Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virgis Stakėnas džiaugiasi senelio vasara

Dainininkas, kantri muzikos festivalių iniciatorius Virgis Stakėnas (57 m.) džiaugiasi šią vasarą ne tik užsiimdamas mėgstamu darbu, bet ir savo laiką galėdamas skirti iš Jungtinių Amerikos Valstijų atvykusiems anūkams.
Virgis Stakėnas su dukra Agne ir anūkais
Virgis Stakėnas su dukra Agne ir anūkais / Asmeninio archyvo nuotr.

„Prieš dvi savaites Lietuvoje nusileido nusileido kosminis laivas iš JAV su kapitone mano dukra Agne. Komandą sudarė princesė Izabelė, kuriai penki metukai ir du „teletabiai“ dvynukai Sofija ir Čarlzas, kuriems yra pusantrų metų. Prieš kelias dienas aš juos išvežiau į Kunigiškes, dabar jie „kaifuoja“ prie jūros. „Teletabiai“ Baltijos jūrą mato pirmą kartą, o Izabelė – antrą. Ji jūrą vadina „ocean“ (angl. – „vandenynas“)“, – nuotaikingai apie anūkų viešnagę pasakojo V.Stakėnas.

Kitą savaitę prie gausios Stakėnų šeimos prisijungs iš JAV atskridęs Agnės vyras Nikas Dizona. Kad iki liepos pabaigos Lietuvoje viešintys anūkai nenuobodžiautų, V.Stakėnas suplanavęs įvairiausių užsiėmimų. 

„Leisime laiką visi kartu, kaime gaudysime vėžius tvenkinyje, valgysime ledus, skinsime vyšnias, darysime fotosesiją...“ – vardijo V.Stakėnas, anūkų apsilankymą vadinantis ir džiaugsmu ir rūpesčiu viename.

Su anūke Izabele dailininkas bendrauja angliškai. Lietuviškai mergaitė supranta nedaug, todėl V.Stakėnas stengiasi, kad anūkės žodynas gausėtų.

Su Izabele bendraujame naudodami unikalią kalbą iš angliškų ir lietuviškų žodžių, o „teletabiai“ dar kol kas nekalba. Kukuoja“, – šypsosi V.Stakėnas. 

Lietuvoje dvynukai vieši pirmą kartą. V.Stakėno žmona Ramutė dvynukus buvo mačiusi iki šios viešnagės, nes gimdymo metu aplankė savo dukrą Agnę, gyvenančią Nebraskos valstyjoje, Omajoje.

„Žmona jai padėjo pagimdyti, nes gimdymas buvo komplikuotas, priešlaikinis. Žmona taippat jai padėjo auginti dvynukus, nes Agnė tuo metu dar ėjo į darbą ir tęsė studijas. Be vyro tėvų pagalbos tai būtų išvis neįmanoma“, – kalbėjo V.Stakėnas.

Anūkai – vienas didžiausių muzikos atlikėjo džiaugsmų. Jų garbei V.Stakėnas nusprendė pavadinti ir vieną iš savo penkių būsimų muzikos albumų „Senelio dainos“, kuriam šiuo metu intensyviai ieško rėmėjų.

Praėjusią savaitę Kulautuvos miestelyje vykusio dainuojamosios poezijos festivalio „Akacijų alėja“ prodiuseris V.Stakėnas šiuo metu ruošiasi kitiems muzikiniams renginiams – „Visagino country“ festivaliui ir pajūryje vyksiančiai Jūros šventei.

„Sėdome kartu su grupe „Vairas“ repetuoti dainų – iki šiol su grupėmis nesu grojęs kartu. Programoje skambės ir keletas kūrinių, kuriuos su gitara grojau „Akacijų alėjoje“. Bus visas šiauliečių vakaras: dalyvaus grupė „Gin'Gas“, grupė „Vairas“, V.Stakėnas, grupė „Jonis““, – apie naują programą kalbėjo V.Stakėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius