Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 28 /22:53

Vilniuje koncertavusi grupė „Slade“ Lietuvą sumaišė su Latvija, o Thomą Andersą pamalonino gerbėjų dėmesys

Vilniuje prasidėjo net keturis vakarus gerbėjus visoje Lietuvoje džiuginsiantis trijų scenos grandų – britų roko žvaigždžių „Slade“ ir „Sweet“ bei romantiškojo vokiečio Thomo Anderso – koncertinis turas. Susirinkę gerbėjai galėjo išgirsti senas-geras ir kiekvieno melomano širdį glostančias dainas.
„Slade“, „Sweet“ ir Thomo Anderso pasirodymas
„Slade“, „Sweet“ ir Thomo Anderso pasirodymas / Žmonės.lt nuotr.
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Slade koncertas
Slade koncertas

Vilniaus Pramogų arenoje vykusiame koncerte pirmieji savo muzikinę programą groti pradėjo rokeriai „Slade“. Šie vos užlipę ant scenos nesismulkino ir ėmė šaudyti geriausias savo dainas – „House down“, „Back ome“, o kolonėles draskė trečiuoji daina „Far far away“.  Muzikantams pristačius ją daugelis melomanų ėmė švilpti, o keli jų net šoktelėjo iš džiaugsmo viršun. Tenka pripažinti – nors auditorija ir pasirodė skystoka, įrodė, jog „svarbu ne ūgis, o smūgis“. Šiuo atveju – garsi gerklė.

O užgrojus pirmiesiems romantiškos dainos „Everyday“ akordams publika su muzikantais traukė unisonu. Kuo daugiau dainų „Slade“ dainavo, tuo labiau publika įsisiūbavo.

„Slade“ sumaišė Lietuvą su Latvija

Nors įsiaudrinę melomanai galbūt ir neatkreipė dėmesio, bet „Slade“ nenustojo maišę Lietuvos su Latvija. „ Latvija, Vilniau“, – sveikinosi su lietuvaičiais vienas „Slade“ narių. Tačiau atlikęs kelias dainas jis ir vėl prisiminė kurioje šalyje esąs ir šįkart neprašovė: „Lietuva, ar jau einate iš proto?“

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Slade koncertas
Slade koncertas

Tiesa, nors blizgių apdarų ir platforminių aulinių batų, kaip senais gerais septyniasdešimtaisiais, Vilniuje jie ir nedėvėjo, liko ištikimi savo stiliui – odinės kelnės apspaudė muzikantų šlaunis, o pėdas papuošė blizgiais žvyneliais padabinti „convers“ stiliaus sportiniais bateliais.

Paskutinei dainai muzikantai pasirinko vieną garsiausių savo hitų, kalėdinę dainą „Merry Xmas Everybody“. Visi grupės nariai prieš dainą užsidėjo raudonas, Kalėdų Senelių kepures ir kartu su publika sudainavo šią dainą.

„Sweet“ su Andy Scottu priešakyje vos užsilipę ant scenos, nieko nelaukdami, ėmė šokdinti publiką. Ilgaplaukiai vyrukai Vilniečiams prisistatyti nusprendė su daina „Hell Raiser”. Po jos sekė vienos populiariausių šių laikų atlikėjos Alicios Keys dainos „Concrete jungle“ ir „Sweet“ hito „New York groove“ kompiliacija. Tiesa, muzikantai ją atliko gana įspūdingai.

Priešingai nei grojant „Slade“, britų glam roko grupė „Sweet“ pritraukė ne tik galvas purtyti susirinkusį jaunimą. Tėvelius su vaikais ant pečių šokti ragino dainos „Wig Wam Bam“ „Teenage Rampage“ arba perdainuota britų grupės „Dead or Alive“ daina „You Spin Me Round (Like a Record)“.

Viskas, kas gera ir smagu, turi pabaigą. Tad ir „Sweet“ pasirodymas Vilniuje baigėsi. Muzikantai pasirinko romantišką, tačiau nelyginant trankią finalinę dainą „Love Is Like Oxygen“ ir ritmingą „Fox On The Run“. Tačiau gerbėjai jų nebuvo pasiryžę taip lengvai paleisti ir kvietė bisui.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Sweet koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./    „Sweet“ koncerto akimirka

Thomas Andersas sveikinosi lietuviškai

Koncerto finalui organizatoriai melomanams „patiekė“ buvusį grupės „Modern Talking“ narį Thomą Andersoną. Portalas Žmonės.lt dar prieš koncertą rašė apie dainininko koncertinę veiklą ir nutrūkusią bičiulystę su grupės nariu, kompozitoriumi ir prodiuseriu Dieteriu Bolenu.

Kaip ir reikėjo tikėtis, moterų numylėtinis, galantiškas Tomas Andersas į salės vidurį pritraukė daugiau dailiosios lyties atstovių nei rokeriai. Tiesa, net ir krėsluose nutūpę klausytojai, du trečdalius koncerto ramiai sėdėję, laipteliais leidosi į šokių sūkurį.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomo Anderso koncertas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomo Anderso koncertas

Pirmoji nuskambėjusi T.Anderso danai „Why do you cry“ – ne senas, o jo solinės karjeros  vaisius. Daina sukurta prieš dvejus metus.

Sugrojęs kelias dainas Thomas rėžė kalbą. Pirmiausiai, pataikaudamas vilniečių publikai jis lietuviškai ištarė: „Labas, Lietuva!“. Žinoma, tai jau ne pirmas jo vizitas Lietuvoje, todėl tikėtis tokių frazių buvo galima. „Ačiū, – toliau jau angliškai tęsė atlikėjas. – Man didis malonumas būti čia, Vilniuje. Aš jus myliu ir esu labai laimingas. Su savimi turiu visą savo geriausių dainų paketą, tad pasilinksminksminsime“.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomas Andersas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomas Andersas

Grupėje „Modern talking“ išgarsėjęs Thomas daugumą dainų atliko iš savo naujo repertuaro, todėl jas pažino tik išlavinta tikro gerbėjo ausis. Tačiau patiems kantriausiai ir ištikimiausiems melomanams jis skyrė kelias dainas iš pačių šlovingiausių grupės laikų. Tiesa, jiems teko šiek tiek pasikankinti ir iškviesti atlikėją su grupe bisui.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomas Andersas
Thomas Andersas

„Brother Louie“, „You’re My Heart, You’re My Soul“, „You Can Win If You Want“ bei „Cheri, Cheri Lady“ – būtent šios dainos nuskambėjo T.Andersui baigiant koncertą.

Gerbėjai, savo ruožtų, neliko abejingi. Tiek vyrai, klykiantys „Thomai, aš tave myliu“, tiek ir moterys, dovanojančios jam gėles, tiesiog apsupo romantiškas dainas synthpop muzikos stiliumi suokiantį vokietį dėmesiu. Nenuostabu, kodėl tai nėra pirmasis ir, reikia manyti, tikrai ne paskutinis jo bei grupės koncertas Lietuvoje.

„Ačiū, aš taip pat jus myliu“, - atsidėkodamas gerbėjams sakė jis. Ir gerokai užsitęsęs bei vėlavęs koncertas baigėsi.

Trumpai apie muzikantus

Thomo Anderso koncerto akimirka
Thomo Anderso koncerto akimirka

Grupė „Slade“

Viena ryškiausių glam roko grupių susikūrė 1966-aisiais Didžiojoje Britanijoje. Kolektyvo aukso amžiumi galima vadinti aštuntąjį dešimtmetį, kai net 17 jos singlų iš eilės pateko į nacionalinį britų „Top-20“, taip istoriškai priartėjus prie „The Beatles“ rekordo (22 singlai iš eilės – red.past.).

Ilgaaulius batus ant milžiniškos platformos avintys ir spalvingus, kone karnavalinius kostiumus, drabužius dėvintys ilgaplaukiai „Slade“ publiką stebino ne tik savo ekstravagantišku įvaizdžiu – grupės firminiu stiliumi tapo supaprastinti rašyboje bei netaisyklingi dainų pavadinimai.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Slade koncertas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Slade koncertas

Didžiausiais grupės hitais tapo „Coz I Luv You“, „Mama Weer All Crazee Now“, „Cum On Feel the Noize“, „My Oh My“, „Radio Wall of Sound“, „Gudbuy T’Jane“, „Everyday“ ir daugelis kitų, o 2013 metais savo keturiasdešimtmetį minėsiantis singlas „Merry Xmas Everybody“ jau pelnytai vadinamas amžinąja kalėdine daina.
„Slade“ įkvėpė ir turėjo didelės įtakos visai plejadai muzikos pasaulio žvaigždžių – Ozzy Osbourne’ui, Tomui Jonesui, Alice Cooperiui, Ritchie Blackmore’ui, grupėms „Kiss“, „Motley Crue“, „Def Leppard“, „Oasis“, „Twisted Sister“ ir kitiems.

Grupė „Sweet“

Viena iškiliausių britų roko grupių, susikūrusių  1968 metais taip pat Didžiojoje Britanijoje. Pirmasis sėkmingas singlas „Funny Funny“ pasirodė tik po trijų metų – 1971-aisiais, kai kolektyvu pradėjo rūpintis
garsus prodiuserių duetas Nicky Chinnas ir Mike‘as Chapmanas.

Po antrosios sėkmės su daina „Co-Co“, užkopusia į antrąją vietą radijo stočių topuose, „Sweet“ atitrūko nuo bubblegum stiliaus repertuaro ir perėjo prie šiek tiek sunkesnio žanro.

Sweet koncerto akimirka
„Sweet“ koncerto akimirka

Pirmasis glam roko muzikos stiliaus singlas „Wig-Wam Bam“ pasirodė 1972 metais ir užėmė ketvirtą poziciją britų hitų lentelėse. Dėl pabrėžtinai provokuojančio seksualumo, nepadorių gestų ir siautulingų šokių scenoje „Sweet“ koncertai buvo uždrausti kai kuriuose klubuose, tačiau būtent tai pelnė grupei didžiulį žiniasklaidos dėmesį. Nežabotas elgesys, laukinės aistros, keisti blizgantys kostiumai ir išmarginti makiažu veidai varė iš proto dešimtis tūkstančių rėkiančių iki užkimimo paauglių...

Pirmuoju Nr.1 hitu Anglijoje tapo daina „Block Buster!“, o grupės populiarumą muzikos olimpe užtikrino vienas po kito leidžiami superhitai – „Hell Raiser“, „The Ballroom Blitz“, „Teenage Rampage“, „The Six Teens“, „Fox On The Run“, „Love Is Like Oxygen“.

Thomas Andersas

Milijonų moterų svajonių vyras, buvęs žymaus dueto „Modern Talking“ narys Thomas Andersas (tikrasis vardas Berndas Weidungas red. past.) gimė 1963-aisiais metais Vakarų Vokietijoje. 1982  metais Thomo pažintis su prodiuseriu ir kompozitoriumi Dieteriu Bolenu tapo lemtinga – jiedu susibūrė į duetą „Modern Talking“ bei tapo viena populiariausių grupių per visą popmuzikos istoriją.

Vien tik per trejus metus (1985 – 1987) grupė pardavė per 65 mln. savo įrašų, o singlas „You’re My Heart, You’re My Soul“ buvo numeris 1 net 35 šalių radijo stočių topuose.Sėkmė lydėjo ir kitus grupės hitus, tokius kaip „You Can Win If You Want“, „Cheri, Cheri Lady“, „Brother Louie“, kurie buvo ir iki šiol yra vieni geidžiamiausių daugumos šalių disko šokių aikštelėse.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomo Anderso koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomo Anderso koncerto akimirka

1987 metais duetas iširo ir muzikantai užsiėmė solinėmis karjeromis, tačiau neilgam – 1998 metais buvo nuspręsta pabandyti antrąjį kartą ir „Modern Talking“ atsikūrė. Šį kartą Thomo ir Dieterio bendradarbiavimas tęsėsi penkerius metus (1998 – 2003 metų – red. past.) ir pasiekta buvo taip pat daug – išleisti 6 komercinės sėkmės sulaukę albumai, o „World Music Awards“ apdovanojimuose grupė atsiėmė „Daugiausiai įrašų pardavusios Vokietijos grupės“ laimėjimą. Per visą „Modern Talking“ istoriją grupė pardavė daugiau kaip 120 mln. įrašų ir šiai dienai yra daugiausiai įrašų pasaulyje pardavusi Vokietijos grupė, kiekiu aplenkianti net „Scorpions“ ir „Rammstein“.

Po antrojo ir galutinio išsiskyrimo 2003-aisiais muzikantai vėl pasuko skirtingais keliais – Dieteris Bohlenas kuria dainas kitiems atlikėjams, rašo knygas ir teisėjauja Vokietijos talentų šou konkursuose, tuo tarpu Thomas Andersas sėkmingai tęsia solinę karjerą – išleido 9 solinius albumus ir aktyviai koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Slade koncertas
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./      Slade koncertas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius