-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žinomi žmonės geros savijautos šaltinį atranda sporto klubuose

Dažnai televizijoje ir viešumoje šmėžuojantiems žmonėms nė motais, vasara ar žiema – gerą fizinę formą palaikyti reikia ištisus metus. Sporto klubų neaplenkia ir laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė, dainininkas Jurgis Didžiulis bei verslininkė Agnė Šemberienė.
Rūta Mikelkevičiūtė
Rūta Mikelkevičiūtė / LNK nuotr.

„Nesu ta, kuri pavasariui atėjus strimgalviais puola į sporto klubą. Man tas negalioja, nes aš sportuoju visais metų laikais, išskyrus vasarą, nes vasarą keliauju. Aš esu tas žmogus, kuriam sportas yra būtinybė. Sportas man ir malonumas, ir prievolė. Kam tenka dirbti matomą darbą, tam reikia gerbti žiūrovą – aš nekalbu apie nepakeliamus išbandymus kūnui, aš kalbu apie pasitempimą, gerą formą“, – teigė laidų „Nuo... iki...“ ir „Valanda su Rūta“ vedėja R.Mikelkevičiūtė.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Laidos „Valanda su Rūta“ akimirkos.
Laidos „Valanda su Rūta“ akimirkos.

Laidų vedėja tikino dirbanti pakankamai didelio fizinio krūvio reikalaujantį darbą, todėl ypatingų pastangų, kad padailintų figūrą sporto salėje, neprireikia.

R.Mikelkevičiūtė: „Nesu šiukšlių dėžė“

Moteris pasakojo intensyviausiai sportuojanti rudenį ir žiemą, pavasarį – kiek mažiau. Rūta stengiasi į sporto klubą nueiti 3–4 kartus per savaitę. Sporto klube laidų vedėja sportuoja su svarmenimis ir plaukioja baseine.

„Aš mėgstu plaukioti – užsidedu ausines ir su muzika be sustojimo plaukiu kokias 40 minučių“, – tvirtino problemų dėl antsvorio neturinti R.Mikelkevičiūtė.

Vasarą sporto klubą paliekanti moteris kalorijas degina atvirame ore, keliaudama pėsčiomis, tačiau bėgiojančios stadione Rūtos neišvystume.

Kam tenka dirbti matomą darbą, tam reikia gerbti žiūrovą – aš nekalbu apie nepakeliamus išbandymus kūnui, aš kalbu apie pasitempimą, gerą formą.

„Nemėgstu kroso ir ilgai bėgioti dėl paprastos priežasties – nematau tikslo, nesuprantu, kur turiu nubėgti. Tai man žiauriai nuobodu, tada geriau renkuosi plaukimą“, – tvirtino laidų vedėja.

Atėjus žiemai Rūtos neišvystume ir slidininkų trasoje. Paskutinį kartą slidinėti R.Mikelkevičiūtė bandė vaikystėje.

„Aš turiu gražų, prašmatnų slidininko kostiumą – jo prireikė, kai su dukra prieš porą metų važiavome į Laplandiją. Noras išbandyti slidininko kostiumą kartais kyla, bet tam vis neprisiruošiu ar kompanijos nerandu“, – teisinosi moteris.

Vienas geros savijautos receptų, kuriuo naudojasi Rūta, – masažas. Laidų vedėja į masažo saloną užsuka bent kartą per savaitę ir teigia tokiu būdu atsikratanti per savaitę susikaupusio streso.

Nors R.Mikelkevičiūtė teigia savęs  nevarginanti dietomis, stebi savo mitybą ir renkasi sveikus produktus.

„Aš žiūriu, ką valgau. Nevalgau visokių dešrainių ir greitojo maisto, nes manau, kad nesu šiukšlių dežė“, – portalui 15min.lt sakė laidų vedėja.

Plaukimas ir bėgiojimas – J.Didžiulio meditacija

TWNKL koncertų akimirkos
TWNKL koncerto akimirka

Dainininkas, grupių „InCulto“ ir TWNKL narys J.Didžiulis teigia besistengiantis sportuoti visus metus – šaltuoju metu laiku plaukioti, o sušilus orams – bėgioti.

„Kas patingėjo ar smarkiau pavalgė per žiemą, pavasarį turi padirbėti, kad paplūdimyje gerai atrodytų. Aš nelaikau savęs labai disciplinuotu žmogumi ar sporto kaliniu ir suprantu, kad daugiausia sportuoti reikia dėl savęs, kad gerai jaustumeisi. Gal ir man reikėtų sportuoti šiek tiek intensyviau, bet nesuku dėl to galvos“, – kalbėjo J.Didžiulis.

Anksčiau dainininkas užsiimdavo joga, o dabar kartą ar du per savaitę Jurgį galima išvysti ir treniruoklių salėje.

Man patinka plaukioti, tai mane labai atpalaiduoja psichologiškai. Kai plaukiodamas ir bėgiodamas pagaunu ritmą, jaučiuosi panašiai kaip medituodamas.

„Manęs ten nei estetiškai traukia, nei man ten linksma – į treniruoklius žiūriu kaip į darbą. Man patinka plaukioti, tai mane labai atpalaiduoja psichologiškai. Kai plaukiodamas ir bėgiodamas pagaunu ritmą, jaučiuosi panašiai kaip medituodamas“, – patikino kolumbietiško kraujo turintis muzikantas.

Vasarą bėgiojantis ir futbolą žaidžiantis J.Didžiulis žiemą mielai leistųsi nuo kalnų su snieglente, tačiau teigė, kad šį pomėgį riboja Lietuvos reljefas – šalyje per mažai kalnų.

„Norint slidinėti reikia vykti į užsienį. Pernai slidinėjome su draugais, o šiemet nepavyko. Noro yra, bet nėra sąlygų“, – atsiduso atlikėjas.

Jurgio patarimas visiems sportuojantiems ir ketinantiems tuo užsiimti: svarbu stengtis patiems jaustis gerai ir nepaisyti visuomenėje kerojančių stereotipų.

„Nereikia stengtis turėti gražią figūrą dėl figūros. Žmogaus išvaizdą lemia gyvenimo būdas: jei žmogus daug sėdi ir valgo visokį šlamštą, jis turės tai, kas jam priklauso. Dėl to nebūtina eiti pas chirurgą ar pradėti intensyviai sportuoti, tiesiog reikia gyventi sveikiau. Man nepatinka ekstremalios priemonės, kai visą žiemą tukęs žmogus užsibrėžia tikslą suplonėti per vieną mėnesį. Viskas turi būti daroma su saiku“, – įsitikinęs nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalininkas.

A.Šemberienė sportuoja 5 kartus per savaitę

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Agnė Šemberienė
Agnė Šemberienė

„Putlutė Šemberienė gali pasigirti, kad jau sportuoja nuo lapkričio. Tai darau kiekvieną dieną ir labai džiaugiuosi ir gerai jaučiuosi“, – kalbėjo džiugiai nusiteikusi renginių organizavimo kompanijos vadovė A.Šemberienė.

Agnė patikino, kad sportuoti ją privertė pablogėjusi savijauta. „Jei pilnesni žmonės pastambėja, jie nesijaučia gerai. Aš nebuvau patenkinta savimi, todėl pradėjau daug sportuoti.  Sportavau ir anksčiau, paskui dalyvavau „Šokių dešimtuke“. Vėliau buvau apsileidusi, o dabar pagaliau supykau ant savęs ir štai labai sėkmingai tris mėnesius darau sportinę karjerą ir esu savimi patenkinta“, – juokėsi moteris.

Sporto klube penkis kartus per savaitę apsilankanti A.Šemberienė renkasi treniruoklius ir kardio pratimus. Agnė tikina sporto užsiėmimus lankanti sąžiningai, netinginiaujanti ir užsiėmimus praleidžianti nebent dėl svarbių darbo reikalų. Anksčiau kaip prievolė buvęs sportas dabar Agnei tapo malonumu.

Nesu iš tų, kurios imtų ir atsisakytų skaniausių valgių. Man patinka ir lietuviška duona, ir silkė. Manau, kad gyvenimas per trumpas, kad to reikėtų atsisakyti.

Šaltuoju metų laiku verslininkė išbando ir žiemos sportą, slides, bet vasarą lieka treniruoklių salėje.

„Mano silpnoji vieta – nemėgstu bėgioti. Bėgioti reikia mokėti, o aš nemoku. Reikia mokėti kvėpuoti, kad šonų neskaudėtų... Tai ne mano sportas“, – apie bėgiojimą lauke atsiliepė Agnė.

Intensyviai sportuoti pradėjusi A.Šemberienė pakoregavo ir mitybą – ėmė vartoti daugiau daržovių.

„Labai gerai pasakė Laima Vaikulė: užsisiūkit burnas. (Juokiasi.) Aš niekada neatitikau moters standarto Lietuvoje – nei savo būdu, nei savo svoriu, bet dėl to visai neišgyvenu. Svarbiausia – gerai jaustis. Visoms moterims norėčiau pasakyti, kad sportas kelia nuotaiką, be to, gražina ir kūną, ir sielą. O dėl mitybos įpročių... Nesu iš tų, kurios imtų ir atsisakytų skaniausių valgių. Man patinka ir lietuviška duona, ir silkė. Manau, kad gyvenimas per trumpas, kad to reikėtų atsisakyti“, – įsitikinusi moteris. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius