Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žinomos moterys susitiko labdaros renginyje, podiumu žengė krepšininkų žmonos

Būrys žinomų ir socialiai atsakingų moterų antradienio vakarą susirinko projekto „Trys seserys“ labdaros renginyje – stebėjo „Female“ ir „Lush Jewelry“ mados kolekcijos pristatymą. Dalis garsenybių čia pasirodė publikos gretose, kitos sužibėjo ant podiumo: juo žengė krepšininkų žmonos.
Kolekcijos pristatymo akimirka
Kolekcijos pristatymo akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Antradienio vakarą „Trijų seserų“ būstinėje Vilniuje susitiko dešimtys žinomų Lietuvos moterų. Visas jas sudomino „Female“ ir „Lush Jewelry“ mados kolekcijos pristatymas.

Pristatymo metu podiumu žengė ir naujausius drabužius demonstravo Lietuvos krepšininkų žmonos – Vilma Javtokienė, Tatjana Lavrinovič, Gintarė Songailė, taip pat laidų vedėja Vaida Skaisgirė ir kitos.

Publikoje irgi pasirodė žinomų veidų: tai Inga Stumbrienė, Solveiga Mykolaitytė, Ingrida Martinkėnaitė, Laura Mazalienė ir daugelis kitų. Atvyko ir Darius Songaila – panoro palaikyti podiumu žengusią žmoną.

Po pristatymo visi ant podiumo pademonstruoti drabužiai buvo paaukoti „Trims seserims“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kolekcijos pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kolekcijos pristatymo akimirka

Renginio metu 15min pakalbino žinomas moteris – klausė jų, ar pačios yra linkusios aukoti, ir kaip dažnai tą daro.

Atlikėja Ingida Martinkėnaitė apie aukojimą kalbėjo trumpai: „Su grupe tenka dalyvauti koncertuose, kurių tikslas yra surinkti pinigų labdarai. Taip pat turiu globojamą šeimą, savo dukros drabužius neretai padovanoju jai. Mano mergaitė supranta, kad yra žmonių, kuriems drabužių reikia labiau nei jai, todėl ji noriai atiduoda savo nebenešiojamą aprangą.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Martinkėnaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Martinkėnaitė

Papuošalų kūrėja Oksana Zlatkovaitė labai glaudžiai susijusi su aukojimu. Savo internetinėje parduotuvėje ji kartas nuo karto paskelbia akciją, kurios metu visi už penkis papuošalus surinkti pinigai yra paskiriami konkrečiam žmogui. „Mano manymu, apie gerus reikia kalbėti. Jei tik yra proga, jei mane paliečia tam tikra istorija – stengiuosi pasidalinti tuo, ką turiu“, – apie savo aukojimo įpročius kalba Oksana.

Ji mano, kad žmonės už kiekvieną gerą darbą nori ir patys sulaukti tam tikro atpildo. Todėl ji, ir skelbianti tokias akcijas, kurių metu, moterys ne tik padaro gerą darbą (prisideda prie aukos), bet ir turi galimybę įsigyti gražų, rankų darbo papuošalą. „Žmonės nenori tiesiog duoti pinigų“, – kalbėjo Oksana Zlatkovaitė. Ji ne kartą įsitikino žmonių gerumu – tik paskelbus jos aukojimo akciją, toje akcijoje siūlytus įsigyti papuošalus moterys nupirko akimirksniu.

Ji norėtų paskatinti ir kitus kūrėjus aukoti savo padarytus darbus, o už juos gautus pinigus paaukoti konkrečiam žmogui ar organizacijai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Inga Stumbrienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Inga Stumbrienė

Mintimis pasidalijo ir Inga Stumbrienė: „Iš tikrųjų, drabužius aukoju labai labai dažnai. Mėgstu spintoje palaikyti tvarką, tam tikrą laisvumą. Turiu taisyklę: jei nusiperku kažką naujo, stengiuosi ir atiduoti. Iš tiesų, yra didelis žmonių ratas, jie prašo manęs tų drabužių. Susitariame, ir aš atiduodu. Džiaugiuosi, kad tie drabužiai, kurie man pabosta, atranda naują gyvenimą. Kitai merginai, moteriai ar vaikui, jie tampa nauju įkvėpimu. Esu ir „Trims seserims“ aukojusi – paaukojau suknelę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius