-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žinomų vyrų sėkmės receptai: alkoholis, skurdas ir juodas darbas virto didelėmis sąskaitomis banke

Jaunam verslininkui Rimvydui Širvinskui-Makaliui dar tik 27-eri, bet jis jau gali didžiuotis įkūręs vieną sėkmingiausių kelionių organizavimo verslų Lietuvoje. Rimvydas vadovauja 35 žmonių komandai, o metinė jo įmonės apyvarta siekia net tris milijonus eurų ir vis auga.
Remigijus Žiogas ir Rimvydas Širvinskas-Makalius
Remigijus Žiogas ir Rimvydas Širvinskas-Makalius / Stop kadras

Klaipėdoje gyvenantis renginių vedėjas Remigijus Žiogas dabar yra tituluojamas vestuvių karaliumi. Šimtus porų sutuokusio Remigijaus savo šventėje galite sulaukti nebent jeigu turite tam skirti pusantro ar du tūkstančius eurų ir rezervuojate jo laiką bent pusmetį ar metus iš anksto.

Tiesa, abiems vyrams nepadėjo nei turtingi, tėvai nei turtingas dėdė iš Amerikos. Atvirkščiai, jiems pažįstamas vaikystėje patirtas skurdas, tėvų skyrybos ir alkoholio sužlugdytas gyvenimas.

Rimvydo tėvai išsiskyrė, kai jam tebuvo šešeri metai. Vienturtis sūnus liko gyventi su mama, kuri po skyrybų itin sunkiai vertėsi. „Kiek pamenu, mama neturėjo darbo ir būdavo dienų, kai tiesiog sukdavome galvą, ką valgyti. Mano tėtis taip pat nebuvo turtingas žmogus, todėl didelės pagalbos iš jo nesitikėjome. Tiesa, kartais mamai tekdavo mane palikti pas tėtį ilgesniam laikui nei šventinis savaitgalis, nes ji suvokė, kad neišgalės manimi pasirūpinti”, – LNK televizijos gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...” šį pirmadienio vakarą pasakos Rimvydas.

Stop kadras/Rimvydas Širvinskas-Makalius
Stop kadras/Rimvydas Širvinskas-Makalius

Remigijaus Žiogo tėtis šeimą paliko kai jam tebuvo dešimt metų. Mama viena liko auginti du vaikus, o mėnesio šeimos pajamos tesiekdavo 400 litų. Netrukus mama susirado naują mylimąjį, kuris tapo Žiogo patėviu.

„Namuose būdavo amžinos išgertuvės. Patėvis su draugais pradėdavo pirmadienį, trumpam stabteldavo ketvirtadienį ir vėl tęsdavo iki pirmadienio”, – pasakoja Žiogas. Jis prisimena, kaip kartą grįžęs iš mokyklos ant stalo jis pamatė butelį su gražiu užrašu – „Citrininė”, o šalia linksminosi būrys išgėrusių vyrų. „Įsivaizduokit, jie man, septintokui, pasiūlė išgerti kartu, o aš nesuprasdamas ir užsiverčiau butelį. Pamenu, apsinuodijau taip, kad dvi dienas negalėjau atsikelti iš lovos.”

Pirmąsias keliones Makalius ėmėsi organizuoti dar mokyklos suole, o būdamas dvidešimties įkūrė nuosavą verslą.

„Pamenu, dešimties tūkstančių litų įmonės įstatinis kapitalas man atrodė kažkoks kosmiškai didelis ir nerealus, buvo baisu, kad nesusitvarkysiu, nežinojau net nuo ko pradėti. Teko ir baudų gauti ir su mokesčių inspekcija susidurti, bet po truputį visko išmokau“, – pasakodamas Rimvydas kraunasi lagaminus į balto smėlio paplūdimiais ir žydru vandeniu garsėjančius Maldyvus. Tačiau dar prieš dešimt metų Makalius nė svajoti nesvajojo, kad aplankys kone šešiasdešimt pasaulio šalių, 500 kartų skris lėktuvu ir galės prisistatinėti pelningos įmonės direktoriumi.

Stop kadras/Remigijus Žiogas
Stop kadras/Remigijus Žiogas

Rimvydas prisipažįsta užmigęs ant laurų. Pajutęs sėkmės ir pinigų skonį jis ėmė juos švaistyti į kairę ir į dešinę.

„Dabar manau, kad pajutęs krūvą pinigų kišenėje, norėjau atsigriebti už tuos vaikystės metus, kai tegalėjau pasvajoti apie naują žaislą, madingą drabužį, kompiuterį ar mobilųjį telefoną. Lengva ranka paėmiau ir ištaškiau 30 tūkst. litų, kuriuos buvau susitaupęs pradiniam būsto įnašui”, – prisimena Makalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius