-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žaliosios vienybės koncerte pasirodys ir Ukrainai „Eurovizijoje“ atstovavusi Alyosha

Balandžio viduryje gamtosaugos idėjas TV3 eteryje skleis antrą kartą organizuojamas Žaliosios vienybės koncertas. Renginyje, kurio globėju sutiko tapti prezidentas Vadas Adamkus, pasirodys ir Ukrainos muzikos žvaigždė, „Eurovizijos“ konkurso dalyvė Alyosha.
Pristatymo akimirka
Pristatymo akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Renginio organizatoriai žada, kad ir antrajame Žaliosios vienybės koncerte netrūks įspūdingų vaizdų: vienas koncerto dalyvis bus padegtas, kitas – aukštai pakeltas į orą, trečiam ant pečių atsidurs gyvas smauglys...

Šiemet koncerto idėja paremta šešių gamtos stichijų – metalo, žemės, vandens, oro, ugnies ir medžio viešpatavimu. Ugnies viešpatiją koncerte atstovaus charizmatiškoji atlikėja iš Ukrainos Alyosha, su kuria Š.Kirdeikis susipažino „Eurovizijos“ dainų konkurse.

2010 metų „Eurovizijos“ konkurse mergina dalyvavo su savo kūrybos daina „Sweet People“, skatinančia žmones susimąstyti apie tai, kuo neatsakingi poelgiai verčia mūsų kadaise žalią planetą.

Renginį ves žurnalistė Liepa Rimkevičienė, laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė-Budrė ir L.Rimkevičienės dėdė Algirdas Kaušpėdas, įkūnysiantis užteršto simbolinio miesto merą poną Gryną. Koncerto vedėjams talkininkaus projekto „Vaikų balsas“ mažosios žvaigždutės Domas ir Kipras.

Renginio meno vadovas Šarūnas Kirdeikis pasidžiaugė, kad nors prezidentas Valdas Adamkus ir nėra kurio nors renginio organizatorių giminaitis, tačiau maloniai sutiko tapti renginio globėju ir palaikyti ekologinių idėjų platinimą.

Organizatoriai atskleidė savo tolimesnius planus – kitais metais norima surengti iškilmingus Žaliojo kilimo apdovanojimus, kuriuose bus pagerbiami labiausiai gamtosaugai nusipelnę asmenys.

Koncerto dalyvių apranga rūpinasi renginių organizatorė Kotryna Kirdeikytė ir dizainerė Rūta Čepytė, kostiumus kuriančios iš plastiko, metalo, stiklo ir kitų neįprastų medžiagų.

„Visos atliekos gali ne tik patekti į šiukšlių dėžę, bet ir tapti įdomiais, stilingais daiktais“, – pabrėžė Š.Kirdeikis, konferencijos dalyviams pristatydamas į „Ozo“ prekybos centrą atgabentą įmantrų „pufiką“ ir šviestuvą, pagamintus iš skalbimo mašinos būgnų. 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Improvizuotose šiušklių rūšiavimo varžybose I.Martinkėnaitė aplenkė I.Kofą

Kad atliekos gali virti meniškais kūriniais, sieks pademonstruoti Vilniaus mokyklų moksleiviai, kurie savo kūrinius prekybos centre demonstruos nuo kovo 9 dienos.

Planuojama, kad scenoje pasirodys apie 80-90 šokėjų, kaskadininkų ir dainininkų. Muzikinius kūrinius atliks ir apie ekologiją pamąstyti skatins „Lemon Joy“, Mia, tarptautinis Stano choras, Donny Montell (Donatas Montvydas), „69 danguje“, Rosita Čivilytė, Linas Adomaitis, „Studentės“, Violeta ir Vilius Tarasovai ir kiti atlikėjai.

Žaliosios vienybės koncertas – balandžio 16 dieną, 16.30 val. „Ozo“ prekybos centro aikštėje. Koncertą tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius