Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytautas Juozapaitis: „Darbas „Žvaigždžių duetuose“ – vienas malonumas“

5-eri metai LNK projektui „Žvaigždžių duetai“, 5-erius metus džiaugiamės Jus matydami komisijoje. Ar Jums patinka atrasti naujus scenos talentus, juos vertinti?
Vytautas Juozapaitis
Vytautas Juozapaitis / V. Ovadnevo nuotr.

Be jokios abejonės. Juk niekas per prievartą į projekto komisiją neatvestų. Žinoma, tai nepagrindinis mano darbas ir pašaukimas. Bet puiki poilsio, laisvalaikio galimybė. Manau, laiką „Žvaigždžių duetuose“ leidžiu turiningai. Džiaugiuosi, kad mano sukaupta profesinė patirtis yra puikiai panaudojama pramoginio pobūdžio televizijos laidoje.

Jūsų pastabos projekto dalyviams dažniausiai būna labai korektiškos. Ar kartais nesinori griežčiau pabarti tuos, kurie nusidainuoja arba scenoje pasirodo nepasiruošę?

Nesu įgaliotas kažko barti. Mano pastabos yra labiau skirtos ne dalyviams, o žiūrovams. Siekiu, kad būtent laidos žiūrovai suprastų, ko prašome iš  „Žvaigždžių duetų“ dalyvių. Tai vėliau duoda puikių vaisių, kadangi žiūrovai patys kelia kartelę dainininkams, nori iš jų kokybės, originalumo.
Žinoma, galėčiau projekto dalyviams ir griežtesnį žodį pasakyti, bet juk negalima reikalauti kokybės iš žmonių, kurie vos prieš tris dienas pradėjo dainuoti (šypteli).

Ar per 5-erius metus, kai dirbate  „Žvaigždžių duetuose“, teko su dalyviais bendrauti išjungus TV kameras, neoficialiai?

Taip, buvo keletas, kurie prašė patarimų. Dalydavau abstrakčius patarimus arba rekomenduodavau savo srities specialistus, į kuriuos norintieji galėdavo kreiptis. Juk būtų nekorektiška, jei pats imčiausi mokyti dalyvius, o paskui juos vertinčiau TV projekte.

Kuo Jums patinka penktojo sezono dalyviai? Ar jie pranašesni už buvusius kolegas?

Sunku pasakyti. Juk projektas tik įsibėgėja. Apskritai kalbant apie  „Žvaigždžių duetus“, manau, jie yra kur kas pranašesni už kitus panašaus pobūdžio šou. Muzikiniai projektai dabar yra kokybiškesni nei anksčiau. Ir dalyviai yra labiau išsilavinę, muzikalesni. Tai džiugina.

Jūsų dukra Ieva yra puiki dainininkė. Galbūt norėtumėte, kad ir ji išbandytų jėgas kokiame nors muzikiniame projekte?

Labai nenorėčiau, o ar dukra to pageidauja, reikėtų klausti jos. Nesu kategoriškas, tačiau kaip Ievos tėtis labai noriu apsaugoti ją nuo galimos kritikos. Manau, jai būtų labai nelengva dalyvauti bet kokiame projekte Lietuvoje. Ieva būtų stebima per didinamąjį stiklą ir sulauktų bent tris kartus didesnių reikalavimų nei kiti. Man būtų gaila vaiko (šypteli). Kita vertus, Ieva yra pasiutusiai gabi, turi talentą – tikrai galėtų dalyvauti muzikiniame projekte. Mano duktė jau pilnametė ir gali sau leisti pati pasirinkti tolimesnį kelią.

Jau praėjo daugiau nei metai, kai atidarėte savo vardo edukacinį centrą. Ar su kiekviena diena daugėja norinčiųjų pas Jus lavintis?

Be jokios abejonės. Mūsų edukacinis centras, kuriame dirba ir mano žmona Eglė Juozapaitienė, ir vyresnioji dukra Vaida su vyru Arūnu Palionovu, gyvuoja jau pusantrų metų. Negalime skųstis besidominčiųjų skaičiumi. Tik noriu pabrėžti, kad nesiekiame kurti būsimas žvaigždes. Tiesiog suteikiame galimybę norintiesiems lavintis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius