Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

Amerikietiškų dainų vakaras „New York, New York“ crooning stiliumi

Lapkričio 11 dieną, Šv. Kotrynos bažnyčioje, dainininkas Jonas Sakalauskas surengs amerikietiškų dainų vakarą. Amerikietiškų dainų programoje „New York, New York“ skambės visiems gerai žinomos ir pamėgtos, XX amžiaus viduryje, Amerikoje išpopuliarėjusios estradinės dainos.
Jonas Sakalauskas.
Jonas Sakalauskas. / Jurgis Sakalauskas

Vakaro metu kūriniai bus atliekami iki šiol Lietuvoje mažai girdėta crooning dainavimo maniera, kurią išgarsino tokie pasaulinio garso meistrai kaip Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole, Judy Garland ir kiti.

Dainininkas Jonas Sakalauskas šia vokaline maniera susidomėjo prieš keturis metus ir nuo tada pradėjo ruošti koncertinę programą. Pasak atlikėjo, crooning dainavimo stilius puikiai atskleidžia jausmus, leidžia kūriniuose dainininkui įtaigiai ir nebanaliai perteikti asmeninius išgyvenimus ir patirtį.

Crooning dainavimo stiliaus ištakos glūdi klasikinės italų mokyklos puoselėto bel canto dainavimo būde. Skirtingai nei bel canto, kur svarbi buvo sudėtinga vokalinė ornamentika ir operos teatruose girdimas stiprus balsas, crooning atlikimui buvo būdingos džiazinės frazuotės, o dainininkai, pasinaudodami mikrofonu, galėjo išryškinti subtiliausius vokalinius niuansus.

Crooning stiliaus atlikėjai pasižymėjo ne tik specifine dainavimo maniera, bet ir aktoriniu meistriškumu – tai leido aiškiau atskleisti dainininko pasakojamą istoriją.

Populiariosios muzikos klasika tapusios JAV dainos ir dabar skamba radijo stočių programose, televizijos laidose, kino filmų garso takeliuose, klubuose, kavinėse. Jos pavergė skirtingo amžiaus, išsilavinimo, tautybės ir pomėgių klausytojus. Koncerte Jonui Sakalauskui talkins gyvai grojantys instrumentalistai, ritmo grupė ir lindyhopo šokėjai, taip pat svečiuosis dainininkė Agnė Sabulytė.

Darganotą rudens vakarą Jonas Sakalauskas kartu su bendraminčiais kviečia praleisti Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur žiūrovus sušildys nepamirštamomis melodijomis apie meilę ir gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius