-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vladai Musvydaitei – netikėtas išbandymas žirgyne

TV3 laidos „Sportuok su mumis“ vedėjai Vladai Musvydaitei teko netikėtas iššūkis, kai dalyvauti ir joti laidoje ji pakvietė kylančias šiuolaikinės penkiakovės žvaigždutes, dvynes seseris Ievą ir Emiliją Serapinaites.
Vlada Musvydaitė su Bijūnu
Vlada Musvydaitė su Bijūnu / TV3 nuotr.

Prie pusryčių stalo linksmai nusiteikusios seserys pasiūlė ir V. Musvydaitei pabandyti joti ant žirgo. Niekada gyvenime to nedariusi žurnalistė kiek sutriko, tačiau galiausiai ryžosi avantiūrai.

„Jeigu jau leidausi su bobslėjaus rogutėmis, tai kodėl nepabandžius joti? Prisipažinsiu, žirgų labai bijau. Jie tokie dideli! Sako, kad žirgai jaučia žmogaus baimę. Nežinau ar tai tiesa, bet vien nuo minties, kad man reikės ant vieno iš jų užlipti, drebėjo keliai“, – prisimena V. Musvydaitė.

Laidos viešnios Ieva ir Emilija neslepia, kad ir joms pirmosios jojimo pamokos nebuvo itin lengvos. Kiekvienas žirgas turi charakterį, o norint jį suvaldyti reikia ir žinių, ir patirties.

„Sunkiausia buvo, kai pirmą kartą nukritau nuo žirgo. Tada atrodė, kad daugiau niekada ant jo nelipsiu. Bet treneris pasakė, kad būtinai turiu stotis ir bandyti vėl, nes kitaip baimė taip ir liks. Dabar jau nebe taip baisu, tačiau sėdint ant žirgo visą laiką reikia būt susikaupusiai“, – sako Pasaulio jaunių čempionė I. Serapinaitė.

Žirgyne V. Musvydaitės laukė dar viena staigmena. Ji galėjo kartu su jojimo trenere žirgą pašukuoti, pabalnoti ir net išvalyti kanopas.

„Pasirodo, kad tai yra tikras mokslas. Mano visas kūnas drebėjo. Bijūnas, kuriuo turėjau joti, svėrė net 900 kilogramų. Beje, labai nustebau, kad žirgai turi ir specialias šildymo lempas, kaip soliarumą“, – juokiasi V. Musvydaitė.

Seserys žurnalistę pamokė, kaip reikia sėstis ant žirgo, laikytis balne ir valdyti ristūną. V. Musvydaitei pasisekė, nes jos žirgas vadinamas mokytoju – jis niekada specialiai nemeta raitelio nuo savęs. O štai seserims teko užsispyrėlis Epalas, su kuriuo reikia mokėti susitarti.

„Per varžybas žirgus mes gauname ištraukę burtus. Turime vos dvidešimt minučių su jais susipažinti, pabandyti joti. Todėl šioje rungtyje daug lemia ir sėkmė. Žirgus labai sunku prognozuoti, kartais jie mėgsta papokštauti“, – pasakoja E. Serapinaitė.

Tuo galėjo įsitikinti ir V. Musvydaitė, ir Emilijos sesuo, dukart Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės jaunių čempionė Ieva. Ką iškrėtė jų žirgai Bijūnas ir Epalas, pamatysime jau šį sekmadienį 9.00 val. ryto per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius