-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žvaigždė tėvų noru?

Dauguma tėvų norėtų, kad kažkada apie jų vaiką išgirstų visas pasaulis. Tačiau retas gimdytojas, prieš pradėdamas stumti atžalą populiarumo viršūnės link, sugeba savęs paklausti: „Ar tikrai to trokšta mano vaikas? O gal tai tik mano bandymas per atžalą įgyvendinti savo neišsipildžiusias svajones?“
Ona Valiukevičiūtė su dukra Giedre
Ona Valiukevičiūtė su dukra Giedre / Viganto Ovadnevo nuotr.

Ona Valiukevičiūtė (64)
Pinigais ir pažintimis nepadėjo

Politikė ir scenos primadona Ona Valiukevičiūtė mano, kad turtingų ir žinomų tėvų vaikams kelias į šlovę dažniausiai būna sunkesnis. Taip garsi moteris kalba remdamasi savo patirtimi. „Aš muzikinės karjeros aukštumų pasiekiau tik savo jėgomis, be pažinčių ir tik savo galva, o ne kitomis kūno dalimis, – šypteli ponia Ona. – O kalbėdama apie dukrą Giedrę (29), galiu pasakyti, kad aš beveik nesikišau į jos dalyvavimą populiariame muzikos projekte. Nei pinigais, nei pažintimis dukrai nepadėjau – šiuo klausimu mano požiūris kitoks. Niekada gyvenime tokiais būdais neieškojau pagalbos.“
Politikė neslepia, kad džiaugiasi dukros dainavimu, ir mano, jog Giedrė yra talentinga ir perspektyvi atlikėja.

zmones24.lt/Foto naujienai: Inga Krukauskienė: žinau laimės ir sėkmės formulę!
zmones24.lt/Foto naujienai: Inga Krukauskienė: žinau laimės ir sėkmės formulę!

Inga Krukauskienė (42)
Viską lemia ne tik talentas!

„Į šį klausimą galėčiau atsakyti dvejopai, – sako verslininkė Inga Krukauskienė. – Šiuo metu mano vyresnėlis sūnus gyvena Amerikoje, kur niekas nežino apie mus ir mūsų pajamas. Pagrindinis sūnaus tikslas – viską gyvenime pasiekti pačiam.“
Inga neslepia, kad jauniesiems vaikams ji padeda atrasti talentus. „Savo atžaloms visada sakau, kad yra labai daug talentingų vaikų, tačiau ne visi turi galimybę juos atskleisti. Gyvenime viską lemia ne tik talentas. Manau, kad prieš gimstant vaikai patys renkasi tėvus. Man pasisekė – mane pasirinko penki vaikai, iš kurių net keturi yra su manimi. Todėl tikiu, kad dėl mano šiandien užimamos padėties visuomenėje jiems bus lengviau atrasti savo tikrąjį kelią“, – mano milijonierė.

Viganto Ovadnevo nuotr./Jurga Anusauskienė su dukra Evelina
Viganto Ovadnevo nuotr./Jurga Anusauskienė su dukra Evelina

Jurga Anusauskienė (39)
Pinigai valdo Rusijoje, o ne Lietuvoje

Žinoma prodiuserė ir dainininkės Evelinos Anusauskaitės (20) mama Jurga mano, kad pažintys ir tėvų piniginės storis neturi įtakos vaiko populiarumui. „Pirmiausia, mes nesame nei turtingi, nei žinomi tėvai. Tai žiniasklaidos klaidingai suformuota nuomonė. Svarbiausia, kad vaikas būtų talentingas. Pinigai tikrai nėra pagrindinis aspektas. Pavyzdžiui, Paris Hilton turi daug pinigų, bet ji niekaip netampa populiaria dainininke“, – pavyzdį pateikia Jurga.
Moteris sako, kad kiek kitokia situacija yra tik Rusijoje. „Ten viskas perkama ir parduodama pagal kainoraštį: perki reitingus, vietas topuose. Be pinigų ten nė krust! Manau, po truputį situacija panašėja ir Lietuvoje, nes korupcija bei kultūros genocidas klesti. Kita vertus, netikiu, kad lietuviai turi tiek pinigų, kiek rusai“, – šypteli J. Anusauskienė.

 

Gedimino Žilinsko nuotr./Sabina Repčenkienė su dukromis
Gedimino Žilinsko nuotr./Sabina Repčenkienė su dukromis

Sabina Repčenkienė (55)
Turtingų tėvų vaikams sunkiau

Verslininkė Sabina Repčenkienė mano, kad turtingų tėvų vaikams siekti šlovės yra gerokai sunkiau nei paprastiems piliečiams. Taip esą todėl, kad jie visuomet būna dėmesio centre. „Manau, viskas priklauso tik nuo vaiko sugebėjimų“, – sako Sabina. Todėl, pasak pašnekovės, neverta investuoti pinigų į atžalas, kurioms stinga gabumų, nes anksčiau ar vėliau tikrieji talentai atsiskleidžia.
Sabina mano, kad tėvams, kurie dirbtinai iš savo vaikų ketina kurti talentus, prieš tai derėtų viską apsvarstyti. „Antraip jie net gali pakenkti atžaloms“, – įsitikinusi verslininkė.

 

Jono Staselio nuotr./Antanas Bosas su šeima
Jono Staselio nuotr./Antanas Bosas su šeima

Antanas Bosas (54)
Vaikams buvo nelengva

Verslininkas Antanas Bosas neslepia – jo žinomumas ir finansinė padėtis atžaloms ne padėjo gyvenime, o tik viską apsunkino. „Vaikams padidėjo dėmesys, kurio jie visai nenorėjo. Daugelis galvoja, kad mano atžalos gauna tiek pinigų, kiek tik nori. Tačiau yra visai kitaip. Aš juos riboju, kad vaikai žinotų, ką reiškia uždirbti pinigai, ir  suprastų, kaip reikia elgtis visuomenėje“, – atvirauja verslininkas.
Kad A. Boso vaikams nebuvo lengva, liudija ir tai, jog, anot tėčio, internete jie apie save prisiskaitydavo neigiamų komentarų. „Gyvenime jiems tai nepadėjo, o tik pakenkė“, – priduria buvęs Seimo narys.
Antano nuomone, nederėtų vaikuose specialiai ieškoti talentų. „Jei vaikas norės kažkur atsiskleisti, pirmiausia jis pats turi stengtis. Kuo čia dėti tėvai?“ – klausia pašnekovas.

Eksperto komentaras

Viganto Ovadnevo nuotr./Vytautas Juozapaitis
Viganto Ovadnevo nuotr./Vytautas Juozapaitis

Vytautas Juozapaitis (46)
Siūlo investuoti į meną

Vytauto Juozapaičio edukacinio kultūros ir meno centro vadovas ir įkūrėjas sako, kad šioje įstaigoje žinių gali siekti kiekvienas norintysis. „Tai vieta, kurioje turtingi ir neturtingi, gabūs ir nelabai gali daug ko išmokti“, – mokymo centrą pristato maestro Vytautas. Operos solistas mano, jog jei turtingi tėvai disponuoja didele pinigų suma, ją vertėtų investuoti į atžalų lavinimą meno srityje. „Menas reikalauja investicijų. Jei turtingi tėvai gali ir nori suteikti vaikams dvasinį išsilavinimą, tai sveikintina, net jei tai daroma per prievartą, sekant mada. Pasimokyti menų dar niekam nepakenkė. Niekas paskui gyvenime šių žinių ant kupros nenešioja“, – mintimis dalijasi V. Juozapaitis.

Laima Lapkauskaitė (48)
Siūlė 100 000 litų!

Garsiajai talentų ieškotojai prodiuserei Laimai Lapkauskaitei kadaise vienas turtingas tėvas pasiūlė apvalią sumelę, kad ji iš dukters padarytų superžvaigždę. „Pasiūlė apie 100 000 litų. Tačiau kas iš to? Mačiau, kad iš mergaitės nebus superžvaigždės, todėl atsisakiau pinigų. Ne nuo jų kiekio viskas priklauso“, – sako Laima.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius