Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Yalin salone – kambodžietiško masažo paslaptys

Lietuvoje keletą metų gyvenanti Yalin-Mey Polujanskas nusprendė imtis verslo. Moteris jau keletą mėnesių vadovauja kambodžietiško masažo salonui, įsikūrusiame prekybos centre „Panorama“.
Yalin-Mey Polujanskas
Yalin-Mey Polujanskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Masažas Kambodža

„Nors man labai patinka būti namuose su dukrele, tačiau visada norėjau būti daugiau nei namų šeimininkė. Taip pat noriu būti žinoma kaip Yalin, o ne vien tik – Jurgio žmona. Todėl beveik dvejus metus galvojau, kokia veikla galėčiau užsiimti. Norėjau verslo, susijusio su mano gimtine, Kambodža. Kadangi keliaudama po pasaulį išbandžiau daug masažo rūšių, todėl nusprendžiau tokią paslaugą pasiūlyti ir lietuviams“, – 15min.lt pasakojo Yalin.

Moteris paaiškino, kad kambodžietiškas masažas kilęs iš senovinio kinų masažo. Šis masažas nėra egzotiškas. Masažo metu kiekvienas raumuo išjudinimas, todėl žmogus po seanso gerai jaučiasi. Be to, seanso metu derinama šviesos arba muzikos terapija.

Yalin nuomone, žmonėms būtų itin naudinga, jei jie galėtų sau leisti bent du masažus per mėnesį.

Paklausta, koks jausmas apima, kai žmonės dabar ją vadina vadove, moteris tik šypteli.

„Pirmiausia man žodis vadovė siejasi su didele atsakomybe. Iš tikrųjų, jaučiuosi kiek pavargusi, nes verslas dar tik įsisiūbuoja. Tačiau smagu, kai matau, kad žmonės pas mus sugrįžta. Be to, man daug padeda vyras Jurgis. Jis paaiškina lietuviško mentaliteto dalykus. Sako, kad lietuvaičiai šalti ir santūrūs žmonės. Aš juokaudama sakau, jei jūs šalti, ateikite ir mes jus sušildysime. Tačiau dabar bene didžiausia Jurgio pagalba man – jis daug laiko dirba mūsų dukros aukle“, – juokdamasi pasakoja Y.Polujanskas.

Nors moteris ir sukūrė verslą Lietuvoje, ji neatsisako minties bent dvejiems metas kartu su vyru ir dukrele grįžti į gimtąją Kambodžą.

„Gyvendami Europoje žmonės griežtai planuoja savo gyvenimą. Kambodžietiškąją gyvenimo filosofiją pavadinčiau turgumi. Mes, kambodžiečiai, planuojame tiesiog gyventi smagiai ir gerai“, – pasakoja Y.Polujanskas.

Ir pridūrė, kad jos gimtojoje šalyje įprasta geru dalintis su žmonėmis. „Pastebėjau, kad kasdien šalia mano salono ant suoliuko sėdi trys senyvo amžiaus moterys. Aš suprantu, kad jos turbūt neturi pinigų masažui, todėl pakviečiau užeiti tiesiog išgerti arbatos. Moterys nepatikliai į mane pažiūrėjo ir išsigando. Antrąkart pakviestos padėkojo už kvietimą ir neužėjo į saloną. Na, o trečią kartą, supratusios, kad neturiu piktų kėslų, atėjo išgerti arbatos“, – apie kambodžietišką dosnumą pasakojo Yalin.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius