Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytenis Pauliukaitis – talentų advokatas

Kai pasklido kalbos, kad Vytenis Pauliukaitis po Naujųjų ketina maudytis šlovės spinduliuose, pasmalsavome, kokiuose...
Vytenis Pauliukaitis
Vytenis Pauliukaitis / „Ji“ redakcijos nuotrauka

Keletas faktų

Amžius: 60 m. (gimė balandžio 8 d. Marijampolėje).
Mokslai: tuometėje Valstybinėje konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija) įgijo TV režisieriaus ir aktoriaus profesijas.
Veikla: 28 metus dirbo Lietuvos televizijos muzikos redakcijoje, taip pat Maskvos centrinėje televizijoje. Režisuoja muzikinius renginius, TV spektaklius, konkursus (grožio, madų šou ir kt.). Yra TV laidos „Šok su manimi“ komisijos narys ir t. t. 
Apdovanojimai: yra pelnęs ne vieną apdovanojimą ir diplomą už TV videofilmų ir muzikinių renginių režisūrą. Tarptautiniame TV baleto festivalyje „Telebaletas“ už televizijos baleto „Nepaprasta diena“ pastatymą apdovanotas sidabro medaliu.
Šeiminė padėtis: išsituokęs (vaikų neturi).

Kas gi maudysis tuose šlovės spinduliuose?

Na, tikrai ne aš. Man ir taip per akis tos garbės ir šlovės (juokauja). Po Naujųjų startuosiančioje laidoje „2 minutės šlovės“ jos spinduliais galės pasimėgauti visi norintieji ir galintieji kažkuo nustebinti publiką. Džiugu, kad prodiuseris mane pakvietė vesti šį šou, kad esu reikalingas.
O dar džiugesnė žinia, kad šįkart būsiu ne kritikuojančiųjų, bet gynėjų pusėje. Visada smagiau ne peikti, o girti. Net kai teisėjauju įvairiuose TV projektuose, nemėgstu dalyvių maišyti su purvais. Pykčio ir taip mūsų kasdienybėje per daug. Taigi tam tikra prasme būsiu ne tik vedėjas, bet ir naujosios laidos dalyvių advokatas.

Skamba intriguojamai...

Tai bus hiperaktyvus šou, kurio dalyviams keliama viena sąlyga – išlaikyti publikos dėmesį dvi minutes. Publika turės pultelius ir galės bet kada, kai tik numeris pasirodys nuobodus, spausti „stop“. Jeigu daugiau kaip pusė žiūrovų paspaus šį mygtuką, pasirodymas bus stabdomas, o dalyvis neteks galimybės dalyvauti antrajame etape. Tie talentai, kurie pateks į kitą turą, turės bendrauti su reiklia žiuri. Mano darbas bus apginti dalyvius.

Sugebėti išlaikyti publikos dėmesį dvi minutes – daug ar mažai?

Labai daug. Iš patirties galiu pasakyti, jog tiek laiko išties nelengva išlaikyti prikaustytą žiūrovą. Juolab šiais laikais, kai esame visko matę, išlepinti įvairiausių šou ir reginių.
Publiką gali sudominti tai, kas jai nematyta, nauja, netikėta, pateikta kitaip. Pavyzdžiui, garsi atlikėja Vanesssa Mae sugebėjo pasaulį užkariauti tuo, kad klasikiniu smuiku pradėjo groti populiariąją muziką.

Pagal kokius kriterijus atrinksite laidos dalyvius?

Svarbiausias kriterijus – turėti kokį nors talentą. Todėl visus, didelius ar mažus, jaunus ar senus, kurie mano galį kažkuo nustebinti publiką, kviečiu dalyvauti šiame šou. Ir nereikia būti profesionalu. Esu įsitikinęs, kad esame ne vien šokanti ir dainuojanti tauta, bet turime daug kitokių gabumų, pomėgių. Galbūt kažkas neįprastai fotografuoja, kepa ar verda ir pan. Numeris gali būti ir komandinis, kuriame dalyvauja visa šeima, broliai ir seserys. Žinau, kad yra nemažai vyresnio amžiaus žmonių, kurie savo malonumui lanko baleto studiją. O kodėl gi to neparodžius visiems ir bent dvi minutes nepasimaudžius šlovės spinduliuose?! 

Bus panašu į TV projektą „Talentų šou“?

Norėčiau pabrėžti, kad naujoji laida „2 minutės šlovės“ neturi nieko bendra su „Talentų šou“. Ji tikrai skirsis, ir nesistengiame jos kopijuoti.

Jūs pats turite tiek talentų, kad galėtumėte dalyvauti šioje laidoje kaip dalyvis. Net gyvatarą išmokote šokti...

Neturiu jokių ypatingų talentų (šypsosi). Tiesiog dirbu mėgstamą darbą. Režisuoju įvairius renginius, taip pat nekomercinius, kurie man teikia didžiausią malonumą. Va, neseniai  režisavau  „Kalbos vakarą“ Valstybinėje filharmonijoje. Spėju suktis. Laukia dar įvairiausių kalėdinių vakarėlių, kuriuos esu pakviestas vesti.

Dirbote ir per šventes? Krizė jums tikrai negresia...

Nežinau, kaip dėl tos krizės, bet nenoriu varyti Dievo į medį. Dirbau ir per Kalėdas (dalyvavau „Išsipildymo akcijoje“), ir per Naujuosius. Laimė, turėjau galimybę patinginiauti per Kūčias. Daug metų dirbau be atostogų, laisvadienių. Tai, be abejo, turi įtakos sveikatai. O reikia išlaikyti pusiausvyrą. Todėl sausį paprastai kur nors išvažiuoju. „Atradau“ Druskininkų gydyklas, kuriose masažai, gydomosios vonios, pirtys kaipmat padeda atgauti jėgas.

Geriausios šventės jums...

Nors negražu prisipažinti, bet pasakysiu. Man geriausios šventės, kai niekas neskambina, niekas niekur nekviečia ir galiu ramiai, išjungęs televizorių, pabūti su savo mintimis, pasigrožėti pro langą krintančiomis snaigėmis. Juk reikia kada nors stabtelėti ir pagalvoti: kur leki, kur nubėgsi? Trisdešimt ketverius metus šventes sutikau ne namuose, tad man tai – didžiausia prabanga.   
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius