-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 12

Bičiuliškame Lino Adomaičio koncerte – kelionių prisiminimai (nuotraukos)

Kovo 11-osios vakarą koncertą Vilniaus klube „House of music“ surengęs Linas Adomaitis, nors salė ir nebuvo pilna, buvo gerai nusiteikęs ir linksmai pasakojo apie savo keliones bei pokštavo su draugais.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Linas Adomaitis

Vėlų vakarą prasidėjęs renginys, galbūt dėl šalto oro, o galbūt dėl mieste vykstančių tautinių renginių, nesutraukė lankytojų minios. Pagerbdamas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 20-metį dainininkas pirmąjį kūrinį skyrė šiai šventei ir atliko dainą „Kokia nuostabi, Lietuva, esi“. Šis sulaukė gausių plojimų. Klausydamiesi pirmųjų L.Adomaičio atliekamų dainų iš jo albumo „Window of my soul“ atėjusieji vangiai judėjo ir nepasidavė atlikėjo raginimui pradėti šokius. Tačiau pamažu publika išsidrąsino ir nevengė palinguoti į taktą, o klubo atmosfera tapo šilta it per bičiulių susitikimą.

Pasiklausyti L.Adomaičio užsuko nemažai jo bičiulių. Tarp jų ir Vaidas Baumila kartu su žavia tamsiaplauke, choreografas Gytis Ivanauskas, aktorė Edita Užaitė, dainininkas Donatas Montvydas su drauge ir kiti.

Vakaro šeimininkas kartu su savo svečiais linksmai juokaudamas atliko ne vieną kūrinį kartu. Vaidą Baumilą juokais pavadinęs Chucku Norrisu L.Adomaitis su juo sudainavo nuotaikingą kūrinį „Daug kas tau sako“, o vėliau pasirodė duetu su Akmėja ir puikaus balso savininke Monika Linkyte. Bene kiekvieną kūrinį L.Adomaitis pristatė, primindamas, kur šis sukurtas, o pasirodymus papildė ekrane rodomos nuotraukos iš įvairių jo kelionių.

Išjudinęs publiką populiariais savo kūriniais „Aš tavo kūnas“, „Tavo spalvos“ ir kitais, atlikėjas paskelbė trumpą pertrauką. Po jos L.Adomaitis pristatė savo naująjį projektą „Acoustic soul brothers“. Kaip pats sakė, šio kūrybinio sumanymo ateitis kol kas nežinoma – gal tai bus „kelioninis projektas“, o galbūt ir ilgalaikis bendradarbiavimas. Nuskambėjo lyriškos ir gana trankios instrumentinės kompozicijos – L.Adomaitis griežė smuiku, grojo klavišiniais ir net „beatbox‘ino“, o kiti projekto dalyviai Justas ir Auris pritarė violončele ir gitara. Jausmingi ir energingi instrumentiniai kūriniai publikos šokiui neprikėlė, tačiau atėjusieji klausėsi ištempę ausis ir sveikino kiekvieno naujo kūrinio premjerą plojimais. Taigi L.Adomaičio muzikinė kelionė, kad ir neįtraukusi daugybės „keliautojų kartu“, buvo šilta ir draugiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius