Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Tarasovienė „Auksiniame balse“ balus pelnė ir už puikiai išauklėtus vaikus

„Kas pasakė, kad visos dainos geriausiai skamba angliškai? Nesąmonė. Lietuviškos dainos, atliekamos gerų atlikėjų, skamba tobulai“, – šia Zitos Kelmickaitės fraze kuo puikiausiai galima apibrėžti tai, kas vyko jau devintame didžiausiame gyvo garso TV konkurse.
Violeta Tarasovienė ir Andrius Rožickas
Violeta Tarasovienė ir Andrius Rožickas / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Baltos mišrainės ir lietuviškų dainų, kaip jį apibūdino laidos vedėjas, vakare netrūko emocijų: širdį virpinančios, patriotinės dainos ne tik graudino komisijos narius, bet ir sulaukė reikliųjų vertintojų kritikos.

„Jeigu būtum Kirilkinas, kokią dainą dainuotum?“ – šou pradžioje kolegę Beatą Tiškevič provokavo „Auksinio balso“ vedėjas Andrius Rožickas, tačiau žavioji aktorė provokacijoms nepasidavė. „Nereikia nei Ruslano. Jeigu stovėčiau šioje scenoje, dainuočiau „Laisvę“, – patikino B.Tiškevič.

Tačiau Ruslanas Kirilkinas dainavo ne apie laisvę, o apie audrą – iš pajūrio kilęs atlikėjas pasirinko Benjamino Garbulskio dainą „Devintoji banga“. „Jūsų balsas taip drebėjo, kad galvojau, jog man prasidės jūros liga. Tačiau pats vaikystėje esu skendęs ir žinau, kaip baisu dainuoti apie bangas“, – po Ruslano pasirodymo šypsojosi pirmasis Valstybinio simfoninio orkestro smuikas Zbignevas Levickis, atlikėją įvertinęs simboliškai – devynetu. Deja, tai buvo aukščiausias komisijos balas – kiti jos nariai vertindami nebuvo tokie dosnūs.

Ruslanas Kirilkinas
Ruslanas Kirilkinas

Po Ruslano į sceną žengusiai Violetai Tarasovienei komplimentų komisija negailėjo. Violeta susižėrė aukščiausius įvertinimus, kūrinio „Pavakarys“ atlikimą gyrė ir pats dainos autorius Dainius Paulauskas, akomponavęs dainininkei. „Kol grimavomės, Violetos dukra mus visus pavaišino saldainiais. Dešimtuką galima rašyti ne tik už puikų atlikimą, bet ir už gerai išauklėtus vaikus“, – džiaugėsi muzikologė Zita Kelmickaitė. A.Rožickui perklausus, kaip Violeta dresuoja savo atžalas, moteris netruko atsikirsti: „Savo vaikų mes nedresuojam, mes juos auklėjame.“

Emocijų ir pagyrų netrūko ir po Vaido Baumilos pasirodymo: „Vos betrūko, kad būčiau išridenusi ne vieną ašarėlę“, – išklausiusi Vaidą, prisipažino Z.Kelmickaitė. Pats dainininkas tikino, kad dainuoti Gyčio Paškevičiaus kūrinį „Mano kraštas“ buvo itin lengva: „Tai bene gražiausia lietuviška daina.“

Vaidas Baumila
Vaidas Baumila

Projekto lyderė Vilija Matačiūnaitė, atlikusi dainą „Meilę skolingas tau“, buvo prigauta Vytauto Lukočiaus. Dirigentui pastebėjus, kad ji ne taip taria raidę „s“, atlikėja prisipažino nuo vaikystės švepluojanti: „Vieni šitą mano broką atleidžia, kiti kritikuoja, – šypsojosi Vilija, kurią kaipmat pataisė A.Rožickas: „Ne brokas, o šarmas.“

Po Česlovo Gabalio atliktos dainos „Mylinti širdis“ iškalbusis laidos vedėjas prisipažino, kad jam šis kūrinys nesuprantamas: „Ne visi supranta, ne visiems ir reikia“, – paguodė jį atlikėjas. Nors komisijos Česlovas buvo giriamas už ypatingą atlikimo techniką, natūralumą ir nuoširdumą, aukščiausių balų surinkti jam nepavyko.

Česlovas Gabalis
Česlovas Gabalis

Karina Krysko-Skambinė, atlikusi dainą „Strazdas“, kritikos sulaukė daugiau negu pagyrų: „Kaip tu galėjai sukergti žemaičių ir dzūkų tarmes?!“ – piktinosi folkloro specialistė Z.Kelmickaitė, tačiau Karinos ginti stojo V.Lukočius. – O ko čia blogai, mano tėvas iš Varėnos, o mama iš Žemaitijos.“ „Va, kodėl jūs esat monstras“, – per dantį dirigentą traukė A.Rožickas. Tuo tarpu pati Karina į komisijos pastabas dėl neteisingo tarimo atsikirto tuo, kad neseniai išmoko lietuvių kalbą.

Viktoro Gerasimovo atlikta Beatričės Grincevičiūtės „Žvaigždutė“ taip pat išprovokavo komisiją. Tiesa, komisijos nariai šįkart kritikavo ne tik atlikėją, bet ir vienas kitą. Profesorė Sigutė Stonytė tikino, kad dėl Viktoro klaidų kaltas dirigentas V.Lukočius: „Dainininkui svarbu ne tik atlikimas, bet ir aplinkybės.“

Karina Krysko-Skambinė
Karina Krysko-Skambinė

Indrės Anankaitės-Kalašnikovienės atlikto kūrinio „Laužo šviesa“ pristatinėti tikrai nereikia. „Įdomu, kaip dabar jaučiasi prie televizoriaus tupintis Andrius Mamontovas“, – po Indrės pasirodymo juokavo A.Rožickas. Tačiau komisija juokauti nebuvo linkusi – Indrės pusėn skriejo daugiau angliukų negu liepsnų. „Šiais laikais žmonės randa kitokių būdų pasišildyti, todėl tas laužas nebetenka prasmės. Be to, miškininkai ragina laužų nedeginti, gal tai jums taip pat šiek tiek pakišo koją“,  – svarstė Z.Levickis.

Komisijos favoritais šį šeštadienį tapo Č.Gabalis, V.Tarasovienė ir V.Baumila. Vaidas pelnė ir žiūrovų simpatijas, kurios taip pat atiteko Vilijai ir Ruslanui. Pastaroji trijulė išlieka lyderiais ir bendroje visų laidų vertinimų lentelėje: kol kas pirmauja Vilija, antras yra Ruslanas, trečiasis – Vaidas.

Ar pavyks lyderiams išlaikyti savo pozicijas ir po kito šeštadienio, kuomet jie varžysis dainuodami uždegančias „Latino“ dainas?

Filmavimo akimirka
Filmavimo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius