-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 06

„Bliuzo naktų“ akimirkos: bliuzas, ežeras, linksmybės ir draugystė

Dvi dienas ir naktis į Varnius prie Lūksto ežero susirinkusius melomanus linksminęs „Bliuzo naktų“ festivalis sekmadienį pasiekė finišo tiesiąją.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / Aušros Dargytės / Žmonės.lt nuotr.

Viso festivalio metu, rodos, nenuobodžiavo nė vienas čia atvykęs – juk „Bliuzo naktys“ garsėja draugiškumu ir gera nuotaika. Antrąją dieną festivalio lankytojai džiaugėsi ne tik muzika, bet ir vasariška kaitra: šimtai žmonių mirko Lūksto ežere, dar daugiau leido laiką paplūdimyje. 

Renginio organizatoriai dalyviams surengė daugybę pramogų: dieną vyko paplūdimio krepšinio, tinklinio bei futbolo rungtynės, čia esančioje legendinėje pašiūrėje daug porų išbandė įvairių šokių pamokas, adrenalino mėgėjai galėjo išbandyti savo taiklumą šaudymo turnyre, pasiilgę romantikos dalyviai turėjo puikią progą pasiirstyti valtelėmis po ežerą, turintis keturkojus draugus dalyvavo šunų lenktynėse, o drąsesni išbandė „alaus bokšto“ statymo rungtį. Vakarop, kaip ir kasmet, visi norintys galėjo paragauti ką tik ant laužo išvirtos „bliuzienės“.  

Šeštadienio vakarą festivalio dalyviai džiaugėsi ir turininga koncertine programa. Scenoje pasirodė didelis būrys garsių bliuzo atlikėjų: Justas Bukaras „Acoustic Duo“, „Giedrė Blues Band“, „Blues Makers“, „The Cathouse Radio“, „Niki Buzz Dr. Blues Soul Revision“, „Latvian Blues Band“, Angela Brown.

Aušros Dargytės nuotr./Festivalio akimirka
Aušros Dargytės nuotr./Festivalio akimirka

Iš lankytojų lūpų – pagyros

Penkerius metus iš eilės „Bliuzo naktų“ nepraleidžianti Dalia jau trejus metus gyvena Norvegijoje, tačiau dėl festivalio nuolat grįžta į Lietuvą. „Bliuzo naktys“ – tai kiekviename iš mūsų gyvenančio žaismingo ir pašėlusio gėlių vaiko šventė. Harmoningas gamtos, muzikos ir nuostabių žmonių derinys. Tai šėlionės, žaidimai, juokas, šokiai ir daug daug nesuvaidintų emocijų“, – apie festivalį atsiliepė ji.  

Ilgametis „Bliuzo naktų“ dalyvis, grupės „The Road Band“ narys Sergėjus taip pat vien gyrė: „Čia nėra pykčio, agresijos. Ir visai nesvarbu, ar čia atvažiavę žmonės mėgsta bliuzą – visi atvažiuoja gerai praleisti laiką. Daugelis čia atvyksta tik dėl geros atmosferos. Net šunys čia geranoriški, nemačiau nei vieno su antsnukiu.“

Aušros Dargytės nuotr./Festivalio akimirka
Aušros Dargytės nuotr./Festivalio akimirka

Štai Ričardas į „Bliuzo naktis“ važinėja jau 17 metų iš eilės. „Važiuoju, nes nežinau, kaip juos pamiršti. Nesurasčiau, kas man nepatinka. Čia yra gera dvasia. Žavi visada gera kompanija, ežeras, muzika“, – svarstė jis. 

Festivalio dalyvis Tomas taip pat džiaugėsi: „Čia visi savi žmonės. Niekada nebūna jokių muštynių. Tolerancijos viršūnė. Į šį festivalį bet kas neatvažiuoja. Čia atvažiuoja žmonės su idėjom. Čia ne SEL koncertas. Čia nėra grybų, uogų, bet moterys pačios gražiausios.“

„Bliuzo naktyse“ pirmą kartą

Tačiau vienam žmogui šis festivalis buvo ypatingas. Gitaristas Viktoras Jonušis-Hugis šeštadienį nenustygo vietoje, nes pirmąkart koncertavo „Bliuzo naktyse“ – pasirodė kartu su Giedre Kilčiauskiene ir „Blues Band“. 

Aušros Dargytės nuotr./Festivalio akimirka
Aušros Dargytės nuotr./Festivalio akimirka

„Prieš daugelį metų tai buvo mano pirmasis festivalis, kuriame apsilankiau. Svajojau kada nors gyvenime groti šiame festivalyje, bet tai atrodė taip nerealu. Ir štai šiandien, po keliolikos metų, svajonė išsipildė. Aš grojau. Grojau ne su bet kuo, o su muzikantų grietinėle. Esu toks laimingas, manyje tiek daug emocijų, kad, atrodo, sprogsiu“, – džiaugėsi vaikinas.

Viena iš „Bliuzo naktų“ organizatorių komandos narė Vaida Venckutė, dirbanti šiame festivalyje jau 12 metų, nuoširdžiai dalijosi savo mintimis: „Tai tokia terpė, kur gali labai daug pakeisti. Mes labai stengiamės, kad visi čia gerai jaustųsi. Čia niekada nesusiduriame su konfliktinėmis situacijomis. Į šį festivalį atvažiuoja „lengvi“ žmonės su gilia dvasia. Čia tu gali surasti daug savęs. Kasdienybėje gali pasiklysti, o čia imi ir surandi save. Pasibaigus festivaliui visa komanda grįžta pavargusi, nemiegojusi, išsekusi, bet laiminga. Komandoje yra apie 250 narių, ir visi jaučiasi šeimininkais. Visi labai atsakingi. Pas mus nėra hierarchijos. Visi lygiavertiškai bendraujam. Šis festivalis yra fenomenas. Ir tai didžiąja dalimi yra Algirdo Barniškio Blėkos nuopelnas. Jo įdirbis milžiniškas. Jis užaugino šitą festivalį iš nieko. Šis žmogus geba susitarti su bet kokia pasaulinio lygio žvaigžde ir pasikviesti ją čia.“

Festivalis baigėsi. Tegyvuoja „Bliuzo naktys“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius