Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomos moterys neabejingos lietuviškos virtuvės patiekalams

Artėjant vasarai, kiekvienos moters galvoje vis įkyriau zyzia mintys apie tobulą figūrą ir dietas. Ką valgyti ir ko valgyti negalima, idant kūno formos būtų tobulai, o ne drastiškai apvalios. Ši mintis, kur buvus, kur nebuvus kamuoja ir žinomas pramogų pasaulio moteris, manekenes ir tituluotas gražuoles. Ką jos valgo ir ko vengia? Apie mitybą iš pirmų lūpų, žinomų šalies moterų bei Liutauro Salasevičiaus kolekcijos „Šou“ modelių, kurios kolekcijos pristatymo dieną užkulisiuose atviravo apie savo mitybos įpročius.
Oksana Pikul-Jasaitienė
Oksana Pikul / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dainininkė, grupių „Naujos pupytės“ ir „Pop ladies“ narė Oksana Pikul-Jasaitienė tikino, kad ji itin mėgsta lietuviškos virtuvės skanėstus.

„Visos moterys prisižiūri, ką valgo. Aš ne išimtis. Tačiau vieno ar kito patiekalo sau valgyti tikrai nedraudžiu. Maža to, aš ypač mėgstu lietuviškos virtuvės patiekalus – bulvinius blynus, cepelinus ir kitus“, – pasakojo dainininkė. Ji patikino, kad bulviniai patiekalai yra ir jos vyro, krepšininko Simo Jasaičio mėgstamiausių patiekalų meniu.

Garsi moteris pasakojo, kad neseniai pasidarė maisto toleravimo testą ir labai nudžiugo jo rezultatais: „Panašu, kad aš nesu alergiška produktams, kurie sudaro didžiausią lietuviškų patiekalų racioną. Todėl galiu valgyti tai, ką noriu ir mėgstu.“

Lietuviškų patiekalų nevengia ir modelis bei tituluota gražuolė, „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė-Česnauskienė. „Lietuvišką virtuvę su vyru (futbolininku Deividu Česnauskiu) ir vaikais įvertinome tik išvykę gyventi į Baku. Ne, supraskite mane teisingai, maistas ten skanus, bet jis neprilygsta mūsų cepelinams ar vėdarams“, – sakė ji.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vaida Grikšaitė-Česnauskienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Vaida Grikšaitė-Česnauskienė

Tobulas kūno formas turinti moteris pasakojo, kad visur svarbiausia – saikas. Tokio principo ji laikosi ne tik ragaudama nacionalinių šalies gardumynų, bet ir apskritai valgydama.

„Žmogaus organizmui reikia visko, viso produktų raciono. O Lietuviškos virtuvės sezoniškumas būtent tai ir suteikia. Žinoma, vaikams kartais norisi to vadinamo greito maisto ir jo mes nedraudžiame visiškai. Svarbiausia viską vartoti saikingai ir gerti vandenį. Daug vandens“, – sakė modelis.

Kiek skeptiškiau į Lietuvos patiekalus žiūri aktorė Milda Štakėnaitė. Ji prisiminė, kad bulviniai patiekalai jai siejasi su vaikyste.

„Dabar lietuviškos virtuvės privengiu, nes ji man atrodo labai riebi. Bulvės, spirgučiai ir kuo daugiau mėsos – visa tai man asocijuojasi su vaikyste”, – prieš pasirodymą ant Liutauro Salasevičiaus scenos pasakojo M. Štakėnaitė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Milda Štakėnaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Milda Štakėnaitė

Jei neturėjote galimybės pamatyti L.Salasevičiaus kolekcijos „Šou“ praėjusią savaitę, jau gegužės 1-ąją, 17.20 val. kolekcijos pristatymą išvysite per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius