Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytauto Kernagio vardo gitara atiteko Sauliui Bareikiui, už kūrybą apdovanotas Marcelijus Martinaitis

Sekmadienio vakarą Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje pasibaigė VIII tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“. Šiemet festivalio Pabaigos koncerte pirmąsyk buvo įteiktos net dvi garbingos premijos – ne tik Vytauto Kernagio vardo gitara, kuri atiteko bardui Sauliui Bareikiui, bet ir premija poetui Marcelijui Martinaičiui.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiemet festivalyje dalyvavo atlikėjai iš trylikos užsienio šalių, Lietuva – 14-oji festivalio dalyvė. Pabaigos koncerto pradžioje renginio organizatoriai dėkojo visiems ir kiekvienam, prisidėjusiems prie sėkmingo festivalio gyvavimo. Renginį atidarė ilgametis bardas Virgis Stakėnas, juokaudamas, kad jam didelė garbė būti vakaro „apšildytoju“.

Viso renginio metu netrūko šmaikščių vakaro vedėjo Aido Giniočio pokštų, savo lietuvių kalbos žinias ir meilę mūsų šaliai demonstravo užsienio svečiai.

Festivalio kūrybinėse dirbtuvėse gimusius projektus pristatė jaunieji bardai ir profesionalai jų vadovai, visų pamėgti dainuojamosios poezijos atlikėjai dainavo savo geriausius kūrinius. Atmosfera pilnutėlėje Šv.Kotrynos bažnyčioje buvo itin šilta. Svečiai su džiaugsmu priėmė žinią, kad koncertas gali užtrukti iki vėlumos.

Aš pats visai nemoku dainuoti, todėl labai įdomu klausytis, kaip mano eilėrašiai skamba bardų lūpomis.Koncerto metu buvo paskelbtas šiemet naujai Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos (LATGA) įsteigtos premijos laureatas. Juo tapo poetas Marcelijus Martinaitis už kūrybos indėlį į lietuvišką dainuojamąją poeziją.

„Aš pats visai nemoku dainuoti, todėl labai įdomu klausytis, kaip mano eilėrašiai skamba bardų lūpomis. Malonu, kad mano tekstai padeda kitam žmogui išreikšti jausmus, kurių jis negali išsakyti žodžiais. Tokia ir yra poezijos paskirtis“, – šypsodamasis  kalbėjo M.Martinaitis.

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Poetas Marcelijus Martinaitis
Marcelijus Martinaitis

Trečius metus iš eilės buvo teikiamas garbingas labiausiai nusipelniusio bardo apdovanojimas. Vytauto Kernagio vardo gitara atiteko žinomam ir mylimam dainuojamosios poezijos atlikėjui Sauliui Bareikiui. Jis neslėpė nuostabos ir jautėsi kiek suglumęs. „Mano pirmoji mintis: „Už ką, vaikinai?“ Tai labai malonu, tačiau juk tai ne loterija – vienam priimti šį įvertinimą sunku. Jei galėčiau, šia gitara pasidalyčiau su „bitlais“, Vladimiru Visockiu, „Aktorių trio“ kolegomis Kostu Smoriginu ir Olegu Ditkovskiu, bardu Andriumi Kulikausku ir šiek tiek pasilikčiau sau“, – sakė S.Bareikis.

Idėja įsteigti Vytauto Kernagio vardo gitaros prizą gimė Lietuvos gretutinių teisių asociacijos (AGATA) tarybai. Jos narys ilgus metus buvo maestro Vytautas Kernagis. Praėjusiais metais apdovanojimas atiteko muzikantui ir kompozitoriui Andriui Kulikauskui, prieš dvejus metus – Domantui Razauskui.

Šiųmečio, aštuntojo, festivalio „Tai – aš“ metu vyko apie 20 koncertų, jie subūrė dainuojamosios poezijos mėgėjus visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius