Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žydrūnas Savickas pasiekė traukimo rekordą (nuotraukos, video)

Penktadienį stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas galiūnas Žydrūnas Savickas pasiekė autobuso traukimo jėgos rekordą. Kompanijai „Eurolines Baltic“ pristatant naują maršrutą Vilnius-Ryga-Vilnius moderniais autobusais, stipruolis iš vietos išjudino ir netrumpą atstumą tempė daugiau nei 17 tonų sveriantį autobusą.
Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas pasiekė autobuso traukimo jėgos rekordą. Galiūnas iš vietos išjudino ir nemažą atstumą traukė 17 tonų 300 kilogramų sveriantį autobusą.
Stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas pasiekė autobuso traukimo jėgos rekordą. Galiūnas iš vietos išjudino ir nemažą atstumą traukė 17 tonų 300 kilogramų sveriantį autobusą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kol galiūnas atliko apšilimo pratimus, renginio organizatoriai drąsuolius iš publikos pakvietė pamėginti išjudinti 17 tonų 300 kilogramų sveriančią transporto priemonę. Nelengvam išbandymui pasiryžo trys drąsuoliai – Irena, Algimantas ir Manfredas. Pajudinti autobusą jiems sekėsi sunkiai.

Trims drąsuoliams išmėginus jėgas, specialią įrangą dėvėjęs Ž.Savickas prie nugaros prisisegė virvę už kurios traukė autobusą. Susirinkusi minia galiūną palaikė gausiais plojimais, blyksėjo fotoaparatai. Autobusas pamažu pajudėjo iš vietos.

Ž.Savickas autobusą traukė išties nemažą atstumą. Traukimui einant į pabaigą, jis atrodė kiek pavargęs, o vėliau pripažino, kad paskutiniai metrai buvo išties sunkūs. Po traukimo, pasiekus rekordą, stipruolį bučiniu pasveikino jo mylimoji.

Traukimo jėga buvo fiksuojama specialia įranga – dinamometru, prietaisu nustatančiu traukimo jėgą. Užfiksuoti duomenys bus perduoti Lietuvos rekordų agentūrai „Factum“. „Lux Express“ autobusas, kurį traukė Ž.Savickas svėrė 17 tonų 300 kilogramų, autobuso aukštis – 3,88, plotis – 2,55, ilgis 13,87 metro.

VIDEO: Vilniausdiena.lt: Ž.Savicko rekordas

Kiek pailsėjęs po sunkios užduoties, sportininkas sutiko atsakyti į žurnalistų klausimus:

Kokie šio rekordo tikslai?

Labai džiaugiuosi, kad atsirado galimybė užfiksuoti rekordą su tokiais prietaisais. Niekada – nei Lietuvoje, nei pasaulyje nėra taip buvę. Dabar yra atspirties taškas tiek man, tiek kitiems sportininkams rezultatą pagerinti. Džiaugiuosi, kad tapau žmogumi, kuris tai padarė pirmas.

Anksčiau Jums teko traukti lėktuvą. Kuo skiriasi autobuso traukimas?

Paprastai lėktuvas sveria daugiau, bet jį tempti lengviau. Mažiau ratų, jie mažesni, lengviau sukasi. Autobusą tempti buvo kur kas sunkiau nei tikėjausi.

Kokie tolesni Jūsų planai?

Ruošiuosi varžyboms. Birželį, liepą, rugpjūtį turiu kelis startus. Tai yra įžanga po šešių mėnesių poilsio.

Kodėl nusprendėte padaryti pertrauką?

Visko buvo per daug. Norėjosi poilsio, kuris buvo tikrai į naudą. Kol kas nieko neskauda. Su naujom jėgom ir su nauju noru sieksiu gerų rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius