Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje pasklido kovinga „Mados infekcija“ (nuotraukos)

Sostinė šį savaitgalį tapo madingiausiu Lietuvos miestu, nes ją ne juokais užkrėtė naujausias mados ir stiliaus tendencijas diktuojantis festivalis „Mados infekcija“, dviems dienoms įsikūrusi Šiuolaikiniame meno centre (ŠMC). Penktadienio vakarą naujausias savo kolekcijas mados gurmanams pristatė devyni skirtingi dizaineriai ar dizainerių duetai iš Lietuvos, Estijos ir Ispanijos.
Dizainerės Dianos Paukštytės kolekcija „Partizanai“
Dizainerės Dianos Paukštytės kolekcija „Partizanai“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmieji ant podiumo lipo svečių iš Estijos – Aldo Jarvsoo ir Tanel Veenre dueto – kolekcijos, pristatytos pernai pavasarį Prancūzijoje, modeliai. Žiūrovai galėjo įvertinti, kaip (ne)suderinama europinė vakarinė suknelė su estų nacionaliniu kostiumu. Dizaineriai, kurie žavisi trapiu grožiu, savo kolekciją papuošė karūnomis, nėriniais ir kitais tautiniais motyvais.

Dizainerė Eglė Žiemytė moters suknelę savo kolekcijoje pavertė paltu. Kūrėja bandė parodyti, kad jos sukurtas viršutinis drabužis gali puikiai tarnauti kaip suknelė, švarkas ar net marškiniai. Ir jai tai puikiai pavyko. Didelį dėmesį E. Žiemytė skyrė drabužio formai, proporcijai, linijai.

Šmaikščiųjų dizainerių Kristinos Kruopienytės ir Egidijaus Sidaro duetas šįkart savo kolekciją pateikė kaip plepalų, tauškalų visuomenėje atspindį. Visos manekenės pasirodė su didelėmis ausimis, o jų sukurtuose drabužiuose – tikrai užteko kišenių daugybei mobiliųjų telefonų.

Natūraliam linui ir tik linui ištikimas mados kūrėjas Giedrius Šarkauskas šįkart savo kolekcijai leido pulsuoti rytietiškos kultūros ritmais, pasakų motyvais. Jo sukurtuose drabužiuose išryškėjo spalvingi vitražai bei kiti rankų darbo išradimai. Įtemptą festivalio prodiuserės darbą trumpam dėl šios kolekcijos nutraukė Renata Mikailionytė, kuri pristatė pirmąjį kūrėjo modelį. O paskutinį – tačiau ne mažiau romantišką – kostiumą žaismingai pademonstravo pats dizaineris.

Jaunos dizainerės Dianos Paukštytės kolekcija „Partizanai“ susirinkusiems demonstravo sudėtingų konstrukcijų drabužių formas, originaliai susluoksniuotus audinių klodus. Kolekcijos idėja – paliesti dramatišką jaunystę, emociją, atskleisti dramatiškos kovos jausmą. Galbūt todėl manekenės buvo apsiginklavusios nuo šautuvų iki automatų.

Šaulę ir klajoklę moterį savo kolekcijoje parodė kūrėja Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė.  Jos sukurtuose drabužiuose derinama juoda spalva ir ryškūs, dryžuoti ar languoti audiniai. Merginos, demonstravusios kūrėjos drabužius, taip pat į susirinkusius kėsinosi ginklu – amūrišku lanku.
Sonatos Bylaitės pristatytoje kolekcijoje žaidžia linijos ir juostos. Kai kuriuose drabužiuose jų daug, jos storos ir plonos, blizgios ir matinės, tiesios ir besivejančios aplink kūną. Margus drabužius paryškino šviesą atspindintys įvairaus ilgio manekenių plaukai.

Revoliuciją ant podiumo norėjo sukelti dizaineris Giedrius Paulauskas. Jo drabužių kolekcija buvo skirta vyrams-revoliucionieriams, kurie negali gyventi be džinsinių kombinezonų, nutįsusių megztinių. Netikėtai kolekcijoje atsirado ir tautinės juostos motyvas.

Penktadienio madų šou užbaigė viešnių iš saulėtosios Ispanijos – Annos Figuera'os Delgado ir Macarena'os Ramos 2009/2010 metų rudens/žiemos kolekcija „Super Furry Animals“. Dizainerės drąsiai derina natūralius plaukus, kailį su vilna, aksomu ir net metalu. Ateinančiai žiemai kūrėjos siūlė ryškias spalvas ir rinktinius audinius. Išskirtinai akcentuotos šilkinės kelnės su aukštu liemeniu ir minimalistinės palaidinės. Tuo tarpu vyriškų drabužių linijoje pabrėžtas paprastos, išgrynintos formos.

Antrąją „Mados infekcijos“ dieną – šeštadienį – visų besidominčių mada laukia dar vienas naujų mados vėjų vakaras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius