Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 13

„Biplan“ dainomis sušildė keliasdešimt tūkstančių žmonių pagrindinėje Kijevo aikštėje

Lietuviškais „Ačiū! Ačiū!“ keliasdešimt tūkstančių žmonių vakar Kijevo Maidane nuo scenos lydėjo lietuvių grupę „Biplan“, surengusią palaikymo koncertą pagrindinėje Ukrainos aikštėje, kur jau kelias savaites vyksta protesto demonstracija prieš Ukrainos valdžios sprendimą nepasirašyti Europos Sąjungos asociacijos sutarties.
„Biplan“ koncertas Kijeve
„Biplan“ koncertas Kijeve / Grupės achyvo nuotr.

„Įvykius Ukrainoje stebime jau tris savaites. Negalėjome sėdėti tiesiog taip – norėjome čia atvykti, atvežti muzikos, pasidalinti pozityvumu, džiaugiamės, kad visa tai pavyko įgyvendinti“, – sakė „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas. Grupės gitaristas Olegas Aleksejevas įvykusį pasirodymą vadino vienu įspūdingiausių per visą beveik du dešimtmečius trunkančią grupės karjerą.

Kijeve temperatūrai lauke esant apie nulį laipsnių Celsijaus, scenoje kelių laipsnių teigiamą temperatūrą palaikė tik šildytuvai, kurie visgi menkai tegelbėjo nuo šalčio išsiderinančius instrumentus, kuriuos reikėjo nuolat suderinti.

Pasirodymą pradėję lietuviškomis dainomis „Sapnų gaudyklė (Hey Ya Ho)“ ir „Plius/Minus (Viskas bus gerai)“, „biplanai“ sugrojo ir didžiausius, puikiai Ukrainoje žinomus savo hitus rusų kalba „S dobrym utrom“ ir „Kinosny“. Po jų publiką šildė vasarišku „O mes prie jūros“, pabaigoje savo didžiausią šių metų hitą „Amore“ atlikdami ukrainiečių kalba. Publika tarsi sprogo!

Grupės achyvo nuotr./„Biplan“ koncertas Kijeve
Grupės achyvo nuotr./„Biplan“ koncertas Kijeve

Ovacijomis, padėkomis ir skandavimais „Šaunuoliai!“ Maidano aikštėje besiplaikstančių vėliavų jūra nenurimo per visą maždaug trisdešimties minučių „Biplan“ pasirodymą. „Labai jūsų laukėme. Laukėme palaikymo iš Lietuvos, nes Vilnius mums tapo tiesiogine sąsaja su Europos Sąjunga“, – prašė perduoti pirmose eilėse prie scenos buvę žmonės. O kai sceną pasiekė atsiųstas raštelis su klausimu kaip lietuviškai padėkoti ir Maksas Melmanas atsakė, kad lietuviškai „diakuju“ yra „ačiū“, minia savo padėką grupei išreiškė skanduodama lietuviškai.

Šalia scenos esančiame ekrane „Biplan“ pasirodymo metu vyko tiesioginė Europos lygos futbolo rungtynių tarp Kijevo „Dinamo“ ir Vienos „Rapid“ transliacija. „Jūs mums nešate laimę, pagrokite ilgiau“, – kalbėjo ukrainiečiai, kai „Biplan“ pasirodymo metu Kijevo futbolininkai pelnė įvartį ir laimėjo šias rungtynes.

Grupės achyvo nuotr./„Biplan“ koncertas Kijeve
Grupės achyvo nuotr./„Biplan“ koncertas Kijeve

„Pasakykit, kas įmušė įvartį?“, – šypsodamasi publikos paklausė Maksas Melmas, kai per minią nusirito euforijos banga po tikslaus Olego Gusevo smūgio, ir pristatydamas kitą grupės dainą dėkojo Kijevo „Dinamo“ gerbėjams už tai, kad šiemet Vilniaus „Žalgiriui“ tapus Lietuvos čempionu šie Ukrainos čempionato rungtynėse išskleidė Vilniaus komandą sveikinantį lietuvišką šūkį.

Maidano aikštėje atlikėjų užkulisiai yra įrengti palapinėse, ten taip pat atvyksta įvairūs pranešėjai, opozicijos lyderiai, įvairių šalių muzikantai. Tą pačią dieną, kai pasirodė „Biplan“, grojo čekų ir ukrainiečių kolektyvai. Kasdien užkulisiuose galima sutikti populiarią Ukrainos dainininkę Ruslaną, šeštadienį ten specialų savo koncertą surengs populiariausia Ukrainos roko grupė „Okean Elzy“ šiai progai pasikvietusi muzikantus iš savo senosios sudėties.

VIDEO: „Biplan“ – „Amore“

Pirmą kartą Kijeve „Biplan“ su koncertu pasirodė dar 1999 metais festivalyje „RocKiev“, 2004 metais dalyvavo Kijeve vykusiose Europos dienose ir šiuo metu yra gana dažni svečiai šioje šalyje. Vien šiemet grupė Ukrainoje apsilankė trečią kartą – metų pradžioje dalyvavo Ukrainos muzikos apdovanojimuose, surengė pasirodymus Kijeve ir Jaltoje, aplankė keliolika TV ir radijo stočių, taip pat įrašė televizinį koncertą kanale TBi. Tačiau, pasak muzikantų, niekas, kas iki tol vyko Ukrainoje, neprilygsta tai atmosferai ir įspūdžiui, kurį grupė vakar patyrė Maidane.

Grupės achyvo nuotr./„Biplan“ koncertas Kijeve
Grupės achyvo nuotr./„Biplan“ koncertas Kijeve

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius