-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žmonai nepatinka mano draugės

Laba diena, Ramune. Taip jau susiklostė, kad mano artimų draugų ratą sudarė ir sudaro vien moterys. Tiesiog man įdomiau bendrauti su moterimis, užsimezga artimesni, gilesni emociniai saitai. Mano žmona iš pradžių tam neprieštaravo, na, mačiau, kad ji nelabai patenkinta, bet dėl to ji nekėlė scenų, nebuvo jokios tragedijos. Dabar ji pradėjo kalbėt apie skyrybas, puola į ašaras, tikrina mano telefonus, elektroninius laiškus, skambina vos tik man užtrukus – žodžiu, jai išsivystė kažkokia paranoja ir, manau, jai reiktų gydytis.
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė. / G.Kropio nuotr.

Jūs turbūt sutiksite, kad kiekvienas žmogus, nors ir susisaistęs santuokiniais įžadais, turi teisę turėt savo erdvę, draugus, kokius jis nori ir pan. Kaip man kalbėt su žmona, kaip ją įtikint, nes jaučiuosi kaip kalėjime... Audrius.

Laba diena, Audriau. Sutinku su Jumis, kad gyvendami santuokoje, galime turėti tiek erdvės, kiek jos reikia, bendrauti su tais, kurie mums brangūs, artimi. Kitas klausimas, ką daryti, jei tai skaudina, žeidžia brangiausią mums žmogų, kuris yra (jei tikrai yra) žmona ar vyras.

Manau, ne taip paprasta būtų rasti tokią moterį, kuri lengvai priimtų kitų moterų dalyvavimą savo vyro gyvenime, nors ir neintymų, bei sutiktų dalintis vyro dėmesiu. Pats rašote, kad Jus su tomis draugėmis sieja gilūs, artimi emociniai saitai. Būtų keista, jei žmona nepavydėtų, nebent ji būtų Jums abejinga. Juk kiekviena moteris, net jei pati to neprisipažįsta, nori būti išskirtinė ir vienintelė. Kodėl Jūs nusprendėte, kad jai reikia gydytis. Taip, ji elgiasi nekorektiškai, tikrindama Jūsų telefoną, bet pamąstykite, ar tik pats nesudarote tam pagrindo? Galbūt Jums vertėtų atsigręžti į save, o ne stengtis parodyti žmonai, kad ji elgiasi kaip kalėjimo prižiūrėtoja.

Gal su vyrais Jūs jaučiatės ne toks žavus, ne toks stiprus, ne toks šaunuolis? Kai reikia konkuruoti, Jums yra gana sunku? Jei taip, moteriškos draugijos ieškojimas gali būti nepakankamo vyriško įsitvirtinimo problema.Ar esate kada nors giliau susimąstęs apie tai, kodėl Jūsų draugų rate atsiduria tik moterys? Kodėl gi Jums, (nesupykit) grubiai tariant, reikia „apsistatyti“ tomis moterimis? Kodėl Jums moterų kompanija daug smagesnė nei vyrų? Kokius svarbius savo poreikius su jomis patenkinate? O gal, Audriau, Jums sunku bendrauti su vyrais?

Gal bendraudamas su moterimis jūs jaučiatės šiek tiek pranašesnis? Aš nežinau, koks Jūs būnate su jomis, bet gal, pavyzdžiui, sumokate už gėrimus ar pramogas, patariate joms, kaip elgtis toje ar kitoje situacijoje, paguodžiate? Gal moterys draugės pakelia jūsų savęs vertinimą, su jomis galite paflirtuoti, pasijusti žavus, žaismingas, įdomus? Su moterimis galite numalšinti savo troškimą būti suprastu, įvertintu, mylimu, kurio kažkada labai trūko? Įdomu, kokie buvo Jūsų santykiai su mama, ar pakankamai iš jos gavote atspindžio, šilumos, tikros meilės, rūpesčio? Gal su vyrais Jūs jaučiatės ne toks žavus, ne toks stiprus, ne toks šaunuolis, o kai reikia susirungti, konkuruoti, kas labiau būdinga vyriškam pasauliui, Jums yra gana sunku? Jei taip, moteriškos draugijos ieškojimas gali būti nepakankamo vyriško įsitvirtinimo problema. Tarkim, Jums galėjo trūkti tėvo (senelio, vyresniojo brolio ar kito Jums svarbaus vyro vaikystėje) įvertinimo ar apskritai vyro dalyvavimo Jūsų gyvenime. Tuomet visas Jūsų pasaulis buvo motina, kuriai iki šiol dar bandote įtikti ir patikti (netiesiogiai, per tas moteris) ir taip tęsiate savo berniukišką gyvenimą, bandydamas išsisukti nuo „žmonos mamos“ kontrolės?

Ar gali būti taip, kad Jums yra baisoka visiškai atsiduoti, susisieti tik su viena moterimi? Nors Jūsų ryšys su kitomis, kaip rašote, yra tik draugiškas, juk visada yra galimybė pereiti į romantišką/erotinį santykį? O gal Jūs bijote prarasti savo individualumą, tapti priklausomas nuo žmonos, tarsi ištirpti joje, ir platus draugių ratas nuo to puikiausiai apsaugo?

Taigi, mielas Audriau, manau, Jums yra svarbu daugiau pagalvoti apie save: savo tikruosius motyvus, poreikius, jausmus, ir mažiau koncentruotis ties savo žmona, mėginant kažkaip ją pakeisti, „išgydyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius