo girdėtą odę laikinajai sostinei. Tik galbūt nedaugelis žino, kad šios dainos melodija gimė ne Kaune, o saulėtoje Kalifornijoje. Beje, lietuviškų žodžių autorius, rodos, nežinomas.

Dainą „Neringai“ dainuos romantiškoji E.Sašenko, o dainas apie Palangą – „Palangą močiučių“ – Marius Jampolskis, Ramūnas Rudokas ir Eimutis Kvoščiauskas bei garsiąją S.Povilaičio dainą „Palanga“ – Radži.

Savaitėlę atsipūsti“ kurorte pasiūlys YVA su Cololo. 1985 metais, kai prasidėjo Gorbačiovo „perestroikinė“ epocha, visoje Sovietų Sąjungoje išpopuliarėjo Igorio Skliaro atliekama linksma dainelė apie nedidelį kurortinį miestelį Komarovą.

Tačiau didžiausia staigmena lauks Vilijos ir Natalijos Zvonkės gerbėjų. Maištingoji romantikė Vilija Matačiūnaitė ėmėsi misijos sudainuoti Zvonkės biografiniais motyvais sukurtą dainą „Panelė, verta milijono“ apie mergaitę iš Kauno rajono. Vilija ją atliks su „Rebelheart“ muzikantais, tačiau netikėtai scenoje pasirodys ir Natalija.

Miestų dainos „Lietuvos dainoje“ – penktadienį 19 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius