Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių patirtis ieškant darbo (papildyta lapkričio 19 d.)

Iš jūsų, mūsų mieli skaitytojai, mums siunčiamų laiškų pastebėjome, kad jums kelia didžiulį nerimą viena iš opiausių pastarųjų metų problemų – darbų paieškos. Bandydami bent kiek prisidėti prie jūsų sėkmės, paprašėme dviejų žavių damų pasidalyti savo patirtimi ir duoti žurnalo „Privatu!“ skaitytojams naudingų patarimų.
Eglija Vaitkevičė
Eglija Vaitkevičė / V. Ovadnevo nuotr.

Rosita Paulauskaitė (32)
„Darbai patys mane suranda“

Šiuo metu ne tik dainuojanti grupėje „Junior“, bet ir dirbanti rinkodaros projektų vadove „Nesė Group“ Rosita tikina net neturinti paruošusi gyvenimo aprašymo, mat visi darbai ją patys suranda. „Jaučiuosi tarsi laimės kūdikis ir netgi tikiu, kad turiu ne vieną, o du angelus sargus. Niekada neieškojau darbo. Jei man ima nusibosti veikla ar kažkas nebetenkina ir kyla minčių apie permainas, būtinai kažką sutinku, kas pateikia kitą darbo pasiūlymą“, – sako Rosita.

Prieš aštuonis mėnesius mergina turėjo kelis darbo pasiūlymus sostinėje, tačiau visai netikėtai užsuko išgerti kavos į „Pramogų banką“ Klaipėdoje, kur susitiko savo buvusias koleges (Rosita prieš šešerius metus dirbo „Nesė Group“ – red. past.). „Jos manęs paklausė, ar aš nenorėčiau grįžti. Sutikau nedvejojusi, nes Klaipėdoje man tai yra bene vienintelė vieta, kur galiu save išreikšti ir kažką įdomaus nuveikti. Šiuo metu tikrai esu savo vietoje ir dėl to be galo džiaugiuosi“, – sako R. Paulauskaitė.

Jeigu taip nutiktų, kad netikėtai netektų darbo, Rosita įsitikinusi – jai ir vėl pasisektų. „Gal drąsiai kalbu, bet darbai patys mane suranda. Tačiau jei tektų ieškoti pačiai, nematau jokių problemų. Pirmiausia paskambinčiau visiems savo draugams ir pažįstamiems, paklausinėčiau, galbūt jie turi kažkokių patrauklių pasiūlymų arba gali mane kažkam rekomenduoti. Mano privalumas tas, kad nė iš vieno darbo neišėjau dėl pykčių ar nuoskaudų, todėl mane tikrai galima būtų rekomenduoti kaip patikimą darbuotoją“, – šypsosi grupės „Junior“ lyderė.

Rositos patarimai

•    Svarbiausia – būkite nuoširdūs.
•    Aiškiai suvokite, jog einate į pokalbį su potencialiu darbdaviu ne dėl to, kad jums REIKIA darbo, o dėl to, kad jūs NORITE būtent to darbo.
•    Apranga turi nusakyti jūsų skonį ir charakterį. Neverta slėptis po juodu kostiumu, jei iš tiesų tai neatitinka jūsų natūros – anksčiau ar vėliau viskas paaiškės.
•    Pasitikėkite savimi, bet atsiminkite, kad per didelis pasitikėjimas gali pakišti koją.
•    Visada šypsokitės, mylėkite žmones ir supraskite, kad ateiti ir išeiti iš darbo yra labai lengva.
•    Geri darbuotojai yra tie, kurie sprendžia problemas čia ir dabar.

Eglija Vaitkevičė (42)
„Dėl rimto darbo atsisakyčiau burleskos“

Kaip tik šiuo metu darbo ieškanti burleskos karalienė tikina, kad ją rimtoms tarptautinėms bendrovėms nuolat kas nors rekomenduodavo kaip sąžiningą, darbščią ir imlią darbuotoją. Eglija su šypsena veide prisimena trumpalaikį darbą žinomo verslininko įmonėje Kaune. „Kai kiekvieną rytą man reikėdavo užeiti į jo kabinetą tam, kad aptartume dienos darbus, jis man kompiuteryje rodydavo motociklo nuotraukas. Tiesa, transporto priemonė buvo gerokai apibraižyta, todėl kartą neištvėriau ir pasakiau, kad tegul man parodo tada, kai motociklas bus suremontuotas. Už tokią pastabą jis ant manęs supyko“, – juokiasi Eglija.

Moteris prisimena, kad minėto verslininko kabinete stovėjo didžiulis akvariumas, kuriame plaukiojo piranijos. „Išeidama iš darbo, tam žmogeliui mestelėjau užuominą, kad augintiniai dažnai atspindi šeimininko charakterį“, – sako Eglija.

Moteris neslepia, kad ne kartą darbą gavo ir dėl inteligentiškos išvaizdos bei sugebėjimo bendrauti: „Net neabejoju, kad mano patraukli išvaizda ir nuoširdi šypsena ne kartą padėjo užmegzti santykius su klientais, pasirašyti svarbias sutartis.“

Eglija sako į kiekvieną pokalbį dėl darbo eina kruopščiai pasiruošusi. „Visada pasidomiu apie bendrovę, atidžiai klausausi darbdavio, maloniai bendrauju“, – sako moteris.
E. Vaitkevičė prisipažįsta, kad dėl rimto ir įdomaus darbo valstybinėje tarnyboje yra pasiruošusi paaukoti savo pomėgį šokti burleską.

Eglijos patarimai

•    Nesiųskite savo gyvenimo aprašymo, kur papuola. Įmonės jų daug gauna ir beveik visi atsiduria šiukšlių dėžėje. Geriau užsukite į jus dominančią įmonę ir asmeniškai pasikalbėkite su už personalo atranką atsakingais darbuotojais.
•    Nerašykite standartinio gyvenimo aprašymo. Būtinai kažkuo būsimą darbdavį suintriguokite. Išvardykite visus savo privalumus ir nurodykite, kuo galite būti naudingas bendrovei.
•    Jei esate pakviestas į pokalbį, žinokite, kad turite labai daug šansų, todėl pasirodykite kuo geriau. Vilkėkite elegantišką, klasikinį kostiumėlį, nepadauginkite makiažo, bendraukite maloniai ir aktyviai.
•    Nerodykite per didelio pasitikėjimo savimi, nes tai gali virsti arogancija.
•    Jokiu būdu neflirtuokite su darbdaviu! Darbe meilės ryšiams – ne vieta.
•    Su bendradarbiais būkite draugiški, bet ne per daug nuoširdūs, nepasakokite savo asmeninio gyvenimo detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius